Sunday, January 05, 2014

JADUAL DIET SEIMBANG

Assalamualaikum wbt...

Tahun 2014 tahun diet bagi daku, ermm bukanlah azam tapi nak turunkan sedikit berat badan tu. Now 64kg tapi nak cuba turunkan sampai 58-55kg hehehehe. Eh dulu pernah buat dan cuba sebab tu berani cakap..
Tapi dulu bertahan tak makan nasi selama 15hari. Now nak cuba seberapa lama yang bole..chaiyokkk!
Sis-Lin boleh!! *motip nak pakai kebaya CNY ni wooo hahahaha
Jadual kat bawah ni, Lin cuba nak amalkan, nampak simple tapi Allah je tau dan dengar bunyi rintihan kelaparan perut ku..tapi semangat kekurusan tu perlu ada, jadi sabo yee...
Pssstt awak, jomm kurusss!! :p


SARAPAN..

- Telur separuh masak 2 biji / telur hancur
- Roti gardenia + butter / capati / roti bakar
- Susu tanpa lemak / jus oren / milo


LUNCH & DINNER

- Nasi 1 senduk sahaja *kalau taknak nasi ganti dengan mee hoon / kue tiaw
- Sup sayur / salad  + mayonis / ulam2
- Lauk2 masak sup / singgang atau asam pedas.
- Buah-buahan
- Jus limau nipis / Lemon

* Kurangkan makan bersantan, banyak garam, minyak lebih2, banyakkan sayur dan lauk2 dari nasi.
Banyakkan makan buah-buahan masa hi-tea..



TAMBAHAN UNTUK MEYEIMBANGKAN DIET.

Sauna - 3 kali seminggu bila2 masa bila FREE..
Slimming Massager - gunakan hanya 15 minit sehari ikut pada kekuatan getaran massage sesuai dengan anda. gunakan semasa hari tak bersauna.
Slimming Cream - Sapukan slimming cream sedikit je ke perut,peha dan lengan dan urut seperti bulatan sebanyak 20 bulatan, balutkan PVC corset di perut sekemas-kemasnya dan biarkan selama 1 jam..lakukan bila2 masa semasa tidak bersauna.
*tak kisahlah jenama apa pun slimming cream dn slimming corset tu..


Pastikan anda dalam keadaan yang relax, sihat (tak demam), tak mengandung, dan tiada penyakit2 berbahaya sebelum gunakan mengamalkan diet.

Sumber rujukan dari Buku2 diet US, Dr.Oz oprah winfrey treatment.





P/S: Gelak le kowang baca yee..tunggu dan lihat lalalalalala..



2 comments:

  1. wah syabas!!!!
    ako tgh bendera putih ni,,,
    tunggu lepas tu OK!

    ReplyDelete
  2. @anakomak baiklah..jgn xjadi plak nak diet tu hehehe

    ReplyDelete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com