Thursday, April 12, 2012

Bila Aku, Sue, Ayu, Azman & Mat Gebu bertemu.

Assalamualaikum wbt..

Ahad 8hb April'12: Dari Kulai ke Sedenak..
Bersama Sue Joshua, Ayu CR, Kasawari & Linda dan Mat Gebu.
Hurmm nak cite, cite dah basi, tapi nasib baik cite ni aku simpan dalam peti ais beku, so tak le basi, bukak 'bungkusan' dan panaskan balik, jadilah menu entry pagi ini untuk harini..hehehehe *cakap je bungkus mesti si Mat Gebu (MG), Sue dan Linda gelak* kakakakakkah


Kitaorang kebetulan bertemu disatu majlis perkahwinan sepupu Ayu hujung minggu lepas, katanya dalam sms, jemputan perkahwinan dan perjumpaan bloggers, tapi hanya muka familiar kita ni je yang aku nampak, kekekeke. Sampai sana disambut oleh Ayu yang mesra dengan senyuman, terus kami duduk dan amik makanan, tapi yang jadi tak selesanya, nak berbual tu terhalang dek bunyi kuat suara kugiran band live yang menyanyi..adeiii sound speakernya memang kuat giler masuk dalam telinga, nak cakap dan dengar orang bercakap pun susah, so kitaorang makan dan layan mulut je leeee..
Selesai habis pengantin memotong kek, kitaorang terus gerak, sebab dah plan dan janji dengan Mat Gebu, jam 5pm kitaorang nak singgah uma dia..hehehehe *balik2 muka kita je le ni ke sana* hahahaha.
Terima kasih Ayu, bukan dapat nasi berkat je, siap dapat cenderamata lagi khas dari Ayu..hehehe segan i tau,  i takde bagi u apa2.. ;p


Hujan renyai2 mengiringi kedatangan kami semua ke teratak Mat Gebu, tapi sian si Sue, dia pecut laju sampai awal, dekat 10x bagi salam takde yang menjawab, lagipun janji jam 5pm, kitaorang sampai jam 4.30pm, memang le si Mat tu tak perasan, hahahahaha, dah le sore macam semut, mana la si Mat tu nak dengo, lain le sore aku ni haa, macam buluh perindu! hahahahaaa. Dah bagi salam tak bukak2 pintu, apalagi, kita panjat uma pepel sebelah dan masuk ikut belakang dapur dia, dah macam perompak gayanya, rupanya Mat Gebu kat dapur memasak, tapi nasib baik pakaian masak yang sopan, kalau tak habis jatuh saham! hahahahaaa..*kena pangkung gak aku ni kang* 
Macam biasa le, kalau pergi rumah Mat Gebu, mesti takkan lapar, walaupun menu simple tapi timun jepun tu (deco by Linda)  yang buat kitaorang berselera time makan hahahahaha.. Kena pulak dengan kopiO seteko, perghh memang minum tak ingat teko, habis 4 cawan seteko dikerjakan. 
Sambil minum kopi, bual2 pulak dengan Mak Yah yang memang terkenal dengan cite kelakar seramnya, ishhh sapa2 yang pernah bual dengan Mak Yah ni mesti tau kan, tapi kowang pernah dengar ke cite 'bungkus + baling' tu? Tak pernah? ermmm tunggu le kowang datang Sedenak ye, kowang suruh Mak Yah dan Mat Gebu tu cite, tapi kowang pastikan bawak wet tissue atau senang bawak tuala mandi, suapaya air mata kowang dan hingus tu dilap dengan sempuarna..kakakakakakah..adeiii pitaaaaaaaaaaam!!!
Tak pasal2 balik, bukak bungkusan burung puyuh tu terus gelak sensorang kat dapo, adeii terfikir, macam ni ke bungkusan tu ye kat atas pokok...kakakakakah *lawak giler*


Serangkap pantun terima kasih buat semua..

Kuning emas masaknya padi
Mawar merah dalam jambangan
Terima kasih daun keladi
Budi tuan jadi kenangan.

Buah selasih buah kelubi
di dalam dulang hidangan pagi
Terima kasih daun keladi
Bila diundang pasti kami datang lagi.








P/S: Moga persahatan kekal selamanya...Aamiinnn.


26 comments:

  1. Sengih sorang2 baca entry Sis Lin ni, nak2 yg tang bungkus baling tu, adeiiiii! Lawak of the year la Mak Yah nih...

    ReplyDelete
  2. misteri sungguh cete bungkus baling tu...

    ReplyDelete
  3. Adeeeii, nyampaasss hakak taauu...wat org jelesss jerk... ^__^, xpa la nnt pi Sedenak akak korek apa citer bungkus dan baling tu...ala2 citer org xda tandas zaman dulu2 jerk Lin...ce citer, ce citer...hehe

    ReplyDelete
  4. kak....

    wahhhhhhhh, bila lappy dah baru. bolehlah ayu singgah sini..
    thanks sis lin, memang indah pertemuan y terjalin...

    adus... gelak sorang2 bila ingat kita ada masalah perdengaran.. hahahha


    thanks ya sudi gather2 dgn ayu

    ReplyDelete
  5. order valium buy valium roche online - diazepam valium pics

    ReplyDelete
  6. xanax for sale without prescription cheap xanax to buy online - order valium xanax online

    ReplyDelete
  7. diazepam 5mg diazepam 2mg whiplash - diazepam for sale online

    ReplyDelete
  8. lorazepam without prescription ativan for pain - ativan dosage .5

    ReplyDelete
  9. ativan anxiety long ativan your system - buy lorazepam online no prescription needed

    ReplyDelete
  10. buy xanax online cod pictures generic xanax 1 mg - xanax buy online

    ReplyDelete
  11. generic diazepam online diazepam dosage 4 mg - diazepam dosage for high

    ReplyDelete
  12. buy ambien online stories ambien users - ambien cr for long term use

    ReplyDelete
  13. ambien no rx philips flat tv ambien light - ambien facts

    ReplyDelete
  14. buy soma online watson brand soma online - buy somatropin in australia

    ReplyDelete
  15. ambien without prescriptions ambien side effects yahoo - ambien pill effects

    ReplyDelete
  16. order carisoprodol online generic equivalent soma - soma drug label

    ReplyDelete
  17. valium no prescription overnight klonopin valium dosage - valium no prescription

    ReplyDelete
  18. buy ambien online ambien generic 74 93 - blue ambien pill mg

    ReplyDelete
  19. buy valium in canada navy drug test valium - long will 10mg valium last

    ReplyDelete
  20. generic carisoprodol soma drug cost - soma horas minutos online

    ReplyDelete
  21. ambien price ambien celexa drug interactions - ambien side effects the next day

    ReplyDelete
  22. order valium online no prescription buy valium online c.o.d - price for 10mg valium

    ReplyDelete
  23. discount ambien ambien cr empty stomach - ambien drug test blood

    ReplyDelete
  24. ambien for sale no prescription ambien online no rx - seroquel ambien high

    ReplyDelete

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com