Tuesday, January 06, 2015

DARI BLOGSPOT KE DOT COM

Assalamualaikum wbt..


Alhamdulilah...syukur, hadiah tahun baru buat diri sendiri untuk blog kesayangan hamba ehehehe
Nampak tak perasan tak ? Yang dulunya linmdnoor dot blogspot dot com sekarang sudah sislin76 dot com .Setelah banyak kali meninjau2 dan fikir2 nak buat domain sendiri, akhirnya dapat juga laksanakan. Memang nak guna nama sislin76 tu sebabnya sislin tu dah sinonim dgn Lin sekarang dan 76 tu sebab tahun kelahiran Lin hehehe..
Kenapa dulu tak pakai nama sislin ? Sebabnya masa tu masih pinga2 awal2 buat blog tu, buat nama tu takde, buat nama ni takde, sekali masuk nama linmdnoor, dapat pulak available terus le lekat linmdnoor tu sampai sekarang dari tahun 2008. 
Tapi takpe, bagi sesiapa yang masih bukak linmdnoor.blogspot.com tu, nanti link akan direct terus masuk sislin76 tu, so pengunjung takyah riso ye, masih bole ikuti dan baca juga gugel macam biasa blog Lin *ada ke peminat?* hehehehe..

Lin buat domain ni dengan http://ihosterz.com/ 
Tak rumit, harga berpatutan, daftar, pilih domain, bayar tunggu reply email dan terus nanti adminnya setting. Maaf ye, nak cite tang ni bab domain2 nak setting pebende ni memang Lin fail le, banyak tanya Sunah, Mat Gebu dan juga atas pertolongan blogger Eddie Justin borak kosong tu, kalau tak nganga le tak tau..dan blog Hasrul Hasan yang banyak Lin buat rujukan...
Apa2 pun terima kasih buat semua pengunjung dan pembaca yang banyak memberi sokongan komen, email pertanyaan juga pendapat yang buat Lin sekarang makin bersemangat update blog, sambil2 cari duit kopi hehehehe *ok la kan dari takde*...
Kalau perhatikan pun, dah banyak kan iklan Lin letak hahaha, ubat kuat pun ada, alaaaa janji ado ok le, bak kata Mat Gebu, sikit2 lama2 jadi bukit, kan Mat...maseh Mat!!



*Kalau ada error sikit kat blog Lin buat masa ni, maaf ye, masih dalam keadaan menyettingkannya...
Akan kembali seperti biasa dalam sedikit masa..TQ 







P/S: Rasa puasss !! Tu je nak cakap... :)


2 comments:

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com