Maafkan saya Mat Gebu.

Assalamualaikum wbt..

Siaplah lepas ni aku kena saman kang, tak pasal2 kang muka depan entry blog aku ni kat blogger2 semua..hahaaaaa
Kena saman takpe, leh bayar je, kang kena kejar dengan parang kang? ada kena potong 13 pastu kena bakooo, haaaa naya aku kang..hahahaha
Maaf ye kekanda aka kekasih gelapku Mat Gebu, adinda 'curi' C&P gambo ayam lomak cili api kekanda nie haa, sebabnya menu harini seperti dalam gambo ni laaa, nak letak gambo sendiri, lum siap, baru siap cuci ayam dan siapkan remcah2 untuk diblend, tapi sesaja up kat sini nak bgtau menu aku harini, kot2 sapa2 yang takde idea nak masak apa, dapat juga le idea kannn..hahahaaa
Tapi tak le sesedap menu 'siput sedut' kat sana tuuuuuu :p


Haaa kowang masak apa harini? Sama ke menu kita ni? 
Ok kalau nak try masakan lomak cili api ayam ni, jom semak respi di SINI , buat masa ni, Lin dah cuba 2x tak silap respi ni, jangan takut tak sedap, respi Mat Gebu mesti sedap punya, yang bezanya air tangan kita je, antara peluh masin, manis dengan peluh tawar..hahahaaa
Selamat memasak...





P/S: Jenuh kalau masak banyak menu, nak duduk lama kat dapo..buhsannn pandang sudip kuali tu je, nasib baik wi-fi kat dapo aku nie..hahahaha


6 comments:

  1. menu fav hubby saya nih.. harini balik keje nak try buat la..

    ReplyDelete
  2. erkkkkk nyumm nyumm...
    psstt mat tu sempat ke kejo ko ngan parang... kang baru kejo separuh dia dah somput.. hahahaha sori mat gurau2 :p

    psstt ako larriii dulu arr....

    ReplyDelete
  3. Izla: Hehehe ni request dr anak2, kita selagi namanya rajin, masak dan layan aje le..heheheh

    Nanti cuba mesti sedap, x rugi mencuba.. :)

    ReplyDelete
  4. Retna: Muahahahaha kalau Mat kejar, aku larik naik kete, kunci pintu segala duduk makan kacang..hahahaaaaa

    ReplyDelete
  5. huhu...kalo bukak blog mat gebu je mesti lapar...hehe...sejak arwah mak sy meninggal sy byk belajar masak kat blog mat gebu tue...huhu...cuma belum email dia to say thank you jer...huhu...nanti nak masak n amek pic...pastu baru email dia...hahaha...

    ReplyDelete
  6. Crescent: Sedihnyaaaa...takpe kita belajar hidup berdikari dan mmg betul, respi Mat Gebu simple mmg sesuai utk owang bujang mcm Aidil ni...

    Gud Job Aidil.. :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..