Tuesday, June 30, 2009

Pretty Woman Perfume Car...

BY Sis Lin IN , 32 comments



Salam semua...

Pg td awal2 lg Lin dh kuar gi Jln Kebun Teh agen servis kete Lin tu, dh sampai masa servis utk 5000km le, so kena le hntr, jauh perjalanan cepat le meter berjalan,hahahahaha..
Dok tgh tggu servis td, kt situ ada 1 kedai fuhhh penuh aksesori kete semuaaaa, mmg giler mata tgk ler, mcm2 ada, belek punya belek, tuan kedai tu bg le promote perfume car baru dia, skli LV sehhhh, tmpat botol tu brand LV, hege? rm89/-, mahall nyeee... tp Lin x teringin lak, mata dok pandang yg ni, Pretty Woman, sbbnyeeee color ala2 pepel, hege oke ler, bru rm39/- jek, botol love dia tu cantikkan?..dr yg mahal tu takat x wangi bt apa? kan?...yg ni mmg wangi, agk2 nk jln x sempat pakai minyak wangi, selet je le yg ni,hahahahahahaha..
Minyak wangi kete perlu tau, tp klu nk jimat,korang ltk daun pandan, hubby kata nnti mcm kete teksi, sbb teksi selalu pakai daun pandan kan? nk jimat le....ngehngeh...



P/S: Daun pandan pun guna gak tau, leh hilangkan bau durian kan?...ermmmm


3hr Cuti Yg 'Berisi'..he3x

BY Sis Lin IN , 4 comments


Salam semua...
Hahahaha..Ye mmg 'berisi', tp hubby yg funing mabuk, loya2 dok layan karenah Lin & Anak2, mana tak nya, 3hr lepas cuti di isi dgn jalan2, makan2, soping2...ishhh nasib rambut hubby lebat lg, kalau tak, mesti dh jarang2 botak gugur,hahahahahahaha..
Yg pasti hrni pecah rekod sehh Lin bawak kete pakai kasut, sebelum ni mmg x pakai kasut, kaki ayam jek,ngehngeh...kelmarin mntk hubby belikan kasut tu, so Lin try le memandu pakai kasut, nmpaknya selesa la, rasa mcm x pakai kasut jek,hehehehe mmg berbaloiiii!!!



Korang dh tgk? fuhhh mmg best!!!! 5 bintang boleh bg le...sebenarnya kan, korang tau, 3hr tu Lin kluar masuk kluar masuk panggung tu dok layan cite ni, mcm2 dugaan sehhh,hehehehe...tp hubby Lin yg alahan dgn panggung tu leh tangkap layan sehhh tgk cite ni, apalagi budak2 kanak2 tu kan? anak Lin,Amat? ermmm dok nganga tgk cite Tranformers tu sampai salah masuk pop corn dlm mulut, dr mulut ke lobang hidung pi nye,hahahahahaha
Korang bila lg, pi le, rugi wooo x tgk..layannnnnn..


Dan yg last ni nak kongsi sikit? ada sapa2 yg guna alat solek ni? oke ke? sbbnya hege dh le mahal kan? tp kenapa Lin tgk kt luar sana tu byk sngt jual yg borong brg Mac Factor ni? seludupnye ke? sama ke? tp hege murah, ermmm apa itu sama dgn yg ori ke? kalau sama, ishhh mmg tak puashati le Lin ni, hubby beli jek 2set ni dh dkt rm200 tp kt luar tu leh dpt x sampai hege tu, biaq betik???? apa2 pun janji yg Lin nya ni 'ORI' asli oke..so x le was2 nk guna,heheheheheh
Kang salah guna, mengerutu mcm limau purut lak muka ni kang..muahahahaha



P/S: Minggu ni ada coti2 jalan2 lg x? nak bt spare kocek..hahahahahahaha


Monday, June 29, 2009

Cak!! Lin ada le ni..hahahaha

BY Sis Lin IN , 5 comments


Salam semua...

Oh! Cuti 3hr ni penuh bz dan mmg x lekat kt uma...hahahaha
Keluar masuk panggung & soping complex je Lin dan Family...ngehngeh...
So nnti le yek bru ada mood nk update, lgpun x de apa gambar le...
Balik2 kang tiket wayang je ada ler...hehehehehe
Takkan Lin borong baju dalam pun nk masuk sini weiiiii...pleaseee ler...
Opsss terpecah lobang lak,hahahahaha..arghhh apa2 aje le..tgguuu le yek...



P/S: Betul le tu, mmg soping 'COLI' 3hr ni..x caya? 'ikut suke le, ada aku kisah'..muahahahaha

Friday, June 26, 2009

Michael Jackson Dead at 50

BY Sis Lin IN 10 comments


Salam semua...
Shock pg ni mendengar berita Michal Jackson Raja Pop Dunia meninggal dunia...Takziah bt keluarga Jackson, berita mengatakan Michael mati kerana masaalah jantung, dh ajal dia kan, so tggu je la mcm2 spekulasi dan berita sepenuh nya yek, ni Lin ada amik dr sumber2 berita terkini..layannnnn

.U.S. pop star Michael Jackson has been rushed to a Los Angeles-area by fire department paramedics, the Los Angeles Times reported on June 25, 2009. The newspaper said paramedics went to the singer's home and found he was not breathing.

Michael Jackson, the record-breaking, sensationally gifted “King of Pop” who emerged from childhood superstardom to become the entertainment world’s most influential singer and dancer, and the tabloid world’s most disturbing celebrity, has died. He was 50.

A person with knowledge of the situation says Jackson died Thursday in a Los Angeles hospital. The person was not authorized to speak publicly and requested anonymity.

His death brought a tragic end to a long, bizarre, sometimes farcical decline from his peak in the 1980s, when he was popular music’s premier all-around performer, a uniter of black and white music who shattered the race barrier on MTV, dominated the charts and dazzled even more on stage.


.
P/S: Sumber mengatakan, Michael tetap memakai sarung tangan nya tu sewaktu mati..ermm trade mark dia kan...huhuhu

Thursday, June 25, 2009

Ikan Masin Terubuk...Yum3x

BY Sis Lin IN 4 comments


Salam semua...
Sila makan semua...hehehe, smlm hubby sampai dr Bintulu, so klu dh gi Sarawak tu, apa lagi yg ingat, kalau x ikan masin terubuk, kalau skli beli mmg rasa nk simpan setahun, ye la bkn senang nk ke sana, tu pun sbb hubby ada keje kt sana, kalau x, x rasa le itu ikan...hehehe
So menu hrni dh semestinye le ikan masin terubuk greng berlado,hehehe..tgk tu, weii lap le air liuq tu, dok ngencesss ke?hahahahahaha sian korang, mai mai sini, ada lg tu kt dapo...muahahahaha
Yg sedihnye hubby x dpt nk beli kek lapis Sarawak tu, ingat nk sruh belikan yg lapis2 segi tu, sian kt Moralle tu dok ngidam nk mkn itu kek, x pe tggu ye Mar, ada rezki nnti ada ler..oke..



P/S: Ada jgk darah tinggi aku ni kang mkn masin2,hahahahahaha

Hampeh Menunggu Kau!!!!

BY Sis Lin IN 1 comment

Salam semua...
Aduhhh macam menunggu buah durian gugur je tau, hrni ntah kenapa dok sakan pg td YM tup tup, mati lak offline, ingat kan ke streamyx le bt hal kan, so call le 100, x pasal2 kan, streamyx jgk le yg kena..hahahaha maaf le...
So ptg td org TM repair tu dtg, check punya check hahahahahah modem aku le yg dh kondem, adeiii malu nye weiiii, ha skrg dh oke, kena tkr le yg lama balik, yg Aztech wireless tu dok pi nk hntr repair tp ingat nk simpan je le, Lin nk gi TmPoint je dftar wireless nye kan, abs cite..
Lepas ni dh boleh tenet sampai lebam..hahahahaha..ehem ehemm ada yg windu aku x hrni? wakakakakakah


P/S: Baru 1hr x tenet ishhh macam2 cite dok terlepas ek....issh isshh isshhh...


Wednesday, June 24, 2009

Award SekaliGuss.....hehehehe

BY Sis Lin IN 50 comments


Salam semua...
Sori sori ye, mmg dh lewat dan terlmbat sngat2 dh nk masukkn en3 award ni, dh mcm peram tempoyak lak dlm botol,hehehehehe...
Nasib jgk skli si dak Innz tu bg award yg sama, ha apalagi skliguss le Lin tepek kt sini yek...
Terima kasih kt Ainnur, dia yg 1st bg award ni kt Lin, dlm diam ingat jgk dia kt Lin..he3x..
Dan td pg dak Innz lak yg bg, tp byk syarat, ngehngeh dek kerana malas nk taip itu soklan byk2, Lin cuma publish itu award jek..maap ye Innz, bz melanda ni hrni, batuk selsema semua dh ni..adehhhhh, ada free Sis jawab oke, so layannnnn



P/S: Kena gak ni gi klinik, smlm bwk anak, hrni mak dia lak..huhuhuhu


Budak Hilang!!! Sebarkan..

BY Sis Lin IN 6 comments


Salam semua....
Pg ni Lin sekadar ingin menyebarkan berita kehilangan 2org kanak2 ni, Lin copy paste dr blog Mat Gebu...Sebar2kanlah...

KANAK-KANAK HILANG

Nadia Natasha 8 tahun dan Ahmad Zakry 10 tahun, telah hilang dari rumah di Sri Putramas, Jalan Kuching, KL pada 22 Jun 2009. Kali terakhir dilihat pada jam 7malam 22 Jun. Sebarang info sila hubungi Puan Miza di 013-345 5661. Terima kasih.

Nadia Natasha 8 yrs and Ahmad Zakry 10 yrs were missing since 22nd June 2009, last saw at Sri Putramas, Jalan Kuching, KL at 7pm. Please call Puan Miza at 013-345 5661 if you have any information. Thank you.
..

Cite asal copy paste dr Mat Gebu..

*TERKINI..KANAK2 TERSEBUT TELAH SELAMAT KEMBALI KEPANGKUAN KEDUA IBU BAPA MEREKA, BERKAT DOA SEMUA TERUTAMA DR WARGA RNET..
ALHAMDULILAH....



P/S: Harap kedua ibu bapa kanak2 ini byk2 berdoa & bersabar yek....

Tuesday, June 23, 2009

Menyambut Rejab...

BY Sis Lin IN 4 comments



Salam semua...
Insyaallah….
Pada
24 Jun 2009 (Rabu) kita akan memasuki bulan Rejab. Bulan Rejab adalah bulan Allah swt. Let's overview ada apa di sebalik bulan Rejab itu.
Diriwayatkan bahwa Rasulullah saw telah bersabda, "Ketahuilah bahwa bln Rejab itu adalah bulan ALLAH swt, maka:"

1. Barang siapa yang berpuasa 1 hari dalam bulan ini dengan ikhlas, maka pasti ia mendapat keredhaan yang besar dari ALLAH swt

2. Dan barang siapa berpuasa pada tanggal 27 Rejab /Isra Mi'raj (Isnin, 20 Julai 2009) akan mendapat pahala seperti 5 tahun berpuasa

3. Barang siapa yang berpuasa 2 hari di bulan Rejab akan mendapat kemuliaan di sisi ALLAH swt

4. Barang siapa yang berpuasa 3 hari iaitu pada tanggal 1, 2, dan 3 Rejab (24, 25, 26 Jun 2009) maka ALLAH swt akan memberikan pahala seperti 900 tahun berpuasa dan menyelamatkannya dari bahaya dunia dan seksa akhirat

5. Barang siapa berpuasa 5 hari dalam bulan ini, insyaallah permintaannya akan dimakbulkan Allah swt..InsyaAllah

6. Barang siapa berpuasa 7 hari dalam bulan ini, maka ditutupkan 7 pintu neraka Jahanam dan barang siapa berpuasa delapan hari maka akan dibukakan 8 pintu syurga

7. Barang siapa berpuasa 15 hari dalam bulan ini, maka ALLAH swt akan mengampuni dosa-dosanya yang telah lalu dan menggantikan kesemua kejahatannya dengan kebaikan, dan barang siapa yang menambah (hari-hari puasa) maka ALLAH swt akan menambahkan pahalanya."



P/S: Bila dh masuk Rejab, Ramadhan pun hampir menyusur tiba, masa cepat betul berlalu kan?...

Bende Tu Pun Korang Nak Curik...

BY Sis Lin IN 3 comments



Salam semua...
Korang tgk, tgk tu, dh x de keje lain ke penyamun2 ni nk bt keje ek, tang bende alah kt kete Lin jgk yg derang sapu, sakit jiwa di btnye...
Sebenarnya bende ni dh lama ilang, cuma x sempat2 nk masuk blog tangkap glamer dlm ni,hahahahaha, mmg Lin x perasaan masa hilang tu, esok pg nye bru perasaan, bila fikir2 balik, mgkin masa Lin park kete kt Nusa Bistari waktu gi kedai Bata nk beli kasut anak sek tu..
Ishhh geram je hati, kete baru dh ilang org berkenan, dh 1 keje lak Lin nk pi cari sparepart tu, tp lom sempat2 lg ni, tggu servis 5000km nnti skli nk pi tanya...ermmmmm melampauu!!!
Apa2 aje le kan?...huh!


P/S: Rasanye kena beli 4 semua tu, kan 1set? mana ada jual sebijik jek...

Monday, June 22, 2009

Mana Ayah???

BY Sis Lin IN , , 4 comments




Salam semua...
Jangan tkr contrast color PC anda, ini bkn kesilapan teknikal, ntah le kenapa gambar tu jd color kuning lak.mgkin sbb cahaya lampu kt ruang dapo Lin tu kot...ermmmm
Tak pe le jnji ada nmpak muka kan?..hehehehe, so mlm ni ingatkan nk plan bt lg sambutan Hari Bapa bersama anak2 je, tp hubby Lin lak takde, pg td dh terbang ke Bintulu ada meeting job kt sana, nsb kelmarin dh sambut dgn hubby, so malam ni sambut makan kek dan cup cakes bersama2 anak2 je le, sian Naz x dpt nk sambut dgn ayah dia..
Dek kerana color gambar tu maka kek tu dan cup cakes tu x de nmpk le color sebenarnye, hehehehe..biase le,pepel you!!! jgn mare...hahahahahaha
Thankx Eyna, mmg sedap dan cantik kek & CC tu..anak2 suke, Lin pun dh hntr MMS kt hubby....nk tgk rupa kek tu yg 'ori' klik sini..



P/S: Harap2 hubby Lin suka dgn hadiah Lin tu, surprise ltk dlm bag baju dia td..hehehehehe


Dan Sebenarnya.....

BY Sis Lin IN , 20 comments



Salam semua...
20hb Jun, pg kul 10am Lin ke K.L ada urusan, terus menuju ke rumah Retna dan selesaikan segala urusan, dh terlanjur di sana so dpt skli menyambut hari bapa bersama2 mereka...
Dan sebenarnya cinta rindu sama kawan, dr Jb aku kesana utk bertemu si 'dia' & si 'dia'...



KAMIE dinner bersama di Bagan Lalang,Sepang....sungguh adventure perjalanan kali ni..
KAMIE enjoy walau bemacam2 raut wajah yg berduka & kesakitan tp senyum dalam gembira....



Esoknye 21hb Jun, KAMIE bersarapan di Nasi Kamdar Pelita...
Faktanya, mmg takde pelita di sana...hahahahaha



Sesudah itu KAMIE serbu ke IKEA, bg merasmikan 1st time pecah tapak kaki bt Kak Ct & Cm dan juga Shai..hahahaha, cantik baju Shai tu,ahakkksss.
Nampak gaya Lin jgk yg terlebih sudah..hehehehehe



Selepas tu KAMIE gi lunch di KFC Wangsa Maju, menu baru fiery crunch yg x le pedas na tu..huhuhuhu..
Aksi memanaskan badan, makan dorian berbijik2, fuhhhh terjojol pusat Lin wooooo...
Kekonyangan di btnyeee...
Sekian sinopsis dr sebuah pejalanan, ada rezki ada umur, kita jumpa lagi.....

Lagi cerita menarik & gambar sensasi..klik sini, sini, sini,sini..



P/S: Terima kasih bt semua, persahabatan yg terjalin bagai sudah menjd kembar dalam diri sendiri.... muah3x...

Hepi Father's Day..

BY Sis Lin IN , 32 comments


Salam semua...
'Hepi Father's Day' to my hubby coz memberi sepenuh kasih sayang, dn bertanggungjawab mendidik menjadi ayah yg baik bg 3org anak2 kami...
Semuga akan terus menjadi ayah yg di sayangi dan di sanjungi dan menjd teladan bt anak2 kita...


Pasangan Romantis Kak Ct & Cm..
Happy Father's Day...mmg havoc seksi Ct mlm tu...sensorrr you!!!!
Hahahahaha..korang nk tgk? klik sini..

Walaupun belum jd ayah tp tetap menjd sambutan ramai..hehehehehe
Takpe kita doakan semuga di percepatkan di kurniakan anak bt pasangan Jun & Carneyz...Amin.

Ha yg ni dh lari topik,hehehe..
Bukan father's day tp 'Hepi Bufday Iman'...
We will love you ever & 4 ever oke...muahhh3x....
Sbb hr lahir dia jatuh sama dgn anniversary Lin, so kita sepakat sambut skli bersama2 dgn Retna, tp Ret dh byk bergambar, x yah le interframe ek..muahahahahaha..

*Bt semua bapa2 di luar sana, hepi Father's Day terutama skli bt Kasawari, semuga menjd ayah yg lebih impresif dan macho forever...oke.
Lagi gmbr2 menarik sepanjang xtvt KAMIE, klik sini



P/S: satu kenangan thn ni, dapat meraikan berama2 kawan2 semua.....i lap u all!!!


Friday, June 19, 2009

Hepi Bufday Retna...

BY Sis Lin IN , 5 comments


Salam semua.....
Happy Birthday to you Retna....yg ke-31thn..tua dh ko ek..
You are my best friend tmpat aku luahkan segala, tempat aku mengadu...
Kau byk tahu tentang aku, kita sama sehati sejiwa...

'Semuga kau kekal bahagia, ceria, sihat dan sentiasa di lindungi dan di rahmati olehnye'..
Tentu ko ada wish kan sempena hr jd ko, aku pun ada gak...hehehehe nak tau apa?..

'Ya Allah, ko cepat kan lah jodoh utk kawan aku ni, semuga dia bertemu jodoh dgn sesaorg yg boleh membimbing dan menjaga serta brtanggungjawab utk nya..Amin'....




P/S: Dlm kita bersuka, ada insan seorg 'sahabat' yg sedang berduka, "
semuga 'ko' tabah, sabar, cekal menghadapi semua dugaan & cobaan"...huhuhu..


Thursday, June 18, 2009

Kuih Keria Ke Ni?huhuhu

BY Sis Lin IN 5 comments


Salam semua....
Ha ha gelak2 le tu korang, nape? rupa kuih tu ke? a'ah kan lain benar je, mcm terpeleot2 kan?huhuhu... mmg x seni betul le tangan aku ni, kan? tp ok wat, bru 1st time le bt tu, kang dh masuk mulut, hancur le dh kira dh cntik ke x rupanye....betul x Kak Ct?...
Respi ni aku amik dr Dapor Ct tu..sedap tau,lembut dan lemak2 gitu, korang tgk sndri le ye..
Opss sori korang x dpt rasa, so tgk je le yek..hahahahah
Dah dah, takat ni je ye utk mlm ni, kan ke malam jumaat, esok2 lak le update...hehehe
So layannnnnnn...ngencesssss ko, muahahahahaha..



P/S: Utk kawan2 Lin tu yg takde blog, lps ni aku bt byk2 ng korang ye,ni cuma testing je...
*sambil jeling mamayatie..hahahaha

Dapat Juga Yg Baru,hehehe

BY Sis Lin IN , , 9 comments



Salam semua...
Dah tau kan semalam merupakan hr Anniversary Lin, so sudah semestinye le ada dpt hadiah, tp bg suami yg ingt nak bg, syukur, tp bg sesiapa yg x dpt hadiah, x pe, syukur tu yg penting...betul x?
So alhamdulilah smlm mmg x sangka, sbb mlm kelmarin abg dh bg minyak wangi pepel brand CD tu, so x terfikir le nk dpt hadiah lg...
Malam td keluar le Lin & Family gi dinner kt luar sorry privacy oke, jd tetiba abg bg paper bag, ala2 color pepel gak, opsss skli tgk Hp baru sehhhh, sbb Hp Lin yg lama tu dh rosak, hrtu guna Hp anak je..
Aduii teruja sehh, mmg Lin minat sngt2 nak pakai Hp jenis slide, x sangka dapat lak...
Sony Ericsson W595 oke le tu, dr x dapat apa2 kan, sbb ingt targaet nak beli i-Phone ke..muahahahahaha...



P/S: Terima kasih Sayang, thankx 4 everything....muah3x..

Wednesday, June 17, 2009

Selamat Ulang Tahun Perkahwinan 'Sayang'...

BY Sis Lin IN , , 11 comments




Salam semua...
Hari ini 17.06.09 genap le selama 15thn Lin dan Hubby melayari bahtera alam perkahwinan..
Dr mula hingga la saat ini bemacam2 onak duri yg di lalui segala rintangan dan halangan di tempuhi, akhirnya membawa kebahgiaan juga bt kami berdua..Amin..
Adeii feel feel...sedih lak rasa ni..huhuhuhu..

Sesungguhnya hanya tuhan saja yg mengerti dan fahami, segala rintihan, keluhan dan luhan hati sepasang suami isteri ini...
Susah nk di gambarkan, payah nak di ungkap kan, tiada kata, tiada bahasa, tiada isyarat yg nk diberi utk mengambarkan perasaan kebahgiaan bt kami berdua...
Terlalu istimewa, terlalu mendalam, terlalu berharga dan terlalu bernilai erti sebuah perkahwinan ini, sukar nak di bayangkan jika tiada kasih sayang dlm kebahgiaan...
Jiwa yg kosong telah di isi, Hati yg suci telah kau nodai, Perasaan yg goyah telah kau kukuhkan, semuanye di jadikan satu dalam diri...
Keranamu..kami jadi satu...
Keranamu..kami bersatu...
Keranamu..kami menyatu...

Biar ombak datang melanda, biar gempa datang mengegar, biar taufan datang meribut..
Hati dan perasaan ini takkan goyang, takkan sekali2 undur dlm percintaan, takkan sekali2 mengalah dlm ego, takkan skli2 benci jd musuh...
Ianye akan tetap kekal, akan tetap kukuh, akan tetap utuh, dan akan tetap menyintai dan di cintai hingga la ke titisan nyawa dan nafas terakhir..
Aku perlu kamu, dan kamu perlu aku..kita sama2 memerlukan, dalam senyuman mahupun tangisan...

"Selamat Ulang Tahun Perkahwinan Sayang"
"Thankx 4 Everything, Kaulah nyawa dalam hidup ku"
"I love You, Very2 Much..muah3x"..
*gmbr kawin Lin? x yah le bt gelak je kang..





P/S: Adeiii sensitif le bab2 feeling ni..korang layannn je ler..huhuhuhuhu..

Tuesday, June 16, 2009

Ermmmm...Sori No Idea....

BY Sis Lin IN No comments


Salam semua...
Ermmm...huuuhhh...huwaaargghhhhh..
Adeii apa la kena hrni yek, sungguh buhsan, ntah la ek..
Nak dtg bulan ke? ishhh x de maknanyeeee...mgkin hormon malas dtg la ek..
Apa yg penting, esok pasti mengembirakan..hehehehe..
Ada apa esok? kenapa esok? lu fikir la sendiri..hahahhahahaha..
tungguuuuuu..




P/S: Oh Sayang, dh ready ke utk esok? muahahahahaha

Monday, June 15, 2009

KASAWARI Yg Ku Kenali..

BY Sis Lin IN , 8 comments


Salam semua...

Hari ini dlm sejarah 15hb Jun 09, Lin sebagai blogger kehilangan lg sorg teman blogger..
Kasawari@Azman dalam kenangan bersama kami...
Mungkin ada sebab dan mngkin ada alasan tersendiri yg membtkannya berundur diri, kita hanya merancang, tp tuhan saja yg menentukan, segala kenangan manis bersama, segala kenangan pahit yg kita kongsi bersama, akan Lin simpan dn pahat dalam hati, mmg sukar utk membt keputusan tp mgkin itu lah jalan terbaik utknya kita x tau kan...
Lin doakan semuga kejayaan dn kebahagiaan bersama2 Kasawari sekeluarga..

Pantun Sahabat bt sahabat dalam kenangan...

Buah pauh buah kiwi,
Masak sebiji di dalam peti,
Hari ini dikau pergi,
Semuga berjaya En.Kasawari...

Bandar Putra tempat kediaman,
Jalan Kasawari7 jalan di lalui,
Semuga keputusan ini di restui,
Harap2 kita bejumpa lagi....

Suka & duka kita tempuhi,
Kemana saja pasti bersama,
Harap jangan di lupai kami di sini,
Moga persahabatan kekal bt selamanya....


P/S: Kenangan terindah bersama Kasawari dlm dunia berblogging akan terus kekal dlm ingatan...
* nasib uma kita dekat,boleh la kita terjah2..hahaha


Dah Takde Idea...Layannnn

BY Sis Lin IN 2 comments


Salam semua...
Ermm apa nak cite ek, apa nak ckp ye, ntah le, x de idea, bkn x de mood, cuma idea je x dtg, mgkin agaknye nk kena kuar makan2 jalan2 soping2 bru ada idea kot..hahahahha..
Hrni dh stat sekolah, so apalagi busy le sikit, nak menyental, nak mencuci, nak mengemas, nak memasak, dan lg 1 keje yg dh jd rutin apalagi kuar masuk amik anak sekolah le...
Ok le, ada keje ni lom siap, korang layan je le gmbr kt atas tu, masa ni hr sabtu lepas waktu ke rumah org kawin ada jemputan tahlil doa selamat dn berzanzi...so jgn gelak2 layannnnnn...



P/S: Sunyi sepi dah uma ni waktu pg...ermmmmm ngantuzzzz ler..he3x

Sunday, June 14, 2009

Menu Last Day Holiday...

BY Sis Lin IN 5 comments


Salam semua...
Dah mkn ke? apa menu korang hrni? tentu yg special jgk kan....
So sama le dgn Lin hrni, oleh kerana hrni dh last day cuti sek, so kasi le TERrajin sikit kan nak masak lauk yg byk na kerenahnye...
Mana x nye, si ketam tu, byk kojo nak bt, nk mkn pun byk kojo jgk,hahahahaha..
Ok dh dh, Lin nak mkn ni, so korang layan je le yek, bg ngencesssssss..

*Ketam Masak Cili Padi..


*Ikan Gelama Pekasam masak goreng bercili....



*Telur goreng dadar...


*Petai Jeruk bercili..
(Dah 3hr Lin simpan bt jeruk ni)



P/S: Jemput makan semua....sila sila,jap eh nk tutup pintu sat,takut kena serang,hahahahaha.

Saturday, June 13, 2009

Betul Jugak Ek? Hahahaha

BY Sis Lin IN 9 comments


Salam semua...
Sori le kawan2, hrni dn esok adalah hari utk keluarga, so Lin jd mcm biskut le ye, kjp ada, kjp x de,hahahaha.
So utk tatapan senaman muka & mulut korang, mari sini bc ini lawak oke...

Tajuk: Kisah Seorang Lelaki Sengau...

Seorang lelaki yang sengau naik ke sebuah bas lalu bertanya kepada pemandu bas..
Lelaki: 'Vang.. vas nih fegi hamfang ke...? ' (bang, bas ni pergi ampang ke?).
Pemandu bas itu berdiam diri. Marah kerana tidak dilayan, lelaki sengau
itu pun turun dari bas.

Seorang penumpang bas lain di belakang pemuda sengau tadi pun bertanya kepada
pemandu bas itu.
Penumpang: 'kenapa awak diam tadi? kesian dia...'

Pemandu itu pun menjawab...
Pemandu Bas: 'Masham mana haya nak hawab.... haya hun hengau
hugak.. hhanti hia hata haya hehek hia hulakk!!!... .....'
(macam mana saya nak jawab.. saya pun sengau jugak.. nanti dia kata saya
ejek dia pulak!!!)... .
.
Muahahahaha..betul kan? ....ermmmm


P/S: So teladan nye, menjaga hati org lain lbh baik, drpd org kecik hati dgn kita...kan?


Friday, June 12, 2009

Bubur Kacang Durian...

BY Sis Lin IN 10 comments


Salam semua...
Ngencesss x? muahahaha, mari marik makan ini bubur kacang durian...
Sila sila, jgn segan, mari makan bubur kacang, sila la bersila panggung sambil tgk panggung, tp jgn sampai tercangkung2 yek...
Masih berasap, masih panazz lg, pulak tu sini hujan, lg le selera tu nk mkn dtg kan, ada lebih td, Lin masukkn le lebih duriannye, dh byk durian dr kacangnye,hahahaha lor kata bubur kacang durian kan, kasi balance ler,heheheheh.
So apalagi korang, pi le beli barang sebakul ke, jgn ok pandang je sini....miahahahaha.



P/S: Esok nk bt serawa durian pulut lak...ngencessss le ko..hahahaha

Durian O Dorian...

BY Sis Lin IN 11 comments


Salam semua...
Ermmm baunyee adeii sodappnyeee, nyum3x....
Korang makan durian x? ishh ruginye le sapa x makan ek, raja segala buah ni, pi le mana2 mmg dh byk dh org jual kan, sana sini bau durian, kentut durian, berak durian, sendawa pun durian,hahahahahaha.
Hubby dh balik, so apalagi, 1family Lin mmg hantu durian, kalau beli x agak2 ko, borong 1 bakul, smlm beli skli ngadap, yg gambar ni plk, mmg simpan nk di bt apa le yg patut, ermmm cuba korang bg idea sikit, apa yg sedap ek, Lin nak bt serawa mkn dgn pulut, tgk kt blog Mat Gebu tu, adeiii ngencesss ko, pastu hubby lak sruh bt bubur kacang durian, ayooo mana 1 ni, x kan nk mkn manis2 wooo dlm 1 hr...
Tapi yg bestnye, kang susah2 fikir kang, Lin bt tempoyak, lagiii le sooodapppp...muahahahaha.



P/S: Nak mkn tempoyak kena sorok2 kt uma ni, ada kena baling botol kang,hahahaha.

Best Blog Award...

BY Sis Lin IN 2 comments



Salam semua...
Lama dh x menempek award kan, cmne nak tempek, x de yg nk bg,hahahahaha,apa daaaa
So hrni Lin nk tempek ok, award ni dh lama, tp dok kebizian melanda melayan tetamu, melayan anak2, melayan hati,huhuhu x sempat nak update kan, maaf tuan pemberi,hehehe
Award ni dtg nye dr Bemie , korang x kenal? ishhh rugi le, blog dia mcm2 cite, mcm gmbr, mcm2 info yg pelik tp benar belaka, x pernah nmpak pun ada, yg x di jangkan & sangka pun lg ada..mmg macam2 ada....
Thankx Bemie, sbb pilih Sis di antara 15org penerimanya..eee teruja U....aucch.




P/S: Lin ni baik hati, x yah bg 15org, sapa2 yg nak, amik le..hahahahaha.

Thursday, June 11, 2009

Ronaldo akhirnya ke Real..

BY Sis Lin IN 5 comments


Salam semua...

LONDON 11 Jun - Manchester United menerima tawaran yuran perpindahan paling mahal di dunia untuk Cristiano Ronaldo daripada Real Madrid sebentar tadi.

Keputusan itu sekali gus memberi peluang cerah kepada pemain sayap dari Portugal itu membuat perundingan peribadi dengan kelab terkemuka Sepanyol tersebut.

Juara Liga Perdana England itu hari ini berkata, mereka telah menerima tawaran tanpa syarat bernilai 80 juta pound (RM394.58 juta) untukRonaldo. -AP

*SELEPAS pelbagai spekulasi, akhirnya Cristiano Ronaldo akan ke Real Madrid selepas Manchester United menerima tawaran tanpa syarat berjumlah £80 juta dari kelab Sepanyol itu semalam. .



P/S: Mahalnye harga diri dia yek...boleh beli rumah banglo sebijikk..ermmm


34 - 30 - 33..ok?

BY Sis Lin IN , 5 comments


Salam semua....
Hahahaha..itu bukan no ekor, dan jgk bukan tag oke...
Itu adalah ukuran bdn Lin, gumuk ke? kurus ke? oke le kan? cuma pipi Lin je x tau nak bg saiz le, dok chubby dh tu,hahahaha...Bukannya apa, cuma dok sian tgk2 pelanggan si An-Wardrobe tu asyik tanye je, muat ke x, besar ke x? kecik ke x? so x pasal2 Lin lak jd model, ye la Lin yg dh byk borong kt sana,hahahahahaha..
So lepas ni, sapa2 yg agk2 lbh kurang sz bdn dgn Lin tu, ha leh le pakai, sbb yg Lin pakai pun semua ada longgar2 lg tuss..he3x
* Baju dr An-Wardrobe...



P/S: Nak kecikkan lg sikit ukuran pggang tu, agk2 dlm 29' ka...

TAG Dr Retna..

BY Sis Lin IN 9 comments



Macam2 Tag dh skrg ni,sampai peti ais pun kena tag, nnti le Lin bt tag toilet,baru korang gelabah pi cuci,hahahahaha..
mai le layan tag dr si Retna ni...

1. Amik gambar peti ais anda...
- Peti ais ni yg ke-2 sejak 15thn dh kawin, dulu 1pintu, pastu ank2 dh besau ni, kasi tukar le yg baru kan..

2.Apa yg ada di depan peti ais anda?..
- Ermm x le byk fridge magnet, tp byk dgn surat2 sekolah anak2, senang nk ingt kot2 ada apa2 kan, so yg lain2 tu biase2 aje, fridge magnet byk ilang anak sedara kejekan..

3. Brand peti ais?..
- Brand SAMSUNG..


Settle dah..org yg nk menyambung tag ini adalah...
1. Dir.
2. Ladyeena.
3. As-NurKasih
4. Mat Gebu.
5. An-Wardrobe-Nik Nurehan.

Wednesday, June 10, 2009

Kisah Hari Ini..

BY Sis Lin IN , , 2 comments


Salam semua...
Hari ini mungkin hari terakhir nak jalan2 nak soping2 sebabnya, ye lah cuma lg 4hr je lagi dh mula sekolah kan?, so anak2 kena kemas kan bag2, buku2 dan segala peralatan utk kembali ke sekolah, silap2 ada kerja rumah yg x siap lg tu kan?...
So tghri td Lin & anak2 melepak di Jusco Tebrau, jalan2 cari makan cuci mata, dlm perjalanan tu, tiba2 asap tebal di udara, dkt sngt dh tu, jln mula slow, ingt apa ke jem nya, rupanye ada accident sampai terbakar kete tu, aduiii ngerinye, nsb le penumoang nye smpat kluar..
Slps dh puas kt Jusco tu, kita org bergerak ke Giant Pelentong lak, saja lama x ke sana, tetiba rasa lak teringin nak mengurut kaki kt situ, murah lgpun, so apalagi, menuju puncak le kita,muahahahahahaha.
Balik dr Giant tu dh dkt dh dgn rumah adik Lin, Taman Desa Jaya, tempat uma lama Lin dulu, so kitaorg sggah sekejap la, lama x nmpk anank2 sedara, rindu le kt dak kecik 'Ajah' tu, geram mak long, kena gigit2 dia td,hahahahaha.



P/S: Keceriaan anak2 la pengubat segala rindu,huhuhuhuhu....