Wednesday, January 11, 2012

JPO: Johor Premium Outlets.

Assalamualaikum wbt..

Sapa sini owang JB yang dah pergi sini? Sila komen macam mana perasaan anda 1st time ke sana dan apa yang kowang beli? Borong atau tengok2 aje? *macam aku..heheheheh
Sebenarnya bukanlah kata Johor Premium Outlets (JPO) tu untuk atau khas orang2 kaya aje, tak baik kata gitu, sebenarnya kalau pandai buat pilihan dan bijak banding harga dan beli sekadar berkemampuan, nelayan pun boleh beli kat sini tau! yang mengganggur tu pun masih boleh mampu soping kat sana juga tau! 
Sebab kalau dilihat harga2 nya bukanlah semuanya mahal2 belaka, ada certain2 kedai tu mahal le, tak mampu tengok aje le, tapi ada juga yang murah dan boleh lagi mampu nak beli, sebab tu le Lin kata 'ikut kemampuan', sekiann..

-Macam2 nama branded ada, tapi ingat! buat pilihan yang bijak..hahahahaha

-Kowang tak sesat punya, silap2 tak ingat nak balik je..hahahahaha

-Bagussss! Siap ada tempat duduk bagi suami2 yang letih menunggu isterinya soping..hahahaaaaa

-Deretan kedai berderet2, rasa tak habis nak masuk semua kalau pergi sehari..huhuhuhu

-Banyak mana kedai pun kat situ, kalau Lin pergi berkali2 sekali pun, tetap juga nak masuk kedai pilihan hati ku ini 'GUESS'..sooo ada aku kesah! lalalalala
Alaaa tak beli pun takpe, janji jejak dan cium bau, tengok cuci2 mata, ada rezki lebih, beli, takde rezki, diam aje, survey harga pastu menabung dulu banyak2, dah cukup, nanti pergi lagi, tak kemananya pun JPO tu nak lari..hehehehehe *sedapkan hati sendiri... :p
*Alah membeli, menang memakai..





P/S: Kalau kesana, rambang bijik mata, hidung kembang kempis, mulut terkunci bila nampak bende yang kita nak tapi harganyaaaaaaaaaaaaaaa __________, erkkkkkkkkk


53 comments:

  1. bila laa kite dapat pergi JPO ni. hihi ! mesti best kaan ;D

    ReplyDelete
  2. Zulaika: Hehehe ada rezki sampai le tu, kumpul dan menabung dulu banyak2 ye... :)

    ReplyDelete
  3. belum pernah sampai ...tgk pic cam best jer....mesti sampai gak nanti....:)

    ReplyDelete
  4. Izan: Kasi tabung banyak2 dulu ye, nanti sedap sikit nak soping heheheh..
    Memang best, kalau nak lagi best, dtg malam, view dia sangat cantik.. :)

    ReplyDelete
  5. x pernah gi JPO ni.. satu hari nak gi la.. hehehe

    ReplyDelete
  6. Kasawari: Hahaha ngada2 eh..dia lg selalu pergi, siap beli goreng pisang segala..huh! hahahaaaaaa

    ReplyDelete
  7. hmmm...
    ari tu pergi JB singgah JPO...
    xde beli ape pun...

    tp mmg minat jacket leather harge 10k...

    member try... koyak... jln kluar... buat muke tak fahamm jer...
    hehehe... :)

    hmmm... yg ramai pergi situ Org Singapore n Orang Kaye jer kot... kete parking semada gempak jer...





    p/s: rajin2 dtg blog sy... bnyak citer menarik kt sne...

    follow skali... :)

    ReplyDelete
  8. hmmm...
    ari tu pergi JB singgah JPO...
    xde beli ape pun...

    tp mmg minat jacket leather harge 10k...

    member try... koyak... jln kluar... buat muke tak fahamm jer...
    hehehe... :)

    hmmm... yg ramai pergi situ Org Singapore n Orang Kaye jer kot... kete parking semada gempak jer...





    p/s: rajin2 dtg blog sy... bnyak citer menarik kt sne...

    follow skali... :)

    ReplyDelete
  9. Che Armad: What?? rm10k? ur fren pakai koyak??? OMG, klu bru try dh koyak, tu maknanya harap mahal tp takde kualiti tu..ishhhhh

    Mmg lazimnya tmpt mcmtu org luar negera yg dtg, brulah maju Malaysia nie..tarikan pelancong la katakan...

    Ada juga brangan buatan Malaysia, ikut kemampuan la..jnji alah membeli menang memakai..

    Thankx ya... :)

    ReplyDelete
  10. nyaris terberry tgk harga jaket burberry tau...haha...

    ReplyDelete
  11. Crescent: Hoooo klu terbeli, mau nangisss tak berlagu2 le jawabnyaaaa...

    Makan strawberry aje le shedapppp! hahahaaaa

    ReplyDelete
  12. beli yang termampu ajer lorrr :p

    ReplyDelete
  13. Retna: Betul tu..beli ikut kemampuan aje leee..hehehehe

    ReplyDelete
  14. As salam Lin...
    Lama I tak tggl komen kt blog u. Maklum la I ni pemalu.. ;D

    JPO? Pada pendapat I.. ok. Harga.. sama spt yg u ckp tu.. tak semuanya mahal.. Pendek kata, kalau dtg utk cuci mata pun still ok..sbb ada tempat permainan kanak2.

    ReplyDelete
  15. Miss Mirror: Wasalam...ye la lama tak dtg sini, sihat ke tu?

    Setuju sangat, bukan kata dtg sana nak soping aje, kalau nak saja jln2 bwk anak2 dan family cuci2 mata pun ok, tmptnya view cantik dan selesa juga sesuai utk anak2 bermain lari ke sana sini kan.. :)

    *dh byk soping? :p

    ReplyDelete
  16. As salam Lin..

    Waduhhh! Aku ini ketinggalan banget!

    JPO yg belum ku jejaki heheh.. tungguuu..

    ReplyDelete
  17. Oh Oeya: Wasalam Oya..
    Hahaha alaa tak kemana pun JPO tu, kasi menanbung dulu banyak2, bru best pergi sana..hehehehe

    ReplyDelete
  18. As'salam Lin

    kita orang JB gak, tapi dah duk KL lama dah...hahaha

    kalau setakat nak cuci mata tu bolehlah nak sambar mana2 tu kena pikir 3-4 kot..hihihi

    Kira tempat dia macam kat KL ni banyak jugalah. kita jangan berangan masuk semuanya tepat orang kaya jer yang beli..hihi

    ReplyDelete
  19. goreng pisang JPO sodap.. beli sehengget.. harga parking tiga hengget!hahaha

    ReplyDelete
  20. Ct Delima: Wasalam kak CT, tu le takat nak cuci2 mata tu ok aje, tp kalau berkemampuan boleh le beli..hehehehe

    Tapi klu dh pergi bt sakit hati je.bak kata Naz la, klu nak tgk aje, x payah pergi, gi je Jusco tu..huhuhuhu

    ReplyDelete
  21. Kasawari: Hahaha sabo je le...ye la kan, bukak warung goreng pisang ok jgk tu, musti ramai owang beli..hahahahahahaa

    ReplyDelete
  22. Nur-nba: Takpe, ada rezki esok lusa sampai le tu.. :)

    ReplyDelete
  23. buy diazepam online 10 mg diazepam generic valium - withdrawal of diazepam

    ReplyDelete
  24. ativan online pharmacy lorazepam 1mg purepac - apo lorazepam 1mg tablet

    ReplyDelete
  25. buy xanax online do employment drug tests test xanax - can someone overdose xanax

    ReplyDelete
  26. buy zolpidem online zolpidem tartrate er side effects - what is zolpidem tartrate 10 mg tablet

    ReplyDelete
  27. buy diazepam buy diazepam 10mg india - diazepam side effects humans

    ReplyDelete
  28. buy ambien cost of generic ambien - ambien 5 10 mg

    ReplyDelete
  29. buy valium online valium 10mg diaze-10 - buy valium online without rx

    ReplyDelete
  30. buy xanax online xanax bars called - xanax withdrawal from .25

    ReplyDelete
  31. ambien zolpidem what does zolpidem tartrate 10 mg look like - zolpidem generic lunesta

    ReplyDelete
  32. diazepam 5mg 6 mg diazepam effects - safe diazepam online

    ReplyDelete
  33. zolpidem no prescription zolpidem tartrate purchase - ambien cr ( zolpidem tartrate)

    ReplyDelete
  34. buy diazepam online buy generic diazepam usa - diazepam 5mg online

    ReplyDelete
  35. diazepam for dogs diazepam online kaufen rezeptfrei - can buy diazepam spain

    ReplyDelete
  36. xanax online xanax pills street price - reviews of xanax for anxiety

    ReplyDelete
  37. diazepam contraindications best place buy diazepam - diazepam 10mg overdose

    ReplyDelete
  38. purchase ativan lorazepam ativan online - order lorazepam no prescription

    ReplyDelete
  39. buy xanax online overnight prozac for xanax for anxiety - drug interactions xanax and ambien

    ReplyDelete
  40. lorazepam without prescription ativan withdrawal chills - ativan overdose death

    ReplyDelete
  41. buy xanax online cod buy xanax online video - long do effects 2mg xanax last

    ReplyDelete
  42. buy ambien online buy cheap ambien no prescription - canadian pharmacy ambien

    ReplyDelete
  43. ambien cost ambien side effects hunger - buy ambien zolpidem

    ReplyDelete
  44. buy valium online valium 5mg how long does it last - valium for sale

    ReplyDelete
  45. buy ambien online no rx ambien pharmacy no prescription - ambien side effects vertigo

    ReplyDelete
  46. valium for sale no prescription no prescription valium online buy - valium xanax interaction

    ReplyDelete
  47. buy ambien online lunesta vs ambien price - generic ambien that works

    ReplyDelete
  48. carisoprodol no prescription medication soma compound - soma drug information

    ReplyDelete
  49. buy ambien online ambience mall gurgaon pvr gold class - how long should i sleep on ambien

    ReplyDelete
  50. buy soma online buy soma online no prescription mastercard - carisoprodol usos

    ReplyDelete
  51. buy cheap valium valium effects birth control - price for valium 10mg

    ReplyDelete
  52. valium diazepam half life valium metabolites - generic drug for valium

    ReplyDelete

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com