Monday, May 02, 2011

Agar-agar milo 1 Mei

Assalamualaikum wbt..

Jeng jeng jeng, inilah agar2 paling senang dan mudah yang Lin buat setakat ni, tak payah guna banyak bahan dan cari bahan yang pelik2, guna mana yang ada kat dapo tu jek, cuma kowang kena beli le topping choc Hershey's tu, kalau taknak pun takpe, cuma kureng le sedapnya...
Tapi kalau kowang nak tau, sebenarnya Lin baru je kenal mengenal dengan Hershey's Choc tu, tu pun masa makan agar2 milo kat rumah kawan Lin tu, siap Lin tanya dia, 'rajinnya ko nak double boil choc tu' hahahaha sekali rupanya dia guna choc Hershey's segeran bi daaa..kekeke kesiankan aku..:p
Bila dah tahu apalagi, tak reti2 nak cuba dan mintak respi hehehehe...Nasib Aida tu tak kisah, dia tak kedekut resepi lor, mintak je terus bagi..hehehehehe
Tapi kali ni anak dara Lin,Naz yang nak sangat mencuba dan membuatnya, takpe bagi dia pelung nak mencuba, siap2 bahan2nya Lin bagitau apa yang patut dibuat, pastu terus Naz mencuba, alhamdulilah nasib menjadi agar2nya...hehehehe


Percubaan Naz membuat agar2nya, agak lembik sikit, mungkin terlebih air, tapi takpe, 1st time kan..:)


Haa inilah dia topping choc Hershey's syrup tu, sedap gilerrrr rasanya....yummmyyyy
! botol tu rm11.90..ok le kan...letak dan tuang sekali mau..hahahahaha
Eh kowang nak resepinya ke? jap2 yek...:)

-sepaket agar2
-4 cawan mug air.
-1 cawan gula pasir.(jgn manis2 sbb choc Hershey's tu dah manis)
-4/5 sudu besar milo + air panas.
-1/2 sudu besar esen vanilla.
-200ml susu rendah lemak/ susu cair.

Cuba jangan tak cuba..Selamat mencuba.. :)




P/S: Kalau hari cuti sekolah macam ni, mesti nak kena buat sesuatu, kalau tidak bukak tutup aje le peti ais tu..huhuhu


With Love

6 comments:

  1. looks yummy.. nak try? XD

    ReplyDelete
  2. Nick: Yup..simple touch cooking tu..hehehehhe

    ReplyDelete
  3. fuiiyo ~ menjilat jari woo klw dpt mkn.. ehehe

    ReplyDelete
  4. fuh sedap nye..first time buat pun nampak dah sedap...nak try buat lah..=) singgah and follow akak..=)

    ReplyDelete
  5. Zacky: cuba dulu baru jilat jari tu..hehehehehe

    ReplyDelete
  6. Fiera: 1stime tu buat sbb respi simple..hehehehhe
    Try le Fiera, respi tu pun kwn sis yg bagi...:)

    Thankx Fiera <3

    ReplyDelete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com