Monday, June 27, 2011

Demam + Selsema + Sakit Tekak!

Assalamualaikum wbt...

Uhuk uhuk uhuk...adeiii acccccummmmmmmmmmm! srettttt! *lap hingus...:p
Memang tak suka kalau selsema ni, 'Nak Buat Apa Pun Tak Boleh' tapi 'Best Bro' dapat tido selena2nya bila lepas makan ubat, memang 'Terbaek'...ha ha ha ha
Sapa yang nak sakit kan, sapa yang nak demam kan, tapi dah demam, dah sakit nak buat camne, adeiii terima ajalah, setiap owang pasti akan jatuh sakit, tapi setiap penyakit tu ada ubatnya..kan kan kan...
Ubat dah makan, minyak angin jangan cakap le, dok sapu2 celah2 hidung ni, kang sampai merah aku kerjakan lobang hidung ni..huhuhuhu


Bukan taknak gi klinik, tapi dah biasa demam makan je ubat dan sapu minyak angin, nanti dah tido, elok le tu, kalau melarat baru ke klinik, cuma cuaca sekarang ni panas yang buatkan badan letih dan tak bermaya..huhuhuhu
Kat rumah ni pun Naz demam, Yana pun dah selsema jugak, cuma Amat aje yang mungkin antibodi dia kuat sikit, jarang sangat dia sakit, tapi bila dah sakit, teruk pulak tu..hu hu hu

'Ya Allah Ya Tuhan ku, kau sembuhkanlah aku dan jauhkan lah aku dari penyakit yang memudaratkan, kudrat dan tenaga ku amat di perlukan setiap detik dan waktu, kau berikan lah aku kekuatan untuk menempuh dan melawan sakit ku ini..Ya Amin rabbal Alamin..'



P/S: Sori le kalau tiada update buat masa ni, online pun sebab nak kutip tanaman di kebun FV..kekekeke
Mau tido dan merehatkan diri...daaaaa


With Love

4 comments:

  1. take care...
    rehat secukupnya ya...

    pstt tu la, banyak sangat makan pisang semalam ek :p

    ReplyDelete
  2. bancuh teh o dua uncangdalam gelas, letak skit gula, pas tu minum sampai habis tambah lagi seuncang...insya-Allah

    ReplyDelete
  3. Retna: huhuhu thankx awak..kita rasa stress sangat2...satu demi satu seorg demi sorg sakit...

    Ko doakan kesihatan kami ok..:)

    ReplyDelete
  4. iLhamhainy: Hai hany..lamanya tak nampak dia...:) Sihat?

    Thankx Hainy utk tips petua tu..sis akan cuba nnati...buat masa ni telan ubat aje nie..huhuhu

    ReplyDelete

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com