Friday, January 03, 2014

UNTUK KITA PENDOSA

Assalamualaikum wbt..

Sejak2 ni mood membaca datang balik, bila dah duduk membaca satu kerja termasuk FB pun dah tak ingat nak tengok, kadang2 kerja rumah pun tertangguh dek kerna syok membaca..hehehe *apa nak jadi dengan ko ni Lin oi!!..
Tapi tengok pada buku yang yang di baca, kalau buku novel2 ni, tak berapa nak minat sangat ngadap membaca tapi yang jadi khusyuk buku berbentuk ilmiah, bukan nak tunjuk bagus, tapi bila baca insaf kejap, duk fikir dan terlintas terbayang terus apa yang di pesan dan kata2 nasihat yang sangat mendalam..huhuhu bersyukur tak terhingga!
Dan beberapa hari lepas, Lin baru habiskan baca buku terbitan PTS bertajuk 'UNTUK KITA PENDOSA' tulisan dari HILAL ASYRAF...
Buku yang patut kowang beli dan baca untuk tauladan diri sendiri juga untuk dikongsi kepada teman2...InsyaAllah..


DOSA ADALAH UJIAN..

"Dan kembalilah kamu kepada Tuhankamu dengan bertaubat serta berserah bulat-bulat kpada-Nya, sebelum kamu didatangi azab ini kerana, sesudah itu kamu tidak diberikan pertolongan"
Surah Az-Zumar, Ayat-54 ...

P/S: *Sekadar perkongsian bersama...sekian...


1 comment:

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com