Wednesday, April 18, 2018

SURAT CINTA UNTUK STARLA - VIRGOUN

Assalamualaikum wbt ..


Selamat pagi buat semua. Moga hari ini lebh baik dari semalam .
Terpanggil pepagi ni untuk menulis entri lirik lagu ini di sebabkan incik Suami menujukan lagu ini buat isterinya he he he *kembang sepunggung sekejap* . Rasa berbunga-bunga cinta bila Suami kata cuba baca lirik lagu tu. Bila Sis hayati baca dan fahamkan, ok Sis sangat terharu *bergenang airmata* . 
Betul orang kata kadang bila sukar nak lafazkan sesuatu, dengan lagu pun bole kita luahkan, semua orang ada sikap pemalu & ego (Sis pun), bukan senang nak lepaskan perasaan dalam hati kita untuk sesaorang. Baik Suami atau Isteri. Ada benda nak di luah terang-terangan, ada benda kita kena buat macam ni la, janji jangan simpan, takut nanti menyesal seumur hidup . 
Ok ok dah, jangan panjang-panjang carita, nangis nangis nanti  . 
Siapa suka lagu ni ? Angkat tangan. Moh kita nyanyi sesama. 
Mendayu-dayu syahdu kan. 





Lirik Lagu Virgoun - Surat Cinta Untuk Starla .

Kutuliskan kenangan tentang
Caraku menemukan dirimu
Tentang apa yang membuatku mudah
Berikan hatiku padamu

Takkan habis sejuta lagu
Untuk menceritakan cantikmu
Kan teramat panjang puisi
Tuk menyuratkan cinta ini

Telah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena tlah kuhabiskan
Sisa cintaku hanya untukmu

Aku pernah berpikir tentang
Hidupku tanpa ada dirimu
Dapatkah lebih indah dari
Yang kujalani sampai kini

Aku slalu bermimpi tentang
Indah hari tua bersamamu
Tetap cantik rambut panjangmu
Meskipun nanti tak hitam lagi

Bila habis sudah waktu ini
Tak lagi berpijak pada dunia
Telah aku habiskan
Sisa hidupku hanya untukmu

Dan tlah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena tlah kuhabiskan
Sisa cintaku hanya untukmu

Hidupku
Hidup dan matiku

Bila musim berganti
Sampai waktu terhenti
Walau dunia membenci
Ku kan tetap disini

Bila habis sudah waktu ini
Tak lagi berpijak pada dunia
Telah aku habiskan
Sisa hidupku hanya untukmu

Tlah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena tlah kuhabiskan
Sisa cintaku hanya untukmu

Karena tlah kuhabiskan
sisa cintaku hanya untukmu






P/S: Sis ni sensitif sikit orangnya, mudah menangis ..gituuuu Ha Ha Ha  


4 comments:

  1. assalamualaikum lin...memang sedih liriknya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn Mama @Maszull, lagi-lagi Suami pulak tujukan lagu tu kat kita, lagi le syahduuu...

      Delete
  2. Replies
    1. Ha ha ha Suami Sis memang gitu, suka tuju-tuju lagu kat Isteri dia @Uyul he he he

      Delete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com