Breaking

Tuesday, November 08, 2011

Disebalik 'Korban'..

Assalamualaikum wbt..

Moooooo....embekkkkk kowang tau bunyi suara apa tu? *walaupun tulisan je ni* hehehehe
Pheww buat pertama kalinya tahun ni Lin tolong rewang memotong/melapah daging korban untuk diagihkan, sebenarnya time Lin datang tu ingat nak tunggu aje la amik bahagian Lin, sekali kawan pi hulurnya apron, hahaha nak tak nak Lin join le sekali, lagipun meramai2kan, kerja pun lancar, bukannya apa, takut dengan bau darah tu, ada kang aku mabuk termuntah kat situ, buat malu kompeni je kang..kekekeke
Tapi alhamdulilah, maybe agaknya daging baru kan, so daging panas dan bau tu kurang sikit menusuk hidung ni, hehehe *ngada-ngada kan* :p
Ok le jom layan gambar yang mana dapat je ni Lin amik dari rakan ahli Masjid, kita takkan anak amik gambo sendiri, tak fikir langsung..hahaaaaaa

*Kerja-kerja memotong bahagian daging..

*Eee sapa aje le nak makan kepala lembu tu bang oiii... 

*Senyummmm...hahaha tengok pisau aku tu, jangan main2 haaaaa :p

*Potong dan timbang..erkk tak cukup ye kak Ana.. :p

*Proses terakhir..timbang dan agihkan...

Alhamdulilah dengan izinNya semuanya berjalan lancar dan cuaca amat baik sekali pada hari itu, dan syukur alhamdulilah tertunai sudah niat korban Lin & mr.hubby untuk anak Lin yang no-2,Yana, tahun depan insya'allah ada rezki untuk Amat pulak..
Terima kasih Ya Allah atas nikmat mu...A-Minnnn





P/S: Lepas ni hari-hari respi masak daging...kekekekeke..


4 comments:

  1. seronoknye dapat join orang buat korban..huhuhu...

    akak, akak nak tukar header? cam suram lak kan...

    ReplyDelete
  2. Sunah: 1st time Sunah sis join...hehehe merasa le pegang daging panas dan fresh..

    haaaaaaaa betul ke sunah tanya ni....hehehe
    nakkkkkkkkkkkkkk...tp xde idea nak yg mcm mana laa..huhuhu
    Sunah ada idea??

    ReplyDelete
  3. Tolong tengok je heheh :D

    Kepala lembu..?

    http://ohoeya858.blogspot.com/2011/11/oh-oeya-wordless-wednesday-04.html

    ReplyDelete
  4. Oh Oeya: Hahaha ni bru 1st time ni aku rewang...klu tak mmg datang tengok jugakkk hahahaaa..

    kepala lembu?? Y???? :p

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..