Mee Siput sambal tumis.

3/02/2011 07:04:00 PM

Assalamualaikum wbt.

'Mee Siput' dengar macam pelik, tapi tak asing buat owang Johor, Muar, Batu Pahat, Kluang, Segamat, Tangkak dan kawasan yang sewaktu dengannya. Sebut aje Mee Siput, semua tau kelazatan dan keenakkannya..ermmm memang sedap!
Mee siput ni kalau tiap-tiap hari Rabu mesti ada di jual, sebabnya hari Rabu ada Pasar malam kat rumah Lin, kawan Lin,Midah yang jual,  alahai yang selalu Lin promote kat FB tiap-tiap hari Rabu tu..hehehehhee
Bagi yang tidak kenal lagi..selamat berkenalan yek dengan mee Siput...hehehehe...
1 ketul 50sen ajek, sambal free..kekekeke



Nak makannya, kena le dengan sambal tumis atau sambal kicap. Waktu sekolah dulu-dulu, warung kedai di luar sekolah tu jual dalam plastik, pastu letak sambal, kasi hancur, baru makan, ermmm sedapnyaaaa....teringat zaman sekolah dulu..huhuhuhu *emo*..




P/S: Sapa-sapa yang nak order tu, boleh le contact dengan Puan Hamidah di FB nya yek..
Just add 'Hamidah Kunot', macam-macam ada, Laksa Penang, Soto nasi/mee, dadih, puding dan juga lontong kering.


With Love

You Might Also Like

29 Orang Komen

  1. nnt ako nk bawa balik KL arr... bape ek dia jual?

    ReplyDelete
  2. Retna: ko nak bwk balik belum masak ek? nnti aku tanya kan..klu dh siap masak, seketul 50sen siap sambal tumis... :)

    ReplyDelete
  3. lia suka makan mee siput ni kak...mmg sedap klu makan dgn sambal tumis.selalu beli kat Smart ;)

    - dtg dari blog ayu citarasa rinduan... :) lia follow kat cni..

    ReplyDelete
  4. Mamamya: kita owang johor memang suka dn kenal sngat2 mee siput ni kan..ermmm mmemang jilat jari klu makan dgn sambal tumis....

    Lia Jb kat mana?thankx Lia..

    ReplyDelete
  5. mas tak pernah makan lagi mee siput...
    nampak sedapp la sis...tak de kuah yer sis..

    ReplyDelete
  6. I have never heard about this mee siput, hahah!!! learned something new today.

    ReplyDelete
  7. pelik nya! x penah lagik an dgr mee siput n tgk bentuk. ranggup???

    ReplyDelete
  8. buy xanax online can take 1mg xanax - can xanax overdose fatal

    ReplyDelete
  9. order ambien online overnight cost of generic ambien cr - ambien side effects impotence

    ReplyDelete
  10. xanax online metronidazole and xanax drug interactions - xanax zantac drug interactions

    ReplyDelete
  11. valium online buy real valium online uk - valium urine drug screen

    ReplyDelete
  12. buy diazepam apo diazepam 5mg what it for - diazepam muscle spasm

    ReplyDelete
  13. buy diazepam diazepam 5mg recreational - diazepam online store

    ReplyDelete
  14. cheap valium valium side effects urination - reverse effects valium

    ReplyDelete
  15. 10 mg zolpidem zolpidem 10mg high - ambien side effects hiccups

    ReplyDelete
  16. can you buy xanax online xanax 1 mg extended release - xanax davis drug guide

    ReplyDelete
  17. diazepam 10 mg buy diazepam online no prescription - buy diazepam 10mg no prescription usa

    ReplyDelete
  18. order ativan ativan online no prescription needed - ativan gang

    ReplyDelete
  19. valium diazepam diazepam dose in eclampsia - diazepam 10 mg valium

    ReplyDelete
  20. diazepam dog drug drug interactions diazepam - diazepam muscle relaxant dosage

    ReplyDelete
  21. ambien buy cost ambien 10mg - how long does 10mg ambien last

    ReplyDelete
  22. where to buy ambien online ambien dosage options - ambien cr generic 12.5 mg

    ReplyDelete
  23. buy valium online buy valium online paypal - picture of valium pill

    ReplyDelete
  24. buy ambien online ambien addiction stories - ambien cr and alcohol

    ReplyDelete
  25. carisoprodol drug soma carisoprodol wikipedia - buy soma puzzle

    ReplyDelete
  26. buy valium online valium diazepam half life - valium and anxiety dose

    ReplyDelete
  27. buy valium online valium side effects forum - side effects of valium 5 mg

    ReplyDelete
  28. buy ambien online what is drug ambien used for - does army drug test ambien

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.