Sunday, September 11, 2011

J.Co vs Tutti Frutti

Assalamualaikum wbt...

Kalau sebut eskrem time sekarang ni, mau naik angin satu badan aku tau!! Mana taknya time sakit tekak takde sore ni, time tu la anak2 ajak ke Jusco tu pi makan dan beli eskrem kat J.Co tu..arghhhhhh cer fikir cwr fikir, kalau kowang hanginnn takkkk??? grrrrrr
Tapi takpe, elehhhh aku tak heran pun, takat eskrem je kan, bukannya apa sangat!*ayat sedapkan hati* :p
Oleh kerana orang ramai duduk minum kat situ, so beli bawak balik aje la, huhuhu tak dapat makan donut! Mula2 kan Lin ni eksenn tak nak, bila sekali anak2 order dan tengok, mak aiiiiiiiiiiiiiiii tergugat anak tekak aku, cer tengok cer tengok gambo kat bawah ni, arghhh malassssss nak komen banyak la...layannnnnnnnn


Yang ni Amat punya..perghhh sabo Lin sabo...aduhhhhhhhh


J.Co ni baru bukak kat Jusco Bukit Indah, macam2 ada, paling top donut & coffee dia, yang terbaru eskrem yogurt ni la.. :)


Hurmmm..malas nak buat ayat..tengokk aje leeeee..Harga?? 3 topping untuk sekotak eskrem tu rm10..banyak topping lain le harganya, bukan kira timbang ok..

Lin rasa prefer dan lagi sedap J.Co ni dari Tutti Frutti tu, dah le mahal, kena timbang, eskrem dia pun biasa2 aje, tapi yang J.Co ni, eskrem yogurt, harga ikut topping yang kita ambil, buah2an juga, so kira ok la kan sekali sekala nak bawak anak2 makan.. :)
Tepuk poket, tanya anak tekak la ye! :p





P/S: Sakitnyaaaaaaa anak tekakkkk ni!!!!!! :((


35 comments:

  1. orang kata kalo sakit tekak elok makan aiskrim..hehehe...menyejukkan tekak kita yang panas.. :)

    nampak sedap eksrem tu sis!

    ReplyDelete
  2. Sunah: Yeyeye sis dah beli eskrem malaysia rm5 tadi..hehehehhe

    ni sambil update sambal nyoyot eskrem le ni... :p

    ReplyDelete
  3. Azzah: memang sedapp..cer try la beli dan rasa... :)

    ReplyDelete
  4. salam singgah..

    tgk eskrem yogurt nih t'ingat last saturday first time pi try Tutti Frutti...

    jakun jap ble masuk kedai TF.semua flavour nk rasa. sampai part timbang, hah! amik... RM18 mangkuk kecik je tu...

    first time punya pasal, bayar je. mkn sampai licin tp tak muak2...sedap sedap...

    hehe..

    ReplyDelete
  5. sis..
    tergugat iman daku

    kalau dah baik nanti bawakan utk ayu..
    buah tangan gitu..
    hahaha

    PS: ada kenalan doktir kata, kalau sakit tekak..
    kena makan aiskrim vanilla

    ReplyDelete
  6. pandai org meniaga skang kan sis.. jual aiskrim je berpuluh ringgit....

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum sis lin..moga kembali sihat..sis..kalau pegi klinik biasanya dr. suh makan aiskrim vanila..bagus utk sakit tekak..itulah yang diamalkan dr.arab di mesir ni...memang berkesan...:-)

    ReplyDelete
  8. Ayu: Mmg sedap giler eskrem dia..nsb vanilla yogurt so sesuai dgn tekak sis yg tgh sakit ni...

    jom Ayu..sis belanjerr :p

    ReplyDelete
  9. Little: Kannn sama la macam sis...mula2 masuk TF tu, riak dan jakun semacam, semua falvor nak amik, sekali timbang haaaa amik koooooo...3 org makan dekat tm58 hengget!!!

    tp sedapppp!

    ReplyDelete
  10. Sam: Kannn...tp kalau sedap dan berbaloi dan khas mmg takde jual di luar tu, kira ok la...so jd trademark sekali cuba apa salahnya kan...

    cuma nak kena budget le bila nak makan, jgn ikut sedap anak tekak..huhuhu

    ReplyDelete
  11. Ummi: Ye Ummi..terima kasih..
    Sis mmg td ingt dah, dan dh beli pun eskrem vanilla tu..tp mybe mmg batuk ni teruk, so menjadi2 la bunyinyaaaa...huhuhuhu

    ReplyDelete
  12. Tak normal haku ni kalau npk eskrem camni boleh xnak kui3 :)
    Gua belasah gak masa cuti raya, lps tgk antoo boncenggg heheh ;)

    ReplyDelete
  13. Oh Oeya: Hahaha kita rasa x normal waktu anak2 makan tu, air liur ngencess x habis2...huwaaaa sbb masa tu sakit tekak mmg kritikal tahap radio rosak!! so kena sabooo duluuuuuu....

    lepas ni baik je, wa belasak 2 kotakkk!! hahahahhaha

    ReplyDelete
  14. alprazolam mg xanax xl - order brand name xanax online

    ReplyDelete
  15. buy valium online overnight delivery valium sale online india - valium and methadone drug interactions

    ReplyDelete
  16. buy zolpidem online zolpidem tartrate from india - zolpidem tartrate 40 mg

    ReplyDelete
  17. valium diazepam manufacturers can you buy diazepam spain - diazepam withdrawal klonopin

    ReplyDelete
  18. order valium valium vs flexeril - valium 5mg 10mg

    ReplyDelete
  19. pharmacokinetics of diazepam buy diazepam online with mastercard - how many diazepam 2mg can i take

    ReplyDelete
  20. discount ativan buy ativan online canada - ativan 457

    ReplyDelete
  21. cheap diazepam online blue 10mg diazepam - what does valium do to the body

    ReplyDelete
  22. cheapest ativan can take 1mg lorazepam - ativan qt prolongation

    ReplyDelete
  23. ativan 2mg ativan withdrawal nausea - lorazepam 1 mg tab

    ReplyDelete
  24. buy soma online buy soma georgia - what is the prescription drug soma used for

    ReplyDelete
  25. cheap soma carisoprodol potentiator - carisoprodol mechanism

    ReplyDelete
  26. buy valium online valium anxiety disorder - buy valium online without rx

    ReplyDelete
  27. can you buy ambien online buy ambien cr online no prescription - ambien on drug test

    ReplyDelete
  28. buy ambien online street price for ambien - ambien walrus myth busted

    ReplyDelete
  29. buy ambien online ambien to buy from usa - generic ambien in u.s.a

    ReplyDelete
  30. buy generic ambien ambien generic doesn't work - ambien side effects dry eyes

    ReplyDelete
  31. soma sale buy watson soma money order - what is a soma considered as on a drug test

    ReplyDelete
  32. buy soma medication soma carisoprodol - side effects to carisoprodol

    ReplyDelete
  33. buy valium online what do generic valium pills look like - order valium ireland

    ReplyDelete
  34. buy valium online no prescription valium side effects elderly - valium side effects risks

    ReplyDelete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com