'Hantu Susu'..

Assalamualaikum wbt...

Dengar tajuk dah ala2 seram gitu, tapi betul ke hantu? atau hantu 'hisap botol susu'? hahahaha
Masa iklan promo ni ditayangkan, Lin dengan mr.hubby semalam gelak besar, punya la seram tengok hantu dia, tup2 last sekali keluar tajuk 'Hantu Susu' hahahaha mana tak gelak, pelik bebeno bunyi hantu susu tu..hahahaha...
Yang bestnya tak sabar nak tengok sebab pelakon2nya tu, semua kira tahap diva2 tu, lagi2 Erra Fazira tu, macam mana ke dia bawak watak Pontianak tu kan? tapi kena le dengan muka dia, pontianak selalunya memang cantik..hehehehe..
Ok2 nak terus terang ni, aku memang tak mogok dengan Astro ni, sebabnya, kalau tak pakai Astro rumah Lin memang tak terang le signal channel dia, pastu tak dapat le nak tengok macam2 channel yang ada, yang paling best, Astro selalu le bagi Lin % kalau lewat bayar 2 bulan..hahahahaha....
Asal potong je dia bagi %, so macam mana pun, Lin langgan juga le dia, kalau takde Astro tak dapat le tengok hantu susu ni..muahahahahha


Pontianak kampug Batu (Erra Fazira)


Kum Kum (Marsha Londoh) 


Tangisan Langsuir (Zarina)


Penanggal (Amy Mastura)


HANTU SUSU (ASTRO RIA)

TARIKH: 21hb Julai 2011
MASA: 9:00 malam
TV: Astro Ria 104.
Lakonan: Erra Fazira, Amy Mastura, Saiful Apek, Marsha Londoh, Zarina AF, Fir, Ah Chong dan Saiful Nizen.

Sinopsis Telefilem Hantu Susu

Mengisahkan 4 jenis hantu dari telemovie yang lepas iaitu Pontianak kg Batu (Erra Fazira), Kum Kum (Marsha Londoh) , Tangisan Langsuir (Zarina) dan Penanggal (Amy Mastura). Keempat empat hantu ni berpindah ke kampung baru dengan niat nak bertaubat dan jadi hantu baik tetapi di kampung tu mula ada pembunuhan dan mereka berempat cuba menyelamat kampung itu dari Hantu Susu.

Siapakah yang akan melakonkan watak Hantu Susu? Sama-sama kita nantikan.


SUMBER ARTICLE DAN ARTICLE PENUH: 
http://www.perekacerita.com/2011/07/hantu-susu-download.html#ixzz1ShGNTcPE





P/S: Sekarang ni banyak cite hantu ek? Yang Flat 3A tu ramai kata serammmmmm..hohohoho.


10 comments:

  1. weiii hahaa ni kompom kesinambungan citer2 hantu ....

    musti lawak nih..:p

    ako pun x sabar nak tgk sejak nmpk iklan kat tb aritu lagi hahaha...

    ReplyDelete
  2. macam menarik jer nih
    jemput singgah blog

    ReplyDelete
  3. Retna: Tau xpe..aku pun sama, dok gelak bila tgk promo dia tu...
    Malam ni weii tggu jam 9pm..hehehe

    hantu susu botol kot! hahahahaha

    ReplyDelete
  4. Princess Momoy: hai dear..thankxx..

    Cite ni bru nak main tv malam ni..jgn lupa tgk..kita tgk sapa yg jd hantu susu tu..hahahahahaha

    ReplyDelete
  5. sis lin, sy ni mmg peminat cerite hantu. klu ade kat wayang, hentak2 kaki nak p tengok hahahaaa

    flat 3A belum tgk.selalu p tgk wayang dgn anak2 buah.klu dorang tak dtg, x p lah :( aritu dgr kat radio, lokasi flat tu di tmn medan, sy sendiri pun x tau flat yg mane.tmn medan ni mmg banyak flat...sy pun dok umah flat kehkehkehhh

    eh, eh jrg datang sini, kan??? bebel pun panjang lebar nampaknya... sorry sis lin :D

    mlm ni tak sabar tgk hantu susu.kene suruh anak2 siapkan keje sekolah cecepat.rules, selagi x siap keje sekolah, takleh on tv. kesian kat mama dia hikhikkk

    ReplyDelete
  6. Fiza Nordin: hahaha eee klu sis kan, nk tgk wayang cite hantu, kena tgk citenya dulu...tp yg Flat 3A tu mmg seram kata org..kwn dh gi tgk..ntah ye ke x ntah le tu...

    Tp kan Fiza, klu tgk promo filem 3A tu cuma cat merah tu yg ditulis 3A tp betul ke x ada flat tu atau nama dia saja ltk tu, x tau le plk...

    Malam ni mesti tggu punya...tgk promo dia kelako giler..hahahah ada ye hantu susu..kekekekeke

    ReplyDelete
  7. alaa... umah dah stop pasang astro
    boikot nyer pasal
    kena tunggu sape2 upload kat utube

    ReplyDelete
  8. Princess Momoy: Hehe sis mula2 nk bpikot jugak, tp x jaDI, sbb susahnya takde channel clear..huhuhu...

    Pstt nnti klu dh 2 bulan x byr bil, astro bg 50% heheheh :p

    ReplyDelete
  9. salam,saya pun ingin berkongsi keseronokan cerita hantu susu ni,satu family gelak bagai nak rak, tapi yang tak sedapnya bila ada unsur-unsur kepercayaan tentang TANGKAL.puaslah aku menerangkan kepada anak-anak aku tentang dosanya percaya pada TANGKAL.diharap lain kali fikir-fikirlah sebelum nak buat drama.

    ReplyDelete
  10. Lepas ini cerita hantu 'ular' pulak kot. ha ha ha

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..