Tuesday, January 14, 2014

PASPORT RASULULLAH

Assalamualaikum wbt...

Haritu masa ke kedai buku Popular di Jusco Bukit Indah, ternampak sebuah buku macam ala2 pasport, depannya bertulis Pasport Rasullullah, sangat menarik dan Lin terus bukak, dan dalamnya semua adalah biodata dan latar belakang Nabi Muhammad saw..
Dari biodata nama, keluarga, anak2, cucu dan tempat kediaman juga hingga kewafatan baginda, sangat menakjubkan sungguh sesuai dibaca untuk pengetahuan kita anak2 dan cucu cicit kita..
Kalau nak dapatkannya boleh cuba cari di kedai buku Popular atau kedai buku lain ye..tak rugi membeli, sangat berbaloi harga rm29.90 (kalau member ada 25% diskaun) itu dengan ilmu yang kita dapat tu..

*Ini gambar muka depan..

*Yang ni muka surat pertama. Macam pasport kan. Menarik kan.. :)

Passport Rasulullah ini merupakan naskah kecil yang amat berguna untuk kita mengenali lebih dekat akan Nabi Muhammad s.a.w. Ia penuh dengan fakta dan maklumat yang patut kita ketahui akan nabi kita Muhammad s.a.w.

Antaranya:
Nama-nama isteri nabi ?
Nama anak-anak nabi dari isteri yang mana ?
Tarikh lahir nabi dan tarikh wafat nabi adalah pada 12 Rabiul Awal juga ?
Nama bdan nabi?
Jumlah anak nabi dan jumlah yang hidup?
Pelan ruman nabi ?
Menteri-menteri Rasulullah
Perkara-perkara khusus kepada Rasulullah
 Amanat akhir Rasulullah






P/S: Memang naskah ini kecil iaitu saiz pasport international tapi ia cukup padat dan mudah di baca. Jika kita nak baca Sirah yang lengkap mungkin kita tak terbaca..


0 Orang Komen:

Post a Comment

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com