Buat peminat 'Caffeine'

9/12/2011 07:30:00 AM

Assalamualaikum wbt...

Khidmat pesanan kesihatan ini di tulis oleh Dr Zubaidi Hj Ahmad.

"Bagi peminat caffeine, sama dalam bentuk kopi, tea, minuman berkabonate atau minuman ‘bertenaga’ segera, meninggalkan amalan ini akan memberikan kesan kepada diri mereka sepanjang hari.
Kebanyakan mereka merasa sakit kepala, tidak mampu memberikan tumpuan pada kerja, tidak bersemangat dan merasa sakit pada bahagian abdomen, dan sendi apabila tidak mendapatkan bekalan caffeine dalam masa 12-24 jam.
 Caffeine dianggap sebagai perangsang system saraf tunjang dan otak dengan memberikan kesan merasa ‘segar’ dan menghilang rasa mengantuk untuk sementara. Cuma harus diingat caffeine tidak mengurangkan keperluan untuk mendapat cukup tidur."

Image c&p dari Dr.Zubaidi.


Akulah salah seorang peminat caffeine, sehari kalau tak dapat minum , rasa macam serba tak kena, tak kira la 3 in 1 ke, atau apa je, janji air panas, mesti nak minum 2x sehari..sebab tu la agaknya Doktor cakap gigi ku cepat kuning dan tak seputih macam negro tu, ye la asyik minum kopi gan nescafe jek, so kena rajin gosok gigi dan juga buat pemeriksaan gigi :)
Laaa buat apa nak malu nak check gigi, habis nak tunggu gigi tu ronggak baru nak check baru nak pi cuci? ermmm dah ronggak kang, tak malu ke?? apadaaaaaaaaaaa...





P/S: 17hb ni appoinment untuk check & cuci gigi...ermmm kenyiluan sudah mula terasaaa..huhuhuhu


37 Comments

  1. Paris Hilton: Ohhh sis suka nescafe susu :)

    ReplyDelete
  2. mak ayah an,x leh x minum nescafe.. heee. ari2 wajib minum. 3 kali shari kut,wajib slepas mkn. keke

    ReplyDelete
  3. an plak suka sgt minum tea susu cicah biskut. hahaha

    ReplyDelete
  4. Peminat kopi juga..kalau sehari tak minum rasa tak best :)

    ReplyDelete
  5. Nik Nurehan: sebab tu msj entry ni khas utk pengemar kafein..x boleh tak minum kan....

    Lin pun sama ann..sehari mesti nak minum aair pnas 2x sehari, x kisah air apa... :)

    ReplyDelete
  6. S.A: Sama juga macam sis..mesti nak pekenan baru bertenaga kannn ??

    ReplyDelete
  7. Kita penah addicted nescafe! criusss addicted!
    Pastu Pearl Cafe! Addicted gak!
    Gilosss susahhh nak berenti wei!!
    Skrg ok dun worry heheh :)

    ReplyDelete
  8. Oh Oeya: Yg susahnya kesan si addicted tu bila dh tak amik caffein lg...ermmm mmg tak bertenaga sungguh kann?? huhuhuhu

    ReplyDelete
  9. buy xanax online no prescription cheap can you overdose xanax pills - xanax side effects men

    ReplyDelete
  10. buy zolpidem zolpidem generic availability - zolpidem dosage mg

    ReplyDelete
  11. buy diazepam online diazepam dose equivalent - diazepam 60 mg

    ReplyDelete
  12. buy diazepam online diazepam aspirin drug interactions - cheap msj diazepam

    ReplyDelete
  13. buy valium online buy valium online australia no prescription - valium muscle relaxant dosage

    ReplyDelete
  14. buy diazepam want buy diazepam online - picture of 10mg diazepam

    ReplyDelete
  15. xanax without prescription generic xanax pictures mg - buy xanax canada online

    ReplyDelete
  16. ativan anxiety bad side effects ativan - ativan side effects on children

    ReplyDelete
  17. buy xanax online order cheap xanax no prescription - buy xanax online overnight delivery

    ReplyDelete
  18. buy diazepam online no prescription where can i buy diazepam online - diazepam class b drug

    ReplyDelete
  19. buy diazepam online will 10mg diazepam affect me - diazepam for sale online usa

    ReplyDelete
  20. can i buy xanax online easy overdose xanax alcohol - xanax side effects 0.5 mg

    ReplyDelete
  21. order ativan ativan 2.5 mg online - ativan urban dictionary

    ReplyDelete
  22. xanax cost what effects do xanax have on you - will prescription xanax show up drug test

    ReplyDelete
  23. ativan online how many lorazepam 1 mg to get high - ativan use during pregnancy

    ReplyDelete
  24. xanax cost xanax yahoo - xanax bars vs footballs

    ReplyDelete
  25. online pharmacy for valium probation drug test for valium - order valium online cheap

    ReplyDelete
  26. valium no prescription online valium wiki drug - buy generic valium online no prescription

    ReplyDelete
  27. soma cost side effects of the drug soma - soma medication for migraines

    ReplyDelete
  28. carisoprodol drug buy hgh - somatropin online - aura soma online free reading

    ReplyDelete
  29. soma cheap side effects of carisoprodol - where to buy soma bras

    ReplyDelete
  30. soma online soma class of drug - soma carisoprodol overdose

    ReplyDelete
  31. cheap valium online no prescription 5mg valium big dose - buy valium online cheap uk

    ReplyDelete
  32. generic carisoprodol somanabolic muscle maximizer download for mac - buy soma rush frame

    ReplyDelete
  33. buy ambien online generic drug for ambien - buy generic ambien online

    ReplyDelete
  34. buy valium online valium drug use - buy valium roche online

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com