Majalah pilihan bulan Mei

4/30/2011 06:56:00 PM

Assalamualaikum wbt..

Salam satu Malaysia semua...Masih ingat dengan Lin ka? hahahaha tenggelam timbul aje le kan, maklum le bizi sikit le, dengan meeting sana sini, dengan jalan2 makan2nya lagi, dengan xtvt Geng Setaman lagi, so maaf le kalau takde update ye..huhuhu. Terima kasihlah pada yang sudi datang menjenguk dan bertanya khabar.
Ok macam biasa, kalau keluar belanja, wal2 bulan macam ni, mesti nak singgah kedai buku/majalah, sebabnya nak mencari bahan bacaan yang menarik. Kali ni macam biasa juga, majalah Jelita juga yang jadi pilihan Lin, tengok isi dalamnya, tajuk2 yang berkenaan, dan yang paling istimewa tiap2 bulan, resepi2 dari geng2 blogger fofular, giliran demi giliran, seorang demi seorang geng blogger memaparkan kreativiti respi masing2, dan yang pasti Cik Mat Gebu kita tetap menjadi pujaan Jelita..



Macam2 respi ada, kowang kena beli sebab semua respinya bertemakan sempena tanda 'Kasih Ibu'..
Serangkap pantun yang di petik dari respi2 CMG 'Tanda Kasih Ibu'..

'Sayur bayam sayur petola,
Dihidang bersama buah berangan,
Tujuh langit tujuh petala,
Kasih Ibu tiada bandingan'.



P/S: Terliur sungguh dengan respi CMG 'sotong beriani masam manis'..sedappnyaaaaa

With Love

You Might Also Like

6 Orang Komen

  1. sis lin..
    wah.. kena cari nie... tahniah cik mat.. ayu tak tau pun kalau tak baca blog sis lin..
    thanks yer

    ReplyDelete
  2. Ayu: Ye Ayu, sis klu ke kedai majalah mesti nak sggh tgk JELITA...heheheh dulu x minat nak membelinya tp sekarang pantang jumpa! heheheheh

    sama2 dear..

    ReplyDelete
  3. Darxniq:Thankx..kita sama2 bagi sokongan kat kawan2 blogger kita.. :)

    ReplyDelete
  4. Waaaaaaaaaaaaaaahhhhh...Mat Gebu yg sentiasa menawan hati si Jelita...hehehee...Akak baru sempat nak on9, 2 hari ni rumah penuh dgn family adik2, mak abah sume...mcm tongkang pecah...ni baru siap clear sume..tumit pun naik merah, bengkak2..huhuuu, byk sgt kot jalan2 ketengah kedapur..hehehe

    ReplyDelete
  5. Kak Ummi: waduh2 ptut le sepi sunyi je dapur online tu..hehehehe

    mesti tetamu balik dgn senang hati perut kenyang menjamu selera....

    bila lah mau ke Kuantan nie....hehehhe

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.