Saturday, April 09, 2011

Mee Hoon 'bodoh' & Dim Sum halal.

Assalamualaikum wbt..

Blurrpp kenyang sudah..Alhamdulilah...
Harini Sabtu adalah hari sekolah berganti untuk Deepavali kat Bukit Indah ni, sekolah lain2 tak tahu la yek ganti ke tidak, tapi anak2 Lin semua tak nak pergi, kejut bagai nak rak tapi semua tak nak bangun, ni gara2 tengok dvd la ni malam ni, apalagi Mak dia sambung tido balik le lepas solat Subuh..hehehehe
Jadi pagi ni memandangkan anak2 semua ada dan Lin pulak tengah hari nanti ada jemputan Yassin, so Lin masak sarapan berat sikit, goreng mee hoon 'bodoh' dan goreng makanan segera macam crab nugget, drummet ayam juga percubaan pertama Lin beli hari tu nak test 'Dim Sum'.
Sebab apa panggil mee hoon 'bodoh' tu? sebab kosong tak de letak apa2 aksesori dan bahan2 basah, cuma perencah dan telur aje..
Dim Sum 'halal', lega rasa hati nak makan kalau dengar halal tu kan, ye la kalau nak makan Dim Sum ni kena pi restoran yang betul2 halal, selalu restoran cina je yang banyak sediakan Dim Sum, pastu kalau takde geng makan, macam tak best, bukannya apa takut tak habis, kalau order maunya 3 jenis baru le sedap sikit, tapi kalau makan sorang2, haaa boleh habis ke??. Masa gi Giant hari tu lah ternampak Dim Sum segera ni, Lin pun suka mencuba, apalagi test le beli sepaket, baru pagi ni nak cuba rasa, so Lin try kukus aje, esok2 test cara lain pulak..


Pelik benar mee hoon goreng kalau takde taugeh, sayur sawi/kucai pun takde, dah ala2 mee hoon 'bodoh' jek rupanya, ni request anak2 le yang taknak letak apa2 selain perencah dan telur jek..huhuhu tapi kenyang jugakk...lalalalalal


Lepas 'Tongkeng ayam' segera, kali ni Lin cuba pulak 'Dim Sum' segera yang semestinya halal..


Ada 3 cara kalau kowang nak segerakannya, kowang boleh goreng, bakar dalam oven atau kukus macam yang Lin buat ni, rasanya sedap sama macam kita makan Dim Sum kat luar tu, yang ni rasa original sayur tak silap..
Harga dalam rm12.90 tak silap..Cuba le ye!




P/S: Ok cukup le update untuk harini, kang tengah hari sampai petang bizi sikit ada jemputan Yassin dan kelas mengaji, ni pun sambil basuh baju sekolah le update sekejap...Jumpa nanti yek..:)


With Love

2 comments:

  1. t'ingat masa preggy dulu kemain lia mengidam nak makan dim sum halal nih...puaslah meronda semua pasaraya....jumpa kat Tesco...tp dalam kotak....tgk yg akak beli ni rasa nak try pulak....nak pi cari lah klu pi Giant nnti.....

    ReplyDelete
  2. Mamamya: Yup beli yg segera ni pun dah rasanya sama macam yg di restoran..sedap sangat!

    Nnti gi le cari Mama, rasanya Tesco uma Lin dgn Giant ada jual..hrtu manyak stok..:)

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..