Monday, September 12, 2011

Marhaban Ya Marhaban '11

Assalamualaikum wbt...

Yang di nanti yang di tunggu telah tiba, selawat ke atas Nabi saw dengan iringin lagu hari raya kepada tuan rumah sudah menjadi rasmi tatkala tiba bulan Syawal, dan tak lepas peluang juga bagi Kumpulan Al-Wasilah tahun ni, yang dah pun mula bermarhaban pada Sabtu lepas, dan akan di sambung pada hari Khamis nanti kerana memberi laluan anak2 yang hadapi peperiksaan upsr.
Tapi yang tak syoknya, time marhaban ni la makan sana sini bermacam2, aduhhhhhhh memang la rezki namanya tapi siaplah berat badan naik non stop, ni pun baru pergi 1 rumah, habis sakit tekak, muntah berak dan juga sakit badan dah ni, larat tak larat je la ni nanti sambung lagi..huhuhuhu
Tempat kowang dah start belum? mesti meriah kan? rumah Lin insya'allah akan masuk juga bermarhaban sekali dengan kawan2 yang sama area nanti cuma masa dan harinya aje belum di tentukan, ikut mana yang kosong aje lah nanti.


Baju uniform terbaru bagi tahun 2011..ala2 color peach tapi lebih kepada pink..ermmm so aku bedal pakai tudung pink :p sesuai gak kannnn :) *aku nampak bolat sekali.. :((


Rumah pertama bermarhaban di Taman Laguna sekali majlis potong jambul cucu pertama tuan rumah, mewah segalanya, dari segi makan dan pemberian buah tangan dari tuan rumah..


Haa kan dah kata, siap dapat magkuk tingkat brand tupperware lagi, rezki rezki, nak beli bukan murah, sekali dapat free..hehehehehe, sapa tak pergi rugi juga la kan...:p *aku nampak bulat sekali :((
So lepas ni akan bizi sepanjang minggu dengan marhaban, lepas magrib dah mula dan satu malam 4-5 buah rumah..huhuhuhu, balik terus tido!!! :(





P/S: Bulan depan aje lahhh baru diet!!!!! lalalalalalalalala


8 comments:

  1. salam lebaran sis..
    tmpt sy dah selesai minggu lepas...
    stret seminggu buat..tiap2 mlm kluar lepas magrib..balik trus tido..hihihi
    rumah sy masuk jugak aritu tapi sy tak sempat nak snap gambo laaa...rugi2..klu x leh wat n3...
    cantikla unifom kumpulan sis..tmpt sy kene ikut selera org veteren (ops tergossip plak)...xoxoxo...

    ReplyDelete
  2. marhaban ni ada kat Johor je LIn, klu tempat lain so far mmg ako x jumpa lagi.. ;-)

    btw, hahaha tupperware tu dalam nya ada kek, kek oren n kek ceklat.. yg oren ako bg beep2, hehe yg ceklat masih rapi tersimpan dalam tupperware tu, ntah bila nak di makan hehee...

    btw, ko nmpk bolat?
    ermmm so far ako x nmpk pun, cam biasa jer *garu dagu*

    ReplyDelete
  3. Sharifah: Waaa awalnya dah siap, sis lambat sbb nak lepaskan budak2 periksa UPSR, ramai ahli kumpulan yg muda2 ni anak2 semua amik periksa..hehehehe

    Tang baju uniform tu, sis dgn ketua dn ajk kumpulan yg pilih, bila dh org muda yg pilih..gitu le dptnya..meriah dlm color..hehehehe

    Lagi 1 tang bergambo tu, dh kata ramai yg muda, so ramai yg berFB so tiap kali pergi, ada aje yg amik gambo..hahahha makcik2 yg lain tu, tumpang interframe aje le.. :p

    ReplyDelete
  4. Retna: Tu la kan..aku perasan gak, tak ramai yg ada marhaban kat KL tu kan, ermmm nape ek??? padahal sama aje kan..mungkin takde sepakat dlm duduk taman kot...heheheh

    Oooo ko beli yek..mahal gak kan, yg kek coklat tu sedap Ret, licin, yg lg 1 tu kek oren, pun sedappp! berbaloi le aku gi marhaban time hujan tu..hehehhee

    Gemukkk laaaa...cuba tgk betul2..huhuhuhuhuwaaaaaaaaaaa :((

    ReplyDelete
  5. bukan pasal sepakat ke x sepakat..
    mmg kat johor dari dl lagi kan mcm majlis2 agama ni mmg kuat pengaruh kat sana..

    klu kt KL xde makna nya..
    kat sini kiri kanan bz memanjang...
    lagi pun kat kl ni bkn 100% org asli KL pung, sumer nya pendatang yg merantau dr sumer negeri so mind thinking tu x sama la..

    iskk ko paham x mksd ako? hahaha..
    kata kan kt tmn ako ada org kedah, org pahang, org sabah, so ha lagu mana nak wat 1 majlis klu memasing x reti kan hehe

    ReplyDelete
  6. Retna: Ye tak ye jugak ek..silap2 byk minah dan mat indon je...sekarang mmg ramai sarawak plk..huhuhuhu

    Tapi kan, klu tak de yang mulakan dan serapkan, mjlis macam ni akan hilang begitu aje kan...nsb kat tmpt aku ni ramai yg muda2 lagi, so akan ada la juga pewarisnya hehehehehe

    ReplyDelete
  7. Oh Oeya: Malam ni marhaban lagi..ada 4 buah rumah nak masuk..hehehehe

    ReplyDelete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com