Cerita raya AKU..Lepak + Makan.

9/05/2011 05:30:00 PM

Assalamualaikum wbt...

Haaa tup tap tup tap dah masuk raya ke-7 kan hari ni, tapi cite, gambo dan menu raya tak sudah2 lagi, mood beraya masih ada lagi, tu pun kalau yang banyak sedara mara sana sini la, bagi Lin ermmm meriah beraya dengan kawan2 aje rasanya..huhuhu sian kannn, maklum la sedara mara tak ramai, anak2 sedara kecik2 lagi, sepupu sepapat semua kat JB je, so raya kat JB ni boleh habis dalam seminggu je beraya, pastu duduk rumah tunggu owang datang je.. :D


4 Syawal: Tengok gambo atas tu je kowang dah dapat agak, apa yang Lin buat raya ke-4 ni kan..ermmm online depan balang kuih, jadi sambil online sambil perabis kuih raya, ye la sapa lagi nak makan kalau bukan tuan rumah yang makan..hahahahaha...
Memang 4 Syawal tu Lin tak kemana2 hanya menunggu dirumah, tengah hari tu anak dan mr.hubby solat Jumaat pastu anak2 dara Lin pun keluar beraya dengan kawan2nya, petang tu pulak mr.hubby keluar pi betulkan bearing kete dia, so jadinya tak kemana2 le, yang ado pun Lin dengan Amat pi beraya openDOOR kat Jusco Bukit Indah tu jek..hehehehehe sampai le ke malam xtvt makan dan tido aje :p



5 Syawal: Yeahh hari yang di tunggu dan di nanti, seawal pagi dah bangun masak untuk tetamu jauh yakni Kak Ct Delima, ala Lin masak mee bandung versi Lin je, hehehe jadi la dapat juga bagi tetamu alas perut tu pagi2 ni kan. Apa? pagi? a'ah kita beraya seawal jam 10am pagi, sebabnya Kak Ct nak balik KL petang tu, so plan beraya ke rumah, Kasawari juga Cik Mat Gebu tu kena lah rancang beraya awal2, kalau tak kang lambat lah mereka sampai ke KL..
Macam biasa, kalau dah jumpa Mak Yah dan Mat gebu, sembang punya sembang dekat jam 6pm lebih juga baru gerak balik dari Sedenak, tapi Kak Ct jam 3pm dah gerak dulu, takut highway jam kang. Lin pun balik dari sana terus balik kerumah, kemas2 dapo dan terus lepak tengok cite 'Hantu Ngesot @ 952 BoxOffice' hahahahahaa :p


6 Syawal: Bangun pagi macam biasa la kan, kalau dah tak puasa ni kena le fikir nak buat sarapan apa, ermmm so pagi tu Lin cuma goreng mee aje, mee goreng express hehehe. Ok2 makan aje le ye apa yang ada tu, jangan banyak songeh ok! nak nak si Amat tu, ada je dia bebel, takde udang la, sotong la, taugeh banyak la grrrr makan duduk diam2 aje la Mat oiiiiiiiii!
Harini takde plan apa2 pun dengan mr.hubby nak beraya mana, tunggu tetamu sapa yang nak datang beraya je, Lin pun cuma duduk tengok tv, melipat kain, gosok baju sekolah, dan kemas2 apa yang patut. Dalam jam 2pm lebih gitu, baru le anak2 ni sibuk mengajak gi Jusco Tenrau City sana, Naz kata nak beli purse dan juga barang alat tulis dia, apalagi joomm beraya ke Jusco Tebrau City pulak..hehehehe :p
Tapi baru sampai Jusco mr.hubby dapat col, katanya kawan dia nak datang malam nanti, so kelam kabut juga la beli2 barang tu, sempat juga le aku mem'buang' saham kat sana, pastu terus balik..grrrrr ingatkan nak layan Hantu Bonceng ke Karipap2 Cinta ke..arghhhhhh ok2 dah dah jom balikkkkkkkkkkk!
Layan tetamu dengan penuh senyuman ikhlas baru la rezki masyukkkkkk :)

*Entry bersambung lagi..penat nak menaip la..bluekkkkk :p




P/S: Tahniah buat Nik Nurehan & Suami yang bakal menjadi ibu & ayah tak lama lagi..tahniah tahniah! Owang kata buning pelamin tu.. :D


You Might Also Like

6 Orang Komen

  1. alangkah bestnya kalau ada mall mcm tu. sini brg biasa2 je. sob sob. tapi tetap blh menabung lah. maklum pantang g kedai. hehe.

    rumah an ni pun manyak giler sekut raya,maruku bla bla. entah sapa yg nk abiskan. heee. jawabnya mmg tuan rumah lah. lebih2 lg an. skg ni nafsu mkn mjadi jadi. hahaha.

    bunting pelamin? maksudnya?

    ReplyDelete
  2. Nik NUrehan: Kannnn klu tak tuan rumah yg makan sapa lagi nak habiskan Ann..huhuhu

    Bunting pelamin maksudnya..kahwin je terus lekat la...kira tgh subur masa sanding naik pelamin tu..hehehehhe

    takpe Ann..muda2 ni beranak byk2..nnti jd macam Lin ni..hehehehe

    ReplyDelete
  3. tu la kan. takkan nk bwk biskut2 tu ke raya haji plak. hahhaa.

    owh time kawen tu, an tgh period. haha. ;P lepas beberapa ari kawen br green lite. kekekeke..

    dah tu alhamdullilah terus melekat.
    an msih risau maklumla peringkat awal. x leh ckp lelebih.

    ReplyDelete
  4. Nik Nurehan: Alhamdulilah...mana yg susah nak lekat bertahun2 tunggu Ann..mana yg cepat ni, bersyukur dan terima aja lah...rezki Allah nak bg kan..
    Insya'allah semuanya selamat Ann... :)

    ReplyDelete
  5. Retna: Sabo sabo ye mak cik...penat nak menaip nie..heheheheh

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.