Saturday, April 21, 2018

BUFFET RAMADHAN 2018 THE PUTERI PACIFIC HOTEL JOHOR BAHRU

Assalamualaikum wbt ..


Selamat pagi sahabat sekalian, moga semuanya dalam keadaan baik-baik aja dan moga di sihatkan badannya bagi mereka yang sakit. Moga Allah merahmati kita semua. Aamiinn.
Alhamdulilah sekali lagi kami Team #JDTblogger di panggil menjadi tetamu untuk menikmati hidangan sempena Fiesta Ramadhan di The Puteri Pacific Hotel Johor Bahru baru-baru ini.
Masing-masing datang dengan perut yang kosong gitu ha ha ha .
Alhamdulilah rezeki jangan di tolak.


FIESTA RAMADHAN, THE PUTERI PAN PACIFIC, JOHOR BAHRU

17 May – 14 June 2018
6.30 pm – 10.30pm

Adult – RM98
Child (6 -12 years) – RM55

Early Bird
15% off from 15 April to 5 May 2018
10% off from 6 May to 15 May 2018


Pelbagai menu di sediAkan, antara yang menjadi perhatian adalah Chef Daily Special yang mensajikan Nasi Mandy Kambing Kuzi .


Menu lain ada pelbagai, dari makanan masakan Melayu, Indian & Chinese, juga menu antarabangsa, haa macam tu laa ..


Pencinta ulam ulaman, jangan risau, bermacam-macam ulaman ada. Termasuk Rojak dan juga papapom dan kerepek-kerepek untuk di jadikan ulam.


Dah ada ulam, mesti nak sambal pulak kan? Haa macam-macam jenis sambal ada, silalah pilih . 


Kerabu pun ada macam-macam jenis, juga bermacam pilihan salad-salad .


Pelbagai kuih muih tradisional ada . Semua sedap-sedap. Tak tau nak makan yang mana .


Pencuci mulut juga tidak ketinggalan, macam-macam ada, tapi Sis suka pulut mangga tu, sedap sangat! .
JUga ada bermacam-macam kek dan juga aiskrim, cedok aje sendiri dan letak toping yang korang suka. 


Gerai masakan panas juga ada. Rori canai dan Roti jala .


Kue Tiaw Goreng di datangkan khas dari dapur Kai Xuan .Panas-panas lagi di goreng .


Yang ni dapur tertutup, sebab semuanya di masak panas. Contohnya ikan-ikan bakar, ada salmon, ada siakap dan lain-lain. Juga segala macam pasta dan spageti yang di masak terus panas . Korang amik je, dia akan masak .


Dan semestinya Buah Kurma. Pembuka selera berbuka puasa. 


Dan buah-buahan dari berbagai jenis buah . Untuk lawas he he he .
*Ada lagi gambar-gambar masakan dan menu lain, ini sebahagian aje yang Sis amik dan upload. Korang kena datang sendiri untuk tengok, rasa dan nikmatinya. Setahun sekali kan, jom !


Inilah sebahagian dari kami Team #JDTblogger yang sempat memeriahkan suasan. Alhamdulilah .
Muka happy perut dah kenyang ha ha ha


Terima kasih kepada Mrs Sumitha (dua dari kiri) yang telah menjemput kam . 


Untuk korang yang menempah awal ada diskaun 15% dari 15 April hingga 5 May 2018 dan diskaun 10% dari 6 May hingga 15 May 2018. Ada lucky draw lagi tau. 
Cabutan bertuah akan dibuat pada 30 Jun 2018, yang mana hadiah-hadiah utamanya merupakan tiket penerbangan pergi dan balik ke Australia, Bangkok, Surabaya, Vietnam dan Bali serta banyak lagi hadiah-hadiah menarik menanti korang. 
Keputusan juri adalah muktamad dan pemenang akan dihubungi oleh pihak pengurusan. 
Kemudahan surau di tingkat 5. 

Lucky Winners on 30 June 2018
**Return Air Tickets to Australia, Bangkok, Surabaya, Vietnam & Bali.

For reservation, please contact:
07-219 9999 ext: 9399 or
Ms. Zahrah 010-2258571 or
Ms. Effa 017-7183164







P/S: Meriah suasana, yang paling best dapat jumpa kenal-kenal dengan kawan baru . :)


18 comments:

  1. sedap-sedap belaka. tak cukup tgn nak pilih makanan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann @Mar, semua sedap sampai tak tau nak makan yang mana he he he

      Delete
  2. Sedapnya! Banyak tempat menarik untuk berbuka puasa nanti. Siqah kalau pergi buffet macam rugi sebab cepat kenyang, tapi nak jugak merasa :D

    Nway, new follower here!! Jemput ke blog Siqah dan jemput jugak join segmen dan giveaway di blog :)


    LETTER OF HAPPINESS GIVEAWAY BY BLOG SIQAHIQA

    SEGMEN : MAKING A BLOG LIST BY BLOG SIQAHIQA


    ReplyDelete
    Replies
    1. Haii @Siqah salam perkenalan.
      Tahun ni meriah tempat buffet sana sini kan, pilih aje yang mana kemampuan, sesekali tak salah kan.setahun sekal he he he.

      INsyaAllah ..TQ drop by Siqah ..

      Delete
  3. huwaaaa.. nak tauhu n enoki mushroom lagi.. sedap.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis tak rasa pun, sebab dah terlalu kenyang @Hernee. Tengok ko makan je dah tau sedap ha ha ha

      Delete
  4. Menu tu buat cik akak terliur..giler nampak sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lann @NaoMei, sedap semuanya menu dia ..alhamdulilah

      Delete
  5. banyaknya pilihan makanan.rambang mata nih.tak tau nak mula dengan yang mana dulu.murah jugak rm98 tu. selagi tak exceed rm100 dia masuk dalam kategori murah lah kan.hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer @Julia, menu dia banyak, harga pun bole kata murah, sebab banyak plihan makanan. Bolelah nanti booking kan he he he

      Delete
  6. Pandaindiaorang decorates. Nampak lg berselra nak makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann @Ayunie, lagi-lagi yang batu lesung letak sambal tu, kreatif ..

      Delete
  7. semua makanannnn sedap2 ja tngokkkk.. berselra. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang semua sedap dan meyelerakan @Busyra, kalau tme puasa ntah camna la gaya nak kontrol nafsu he he he

      Delete
  8. betul sedap ni sis lin! hahaha jom repeat bulan puasa nanti!
    Uyul Rosli | JDTBlogger

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann @Uyul, sedap sungguh, cuma selera tu kurang sebab kita amik gambar dulu baru makan ha ha ha so tengok gambo dah kenyang ha ha ha

      Delete
  9. adoi.. penuh perut ni... hahahhaa... bila la nak diet ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha ha nampak gaya, time puasa ajelah kita diet ye @Mia ha ha ha

      Delete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..