House Warming & Besday Party @Moralle house

8/08/2011 05:00:00 PM

Assalamualaikum wbt..

Rentetan dari Majlis Berbuka Puasa MsjBox.
Selesai saja majlis berbuka puasa tu, kitaorang plan nak 'terjah' ke rumah Mama Moralle yang baru saja berpindah duduk kat Malaysia dari Singapura di Danga Bay View Apartment, sebabnya ada satu surprise yang kita plan nak buat kat rumah Mama sambil menjenguk rumah Mama..hehehehe jeng jeng jeng...
Maka bertolak la kami ke sana semua kecuali Kasawari yang akan menyusul kemudian nanti..


-Sampai kat rumah Mama Moralle, masing2 lepak dan menikmati pemandangan dari atas rumahnya tingkat 10 yang tu sangat2 indah dan sejuk mata memandag...kannnnnnnn :) best sangat!


Haaaa sambil tu kitaorang teruskan planning surprise party yang kita rancang tu. Untuk sapa? hehehehehe kejap ler, baru nak mula cite ni..blueeekkk :p
Dah macam Mat o Zorro rupanya, bapak burung pun ada juga..hahahahahha


Yeeee SURPRISEEE!!!!! Hepi Besday Ammar!!!!
Surprise party untuk anak Kasawari,Ammar yang akan sambut besdaynya pada 12.8 ni tapi kitaorang sambut advance utk dia sebab dah kebetulan reramai berkumpul..hehehehe..


-Rancangan semua dah diatur antara kitaorang dan juga Kasawari, sebab tu le masa mereka sampai, bukak je pintu, terus kita terkam Ammar dan terus nyanyi lagu happy besday buat dia, mana tak 'blur' je muka budak tu.
*Mungkin dalam hati Ammar kata: "Mimpi ke aku ni? hari jadi aku 12.8 la? ke mereka ni yang dah nyanyuk!!" hahahahahahaha......


-Ammar still konfius dan blur melihat gelagat dan aksi kitaorang, hahaha adeiii nasib budak tu tak semput! kekekekeke...


-Sebelum makan dan potong kek, kitaorang ibu2, mak dara dan juga anak dara merakamkan gambar kenangan bersama besday boy...*Ammar still lagi blur..hehehehhe


-Dan juga bapa2, bujang2 dan juga anak2 kecil turut sama bergambar bersama besday boy.. *Ammar still lagi blur..hehehehehe..


-Yeahhh Abang tengok ni, dapat Saidina Upin Ipin la Ayah bagi...yeahhhhhhhhh...
Hehehe time ni Ammar dah mula tersenyum dan lupa keBLUR'an dia tadi tu..
*Mungkin time ni Ammar berkata: "Bagus jugak kan, nanti minggu depan boleh dapat hadiah lagi" hehehe :p


-Dan seperti biasa, dah puas makan, dah puas gelak tawa, puas borak, memasing dah 'blur' mengantuk, jomm kita amik gambar dulu sebelum pulang ke rumah.
Apa2 pun terima kasih buat tuan rumah Mama Moralle & family dan juga bibiknya dari Sri Lanka Nad *mama yang kata* yang sudi melayan kami dan hidangkan kami dengan air anggur dan keropok dari Brunei tu yang sedap!. Insya'allah nanti ada rezki dan umur kita jumpa lagi ok..muahhhhhhh ^.^
*Kredit gambar dar kamera Kasawari, Retna & Sodep..




P/S: Kesimpulannya: Lain yang kita nak kenakan, lain pulak yang terkena..huhuhu arghhhh takpe takpe kita 'hutang' wakenabeb tu dulu, nanti kita akan buat juga!!!!!!!


4 Comments

  1. haaahahha betul2...
    lain yang nak kena, lain yang mengena...!!

    Tunggu arr!!
    Ako akan kenakan jugaa..
    jeng jeng jeng...

    ReplyDelete
  2. Retna: kannnnnnn aishhhh mmg nak KENA gak le tuhhhh hahahahahahaa

    Apa plan????

    ReplyDelete
  3. pembetulan.. rumah sis moralle tingkat 5 la.. bila masa pindah tingkat 10 :p

    ReplyDelete
  4. Shaizhar: hahahah ye la..aku pun confius ler..ingat2 lupa..hahahahaha

    OOO itu tingkat aprtment aku kat Lumut tu..kakakakakahhhhhhhhhhh

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com