CATS CAFE @JOHOR BAHRU

10/05/2015 09:41:00 AM

Assalamualaikum wbt..


Salam Oktober buat semua...
Waa lama juga takde cerita di sini ye, heheh maklum mood jerebu hehehe..
Ok la harini nak cerita aktiviti Lin bersama anak anak juga adik dan anak sedara waktu mereka pulang bercuti Aidiladha lepas. Memasing memilih nak ke Cats Cafe, lagi pulak memang nak bawak si anak sedara debab tu,Mia ke sana, dia paling suka kucing, tak kisahlah apa haiwan, memang dia suka, sampaikan ular pun dia belai belai..errrrr




Cat Cafe yang ni memang jauh bezalah dengan yang aku masuk masa ke Korea tu, kat sana, kucing banyak sekali wei, nak jalan pun kucing sana sini dan kat sana juga takde hidangan menu, cuma bayar pas masuk dan free air, tu je, tapi kat sini Cats Cafenya bole makan dan minum hehehe. Bau ? Memang langsung takde, siyes cakap memang takde bau.




Sebelum korang masuk ke dalam, korang kena cuci tangan dan sinitizer semua, bukak kasut baru bole masuk, dan bila dah dapat tempat duduk, derang akan di tanya, pernah datang atau pertama kali, haa nanti akan di terangkan syarat syarat sebelum nak bermanja dengan kucing semua. Tu ha korang baca la yer. Dah sudah tu baru korang bole order menu nak makan.




Kucing kucing adalah tak sampai 10 ekor yang bermain di sekitar tu, ada yang di letak di bilik khas, yang mana kucing baru sampai, so nak bagi serasi di asingkan dulu. Ada yang tido di atas, ada yang ke hulu ke hilir ntah cari apa, ada yang buat muka bodoh je nengok gelagat orang, ada yang dalam tandas tak keluar keluar, yang makan pun tak henti henti, macam macam le aksi kucingnya hehehe 




Kalau si debab ni memang tak puashati betul tengok kucing tu tak datang dekat gan dia, seboleh boleh dia nak masuk dalam tu juga. Yang itu tempat kucing makan, dalam tu kucing kucing akan masuk makan. Kalau kita nak bagi makan kat kucing kucing tu, bole beli makananya di kaunter, cuma rm1 sahaja..




Ini menu yang aku makan. Siap ada nama menu muntah kucing, kemain gelak aku haritu membacanya , geli sey baca tapi cuba gak order hahahaha *gambar atas sekali tu ha..
Harga ? Ermm memang agak mahal, tapi pinggan mangkuk cawannya besar besar. So memang makan kenyang le. Tapi aku syorkan, kalau korang nak datang, baik korang makan dulu la, nanti korang beli air dan snack aje, so bole lebih masa bersama kucing. Ye la kata Cafe kan, nak santai santai, ni macam korang datang nak melantak plak hahahahah




Bagi aku okaylah, tempatnya bersih, masuk pun taklah menunggu lama tempat duduk, layanan pun bagus, menu pun sedap..Tak rugilah kalau datang tu, nak bawak anak anak ke bole sangat..


Korang leh view kat sini or cari kat facebook CATS CAFE.

Alamat : 31A Jalan Abdul Samad Lorong 2C
80100 Johor Bahru
Contact : +607-2070399 
Waktu operasi : 1 pm - 10 pm (tutup hari Rabu)

Ok daaa..sambung nanti okay!..






P/S: Tak sangka terjumpa blogger hebat Malaya Mr.Jocko di sana hehehehe ,,


You Might Also Like

0 Orang Komen

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.