NEW! MESSY BUN by SDS 'LET'S GET MESSY'

4/12/2018 08:30:00 AM

Assalamualaikum wbt ..


Messy Bun ? Roti Comot ? Haa gitulah katanya , Hakak teruja bila dengar nama roti tu, yelah terfikir kenapa di panggil Messy Bun, memang awalnya Hakak dah tengok dah iklannya tapi cuma tak tau dan kenapa bole jadi 'Messy/Comot' masa makannya .
Dan bila hari ini Hakak pergi ke SDS Johor Jaya dan redeem roti tu, baru Hakak dapat agak kenapa bole jadi 'Messy/Comot' hehehe . Sebab utamanya atas roti tu ada taburan serbuk koko dan salutan ganache coklat, jadi korangkan bayangkanlah kalau makan roti tu, comfirmlah 'Messy/Comot' hahaha .




New!! SDS "MESSY BUN" . 
Chocolate Croissant with Chocolate Filling Coated with Chocolate Ganache & Cocoa Powder .

Pre-launch special price RM3 only .
From 13/4 - 15/4/2018 at selected SDS located at Kota Tinggi, JB City Square, Paradigm Mall JB, AEON Mall Kulai Jaya, FANPEKKA Cafe By SDS Taman Johor Jaya, Plaza Pelangi & Giant Plentong only.

Available at ALL SDS Bakery oulets on 16 April 2018 onwards at usual price rm5.80 (rm5.22 for SDS Members) .




Saiz memang besar, tapi makan seketul memang tak cukup, sebab sedap, serius cakap!
Roti Croissant coklat dengan filling coklat, dan di salut dengan ganache coklat dan di tabur pulak dengan serbuk koko, mananya tak sedap. Rotinya pula lembut, sekali gigit terus terasa segala coklat dan kokonya .




Tengok tu, tak ke mengiurkan, tekstur dia memang lembut, coklat dan koko sangat serasi bersama dengan roti croissant coklat tu. Memang puashati makan bagi pengemar coklat! .
Tak percaya cubalah .




Sekali gigitan, melekat terus kat gigi hahahaha.
Nak ikutkan memanglah comot bila makannya, tapi di sebabkan Hakak makan di tempat awam, so Hakak dengan anak makan dengan sopan sekali hahahaha. Tapi tetap comot juga, macam tak senonoh gitu makannya, penuh tisu sesaja atas meja hehehe. 




Why worry getting messy when savouring great food .
Free your mind and enjoy eating messy with SDS “Messy Bun”!!! 
BE awarded RM100 cafe dining voucher being the “Messiest”!!! 
All contestants are eligible for RM30 cafe dining voucher too!! 
Join SDS “Let’s Get Messy” contest now before 13/4/2018 to stand a chance to be one of the contestants!! 

Let's Get Messy Contest
Date: 15 April 2018 Sun
Time: 2pm - 3pm
Venue: FANPEKKA Cafe by SDS

FANPEKKA Cafe by SDS: 
Lot S102, Second Floor, AEON MALL Tebrau City , No 1, Jalan Desa Tebrau, Taman Desa Tebrau 81100 Johor Bahru.

TERMS & CONDITIONS:


So sapa nak join contest tu bole klik page SDS tu yer, cepat sebelum terlepas .
Jangan kesahkan 'Messy/Comot' janji enjoy dapat makan hehehe..





P/S: Hakak tadi siap buat member kad hehehe rm10 untuk 2 tahun. Nanti Hakak share ye ! .


You Might Also Like

20 Orang Komen

  1. memang sopan betul anak hakak makan ye.. haha.. tp memang sedap messy bun ni kan.. x cukup makan seketui.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha makan tempat awam pulak tu @IbuDilah kena laa sopan santun hahahaha

      Delete
  2. Replies
    1. Kannn tak cukup makan seketul @SitiRohaida hehehe kena gi beli lagi nampak gayanya ..

      Delete
  3. nyumssss.. anak kita pelik muka ummi dia comot menikmati messy bun hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha betul-betul comot ko makan @Hernee..hahahaha

      Delete
  4. amboih 1 tak cukup.. nak hambik 4.. comot tak comot..yang penting sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha memang satu tak cukup @MarMansor, makan dua baru puas dan comot gile hahahaha

      Delete
  5. assalamualaikum lin...wah !! nyummmy nape x messy kan sikit...hahahhaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Mama @maszull. Hahaha measing malu nak messy-messy Maa, makan tempat awam hahahaha

      Delete
    2. hahaha cover la ni yer...

      Delete
    3. Hehehe gitu le Mama @Maszull hahaha

      Delete
  6. Replies
    1. Serius sedap @Nadia, bole cuba ye, dah ada mula di jual di semua SDS tu ..

      Delete
  7. nampak macam sedap je, kena cuba juga ni nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerp @WanZawawi memang sedap, nanti beli dan cuba kecomotannya hahahaha

      Delete
  8. haiii ,,, ain datang dari jdt blogger.salam perkenalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haii @Farahain, Salam perkenalan juga ...

      Delete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.