Wednesday, October 19, 2011

Inilah 'HATI NALURI' Wanita.

Assalamualaikum wbt...

Tempias dari coretan entry Lin yang bertajuk 'Wanita itu lembut, Bukan lemah', Lin dapat 3,4 mesej di FB yang suka dan minta tulis lagi bahan2 yang berkaitan dengan wanita. *waaaah dah macam ustazah pulak aku yek..huhuhu. Tapi sesungguhnya Lin hanya sekadar ingin berkongsi apa yang Lin baca dan research dari internet, tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang tiada, tapi bukan main copy & paste aje ye, yang mana panjang lebar dan sukar di faham, Lin pendekkan dan Lin edit balik kata2nya, sebab bahasa jiwang ni ada yang anak2 muda susah nak faham, so kita bagi bahasa spontan yang biasa kita guna, mudah dan ringkas dan cepat nak faham..betul tak? hehehe

Terima kasih buat semua yang sudi dan baca entry2 rojak Lin ni, sokongan anda semua amat dihargai, lebih2 lagi jika apa yang Lin kongsikan dapat memberi impak dan tauladan pada semua...alhamdulilah...
So macam biasa le trademarknya 'Sharing is Caring'... :)
Jomm harini Lin kongsi lagi satu nota khas buat wanita..


“Peranan LELAKI dalam kehidupan WANITA adalah sebagai pelindung dan bukan sebagai pemusnah. WANITA diciptakan oleh ALLAH swt dari tulang rusuk kiri dan untuk dipeluk dan dimanja, bukan untuk dikasari. Maka lelaki haruslah memahami HATI dan PERASAAN WANITA”


1.Sensitif
Bukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian.

2.Cerewet
Bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala, kadang 2 ingin LELAKI mengikut kata-katanya sekali sekala.

3.Halus
Ibarat sehelai sutera, cantik, mulus, lembut dan mudah tercarik dan koyak. Walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab kesalahan, biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran. Bukan DENDAM.

4.Ikhlas
Ikhlas seorang wanita tak perlu diragui.

5.Korban
WANITA sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi, termasuk ibu bapa, anak-anak dan suami. WANITA amat tabah.

6.Prihatin
Sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam.

7.Manja
Walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari, naluri seorang WANITA masih lagi tetap seorang WANITA. Suka bermanja bukan hanya kepada insan yang bernama LELAKI, namun juga sesama kaum.

8.Ego
WANITA yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi EGOnya apabila bersemuka dengan yang dicintai.

9.Cinta
CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus.

10.Seks
SEKs bukanlah segala-galanya buat WANITA kerana WANITA diciptakan dengan 9 nafsu dan satu akal. NAFSU yang banyak dan tidak tertumpu kepada satu saja. LELAKI pula dijadikan dengan 9 akal dan satu nafsu. Fungsi lelaki adalah membimbing WANITA dan bukan menghanyutkannya.





P/S: Susah ke nak fahami hati seorang WANITA???...


6 comments:

  1. Iffah: Terima kasih sayanggg :)

    ReplyDelete
  2. semuanya tepat, Sis Lin, mwahhhhhhhh!!

    ReplyDelete
  3. Ni la antara sebab nape makkk takleh tak ketuk pintu uma Bisikan Hati :)

    ReplyDelete
  4. Sari Yusa: Hehehe betul tu kannn....kenapa susah sangat nak memahaminya kan..huhuhu

    ReplyDelete
  5. Oh Oeya: Thankx dear..muahhhhhhh.....tp kat sini xde respi masak2 tau..hehehehe

    ReplyDelete

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com