Monday, March 07, 2011

Todak kena serang.!

Assalamualaikum wbt..

Blurppp masih terasa kekenyangannya..hehehehe
Memang best, puashati dan berbaloi-baloi, makanannya fresh, service cepat dan sedap ok, itulah keistimewaannya Restoran Todak yang terletak di area Teluk Jawa, Taman Rinting, Pasir Gudang Masai. Memang jauh dari rumah Lin tapi kalau layanan puashati apa salahnya kan, jauh perjalanan kenyang perut. Thankx to mr.hubby yang beria-ia nak belanja makan tengah hari semalam di sana walaupun mr.hubby tak makan dek kerana on diet tapi tetap sabar menunggu anak bini makan dengan puasnya..
Luv u..moga murah rezki keluarga kita..aminnn


*Pemandangan dari luar restoran, ala-ala atas kelong kan, memang gayat sikit le jalan atas itu jambatan..hehehe


*Tisu basah wangi ni harganya rm2..pakai tak pakai kena bayar gak, so baik pakai..hahahahaha


*Sampai je kita pilih dulu, ikan, udang, atau apa aje makanan laut fresh dari kolam/akuarium tu untuk di masak..


*Sayur kailan ikan masin untuk menu hubby makan, dan udang goreng nestum..ermm memang sedappp ok..


*Ketam (bangkang) masak black pepper, siap dengan pengetuk lagi dia hantar..kekekeke


*Siput gong gong yang menjadi menu utama di sini, anak Lin,Amat memang suka, kalau bagi 2kg pun tak cukup makan..hehehehe


*Masa untuk makan, budak 2 orang ni kurus sangat sampai nampak tulang kata ayahnya, jadi bagi diaorang makan lebih sikit..kekekeke


*Dah selesai makan, masa untuk lihat-lihat dan amik angin di luar, kalau waktu malam memang cantik sekali pemandangan di situ, meja pun penuh di atas tuh..kalau siang hari, panas tak boleh makan kat luar sana..
Harga? tak semahal yang di sangka..semuanya tak cecah pun sampai rm150...:)
Nanti kowang datang cuba ye..




P/S: Tunggu Geng Kamie pulak datang serang Todak..! 


With Love

1 comment:

  1. Salam Kak Lin,

    Uih sedapnye...nak jugak..ingat kat area2 kl ni ke selangor ke..rupenye jauh sgt..kat johor..herm...bile la mya leh jalan ke sane kan??

    nanti kalau mya g sane, blh mya refer kat kak lin tak cemane nak pegi tmpat ni?? ^_^

    ReplyDelete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com