PERANGAI MANUSIA MEMANG ANEH

3/01/2013 08:00:00 AM

Assalamualaikum wbt...

Just sharing..UMUM.


Ada yang suka memberi sokongan, 
Ada yang suka menghentam orang, 
Ada yang suka melaga-lagakan, 
Ada yang suka berego-egoan, 
Ada yang suka sindir menyindir, 
Ada yang suka kata-mengata, 
Ada yang suka umpat-mengumpat, 
Ada yang suka tunjuk kepandaian.

Ada juga yang suka menegur orang tapi baling batu sembunyi tangan, 
Ada yang suka menjadi batu api menghasut orang, 
Ada yang suka menipu seharian, 
Ada yang suka hentam belakang-belakang,
Ada yang bercakap banyak tapi kerja tak buat, 
Ada yang suka tidak suka orang lain senang. 
Ada juga yang senang tengok orang lain tak senang!

Bila dah bergaul dan berjumpa dengan ramai orang, baru tersedar perkara ni. Macam-macam karenah dan bermacam ragam manusia yang ada. 

Kalau kat dunia luar, nampak macam-macam perangai manusia, kalau kat internet pun sama. Kita baca komen setiap seorang. Ada yang bersikap matang, ada bersikap panas baran, ada bersikap budak-budak, ada yang buat-buat pandai, ada yang tak tahu langsung. Macam-macam..semua ni di bentuk oleh pelbagai faktor.

Keluarga, pendidikan, persekitaran yang menyebabkan kepelbagaian ragam manusia. Yang mana baik, bagus la. Yang mana tak baik, berhenti la. Tak ada siapa yang suka, buang masa je berperangai macam tu kan.






P/S: Be Youself..!


You Might Also Like

0 Orang Komen

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.