Tuesday, March 31, 2009

Cenderahati@Tanda Hati

BY Sis Lin IN , 31 comments




Salam semua...
Selesai sudah episod Melaka, fuuhh berasap jari nk bt karangan,hahahaha...Meskipun, walaupun, pun dan pun lg,keh3... x tercapai matlamat yg sebenarnye, tp apa2 pun 'kami' semua enjoy@fun!!!
Ok balik pd cite tajuk tu, ini la sebahagian cenderahati yg Lin beli, mcm2 ada, sesiapa yg nak tu meh sini amik ye...
Tp yg x di lupakan dan x kan dpt di lupa kan bak kate T-Shirt tu..."Don't Forget To Remember Me", tanda hati dr BB keh3x...korang klik le link tu,nnti tau la sapa orgnye, orang yg selalu bt kezutan!!! Ahakksss Thankx byk2 BB, suke dgn bag tu, ada loceng lg tu, yg penting purple!!!


P/S: Kain pelikat purple Abg Sabar bwk gi Kedah td pg, so x dpt nk amik gambo...muahahaha.


Monday, March 30, 2009

MsjBox@Melaka-XTVT akhir

BY Sis Lin IN , 2 comments









Salam semua...

Perigi Hang Tuah medan Perpisahan.

-Setelah semua berkumpul masing2 dh letih dan kepenatan so plan seterusnye nk cr tempat makan tghri.
-Ketika waktu nak memulakan perjalanan, terdpt kesilapan teknikal kt kereta 'kami' tu, ala malas nk cite,tggu je la cite dr yang lain2 ek..he3x.
-Shai yg asalnye akan menaiki bas pulang ke KL, akhirnye berjaya di racun tikus oleh Lin, so dia tumpang Jun balik..muahahaha..*so sporting,thankx
-Sebelum bertolak, sempat lg soping bt kali terakhir..keh3x
-Kasawari cadangkan ada 1 tempat mkn tu, mmg power la asam pedas dia, so 'kami' ke sana utk mkn tghri dulu sebelum meneruskan perjalanan.
-Ha tgk tu, sian Cm pening kepala, so Hubby Lin belikan dia sup gearbox utk di hirup mkn panas2 tu, kurang tido tu Cm kita tu.
-Fuyoo besau benar kepala lutut lembu tu!! cmne Cm, dh oke ke?.
-Selesai mkn 'kami' pun meneruskan perjalanan ke destinasi terakhir kami.
-Setibanye di Perigi Hang Tuah tu, wah apalagi seisi bergambar dan cuci mencuci la di perigi.
-Sejuk je air nye, dan x pernah kering airnye, mengikut kate org, air nye tu boleh di bt ubat dan sesiapa yg berpenyakit dan berhajat ke, boleh la menggunakan air perigi tu..free jek.
-Di sana jgk ada Rumah Melayu Lama yg telah di jdkan pameran ala2 muzium gitu.
-Masuk rm1 je, kt dlm tu mcm2 yg di pamerkn brg2 lama, baju2 lama, permainan tradisioanl, dan perhiasan2 rumah lama, mcm2 ada la.
-Mmg seronok dn teruja dgn seni bina rumah lama di Melaka.
-Saat yg mmg x dpt di elakkan, setiap pertemuan pasti ada perpisahan, begitu la terjd pd kami semua..huk3x.
-Terima kasih semua,walaupun apa yg di rancang, dan jd lain lak rancangan nye, tp apa yg penting?? 'KAMI' Enjoy!!!!
-Ada umur ada rezki kita jumpa lagi....


P/S:Terima kasih & mntk maaf pd semua, andai kehadiran 'kami' ini byk menyusahkan dan byk kejutan nye,apa2 pun, Apa yg penting?? KERJASAMA!!!

*Nantikan entri3 yg lebih lg dan gambo2 yg menarik di sini, sini, sini, sini, sini, sini, sini.

MsjBox@Melaka-8

BY Sis Lin IN , 3 comments











Salam semua...

A-Famosa dalam kenangan.

-'Kami' teruskan xtvt menuju ke puncak A-Famosa..cewah!!
-Dekat je, jalan kaki je dr Dataran Pahlawan tu.
- Ermm apalagi kalau dh jumpa tempat2 menarik, snap sana snap sini, dh x pandang kiri kanan dh..keh3x.
-Menunggu yg lain2 belum sampai so 'kami' naik atas la, waduh semput beb! kan Ct? tinggi tu, alahai lemah lutut semua.
-Tiba di atas tu, pemandangan mmg cntik sngat2, kt ats tu pun macam2 ada cenderahati yg di jual, cuma harga sikit mahal.
-Masing2 dh x larat, berpeluh sana sini mengalir kt badan.
-Dapat call, Jun n the gang pun dh sampai di Dataran Pahlawan, so kitaorang terus turun la. laju lak nk turun x semput..keh3x
*Yana dpt lg hadiah lagi dan lagi dan lagi..jelezzz

P/S: Itu bru tangga A-Famosa, belum Tangga Batu Caves..mihahaha


MsjBox@Melaka-7 29hb Mac

BY Sis Lin IN , 2 comments





Salam semua...

Sarapan pagi dan jalan dan jalan lagi.

-Pagi menjelma, 'kami' bersiap2 dan check out dr Apartment dlm jam 9am lebih kot.
-Terus menuju ke Dataran Pahlawan utk mencari Medan Selera.
-Sampai sana mencari wireless network lak, coz abg Lin nk bkk email dia, ada urusan keje.
-Abg Lin dan Kasawari dok lepak sat kt Starbucks, manakala 'kami' semua terus ke Medan Selera manikmati sarapan pg.
-Sementara menunggu Jun&Carneyz, Sodep dan Abg Ross, 'kami' teruskan jalan2 ke A Famosa.


P/S:Tertanya2 mana yg lain2 nye ek...mushkil! Ermmm

MsjBox@Melaka-6

BY Sis Lin IN , 29 comments









Salam semua...

Hepi Bufday "YANA"-Fauziah Ghaous

-Sampai saje di meja khas, terus order makan, semestinye asam pedas.
-Ada karaoke free la, apalagi *memori daun pisang* layannn sila klik sini.
-Order makan pun sampai, apalagi makan dan makan.
-Jam 11.30pm kami bt perancangan, nak celebrate wish kejutan birthday bt Yana.
-So masing2 berlakon la, apalg Lin bawa Yana kluar dgn Lily, sementara derang semua prepare, tanpa di hidu, kurang tepat jam 12am 29hb Mac, kelibat Yana muncul, semua terus menyanyi lagu selamat hari jadi..hahaha sgguh terharu si dak kecik tu..huk3x
-Terima kasih bt semua yg memberi hadiah bt anakku Yana, byk nye dpt bear..
-Tanpa di duga kebetulan pelakon Fauziah Ghaous tu pun berada dia situ menjamu selera, so apalagi tangkap pose la semua..keh3.
-Mmg happening walaupun di sambut tanpa kek.
-Selesai semua 'kami' pun beredar dan kembali ke penginapan masing2...


P/S:Sedikit menghampakan kali ini, asam pedas nye kurang power!! ermm nk lagi? tungguuu



MsjBox@Melaka-5

BY Sis Lin IN , 1 comment






Salam semua...

Jalan-jalan malam ke Tranquerah Bistro.

-Dari Mahkota Parade 'kami' park kereta di hadapan Menara Taming Sari.
-'Kami' berjalan terus menuju ke Tranquerah Bistro utk makan asam pedas Melaka.
-Sebelum sampai ke sana byk tempat yg 'kami' lalui.
-Mmg enjoy & fun, dasar blogger, mana2 pegi x lepas dr posing sana sini..keh3x.
-Sampai di sana, wah! dh mcm kt Petaling Street KL tu, sesak dan penuh jualan cenderahati di kaki2 lima.
-Lin apalagi memborong sakan dan beli dan terus membeli..muahahaha.
*harap maaf,gambar tidak memuaskan,almaklum camera Hp..


P/S: Nantikan kejutan bt anak ku sayang, YANA!


MsjBox@Melaka-4

BY Sis Lin IN , 3 comments





Salam semua...

Menu ringan di Mahkota Parade-KFC

-Dari Jambatan 'kami' terus menuju ke Mahkota Parade.
-Masing2 semua perut dh kelaparan, sian anak2 semua.
-Makan dan makan hingga la tiba masa untuk "Earth Hour", ada jgk kedai dalam tu yg support utk memadamkan lampu dr jam 8.30-9.30pm, tp x la gelap semua.
-Sementara menunggukan Sodep, Abg Ross dan Jun&Carneyz, Lin ke toilet sat..keh3x
-Alangkah teruja nye masuk tandas bila mata terpandang PURPLE!!!
-Boleh di katakan semua nye purple, dr cermin, sinki, pintu semua nye purple..wow! alahaii
-Plan seterusnye 'kami' menuju ke Tepian Laut..
-Berjanji, bersua dan bertemu di sana..
*sori gambar x berapa byk, bateri low,mana yg sempat je.


P/S: Ermmm cmne korang semua? support Earth Hour ke?


MsjBox@Melaka-3

BY Sis Lin IN , 2 comments






Salam semua...

Sepetang di Selat Melaka.

-Siap berkemas 'kami' semua kluar menuju ke Jambatan menuju ke Masjid Selat Melaka Bandar Hilir,.
-Di situ la ramai kaki pancing dn pelancong berhenti utk mengabdikan kenangan di Selat Melaka.
-Apalagi seisi bergambar le bermula, dasar blogger tegar!.keh3x
-Seronok, teruja dan terasa sungguh melapangkan minda di sana, angin yg bertiup, udara yg segar dan keindahan matahari terbenam, mmg mendamaikan jiwa.
-Setelah berada di sana dalam setengah jam, 'kami' terus bergerak ke Mahkota Parade mencari menu petang.


P/S: Rasanye 1 hr nnti 'kami' akan kembali lagi..