Friday, November 30, 2012

AKU SUKA DIA

BY Sis Lin IN 1 comment

Assalamualaikum wbt..


Lirik Lagu Aku Suka Dia – Ainan Tasneem

Aku lihat dia disana
Aku ingin mendekatinya
Aku cuba menghampirinya
Lalu aku menyapa dia

Dia pun membuka bicara
Dan aku mulai mengenalnya
Kita mulai bermain mata
Mula timbul rasa bahagia

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Kekadang hati ku bertanya
Adakah dia dah berpunya
Kerana diriku berasa
Aku jatuh hati padanya

Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Mungkinkah aku, kan berjumpa dengannya
Untuk meluahkan rasa
Mungkinkah aku, kan berdiam diri saja
Menunggu cinta darinya

Ku terima satu nota darimu
Yang tertulis ‘Aku suka kamu’

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Akhirnya kini ku kan mampu ceria
Diriku sangat gembira
Akhirnya kini, aku mulai bahagia
Menerima cinta darinya

Aku suka dia




P/S Saya sayang kamuuuuuuuuu ..muahhh muahh muahhh.. :*


Thursday, November 29, 2012

BAHAN & CARA MEMBUAT DURIAN CREPE

BY Sis Lin IN 3 comments

Assalamualaikum wbt..

Durian Crepe 

Bahan-Bahan Membuat Durian Crepe

Isi Durian (Buang Biji)
50g Tepung Gandum
1 Penutup Esen Vanilla..
Pewarna ( Terpulang )
1 Sudu Besar Tepung Ubi Kayu
1 Biji Telur
3 Sudu Kecil Butter (Cairkan)
160 ml Air
40 ml Susu Cair
2 Sudu Besar Gula Halus


Cara-Cara Buat Durian Crepe


Masukkan tepung gandum, tepung ubi kayu dan gula halus. Seterusnya, tuang susu cari dalam adunan tadi.


Kacau campuran tadi sehingga sebati


Masukkan telur yang telah dikacau ke dalam campuran. Kacau campuran.


Masukkan Esen Vanilla. Kacau Campuran.


Masukkan air. Kacau campuran.


Masukkan Butter cair. Kacau campuran.


Masukkan pewarna. Kacau campuran sehingga sebati. Tapis campuran tadi.


Panaskan non-stick pan. Ambil sedikit adunan dan tuang atas pan dengan lemah-lembut.

Bahan Inti


Resepi asal menggunakan 150 ml fresh cream. *tapi yang respi ni menggunakan Whip Topping.


Gaur 150mL Fresh Cream atau Whipping Krim


Letakkan sedikit krim tadi diantara inti durian diatas crepe. Lipat dan Siap


Kredit sumber dari SINI
Atau kowang search aje 'Durian Crepe' banyak nanti keluar respi dan cara2 tersedia..Tengah hangat dipasaran ni..i likeeeee sangat2..! Cedapppppp...
Taunya makan aje, nak buat, esok2 aje leeee :p



P/S: Nampak mudah senang, cer kowang try buat, pastu hantar ke sini sikit ye..kikikikikiki


PENDAM

BY Sis Lin IN No comments

Asalamualaikum wbt..


Lirik Lagu Pendam -Shahir

Aku yang mengejar bayang cinta
Kian terbiar
Terpendam kata
Tak terungkap selamanya

Pedihnya hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta

Bisik hatiku lepaskan dirinya
Sungguh aku tak bisa
Biarlah ku sendiri
Tanpa kasih di hati

Aku tak mampu pertahankan lagi
Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa di hati

Pedihnya hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta

Bisik hatiku lepaskan dirinya
Sungguh aku tak bisa
Biarlah ku sendiri
Tanpa kasih di hati

Aku tak mampu pertahankan lagi
Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa di hati
Aku yang mengejar bayang cinta







P/S: Ku pendam sebuah duka...dot dot dot teeeettttttttttttttt....


Wednesday, November 28, 2012

KU AKUI

BY Sis Lin IN 1 comment

Assalamualaikum wbt...


Lirik Lagu Ku Akui – Hafiz

Katakan padaku kekasih
Kesilapan yang pernah ku lakukan dulu
Ternyata aku yang harus di persalahkan
Ku akui

Aku leka dengan kerjayaku
Mengejar kekayaan di dunia ini
Betapa hancurnya hatimu laluinya
Ku akui

Jika dapatku mengulangi
Perjalanan cintaku bersamamu lagi
Akan ku jaga
Sebaik-baik cinta ini

Kini ku rasa kehilangan
Ku sedar betapa pentingnya kau di sisi
Yang selalu ada
Yang selalu rindu
Terhadap diriku

Jangan jangan
Jangan ku ulangi lagi

Jika dapatku mengulangi
Perjalanan cintaku bersamamu lagi
Akan ku jaga
Sebaik-baik cinta ini

Kini ku rasa kehilangan
Ku sedar betapa pentingnya kau disisi
Yang selalu ada
Yang selalu rindu
Terhadap diriku






P/S: Ku akuiiii dan Ku akurr... :)


Monday, November 19, 2012

19.11 : MY BIRTHDAY.

BY Sis Lin IN , 3 comments

Assalamualaikum wbt..


Dan bila...harini harijadi saya..!!!
36 tahun..ermm dah meningkat setahun lagi..
Syukur alhamdulilah!!!!.....







P/S: Terima kasih pada mereka yang beri ucapan dan juga kiriman hadiah.. Hanya Allah saja dapat membalasnya.. :)


Monday, November 12, 2012

11.11.12: BIRTHDAY + ANNIVERSARY + WEDDING.

BY Sis Lin IN , 1 comment

Assalamualaikum wbt..

Pon ponnn..tumpang laluuu, tumpang laluuu...
Fuuuuuh accummmm! Waduh banyaknya habuk dok lekat kat sini, rasa dh berapa lama tak masuk menaip up entry, hehehe *tuan tanah malasssss!
Ermm ada aku kesah! Nak singgah masuklah, public view ok, taknak ye tak paksa, kalau nak komen, sopan2 sikit, kalau overwrite tuan tanah delete ok!..
Ok entry kali ni entry nak ucap tahniah je pada mereka yang dekat yang Lin kenali, yang mana tarikh 11.11 mereka nyambut besday, yang nyambut ulangtahun perkahwinan dan juga melangsungkan perkahwinan.

Dan bilaaa 11.11 Shaizhar rakan kenalan dari alam siber terus menjadi akrab ke alam realiti. 
Masuk tahun ni ermm berapa ek umur ko Shai? Lupa aku nak kira la he he he..
Hepi besday Shai, moga senantiasa diberkati dilindungi dan diberikan kebahagiaan yang berkekalan..
U sekarang nampak biru laaa :p...
*gambo cilok dr FB dia..hehehe

Dan bilaaa 11.11 itu juga hari ulang tahun perkahwinannya Shaizhar dan Nazuha Waharp (anak tuan tanah Telaga Biru) yang ke 1 tahun..Cepatnya masa berlalu ye, masih segar dan terasa lagi nasi minyak ko kat dewan Kompleks Kastam tu..kikikiki..
Tahniah Shai & N, Moga kalian kekal bahagia hinga ke Jannah...Aamiinnn..


Dan bilaaa 11.11 itu juga aku ke majlis jemputan kawin blogger fofular lagi gah BroFramestone di Parit Raja,Batu Pahat Johor. Janji asal nak sama2 makan semeja dengan Mat Gebu, tapi incik somi ada keje, so lewat sampainya Mat Gebu dah balik. *CMG tu nak balik awal nak gi claytan le tu*hahaha.
Sampai sana Ben Ashaari (terasa kerdil berdiri sebelah ko Ben) dan Lyssa (gadis yg sangat comei) dah sampai dari KL dan dah selesai makan pun, Lin yang perut lapar ni, apalagi ceduk2 kita makan dulu, nak posing2 tu nanti ye, tunggu perut penuh..hehehehe
Sangat cantik, sangat manis sama padan bagai pinang dibelah dua. 
Sis ucapkan selamat pengantin baru moga kekal hingga ke Jannah. Cepat2 le menimang cahaya mata. 
Buat Bro tu, jangan dok jeling2, nanti isteri menjeling..hehehe :p

**Minggu depan ada lagi jemputan, berderet2 sampai ke Krismas..huhuhu





P/S: Baru sehari cuti sekolah tapi dah rasa buhsannn!!!! Huh!...


Thursday, November 01, 2012

READ IT AND THINK!!

BY Sis Lin IN 3 comments

Assalamualaikum wbt..


Don't be afraid to show who you really are, because as long as your happy with yourself, no other opinions really matters. 





Forgive but don't forget, or you will be hurt again. Forgiving changes the perspective. Forgetting loses the lesson.





P/S: Sekian, renung2kan dan selamat membaca.. :)


NOVEMBER@SCORPIO

BY Sis Lin IN , No comments

Assalamualaikum wbt..

Hai oh hai! Hey you! Hai hello hai! Hai hai... :p
Rasa macam dah lama sangat tak update blog, jari pun naik kaku terkial2 mau klik mana nak buat post, maklum dan sedia maklum, tuan rumah ni ikut mood kalau nak update. Ntah le sejak2 ni nak update punya le liatnya, tapi still blogwalking sana sini baca entry kengkawan cuma tak komen aje, macam mana nak komen, sebab tak log in,hahahaha 
Pejam celik dah masuk bulan November(11), yeayyyyyyyyyyyy tak lama lagi naik lagi 1 angka, adeiii. Aapa ada pada angka, yang penting hati mau happy nanti yang tua jadi muda maaa. Tapi siyes cakap la, tahun ni memang rasa ketuaan sikit dari sebelum2nya, sebabnya umur lebih dari 35tahun tu dah tua sangat laaaaaaaa, sebelum ni perasan mudaa, hahahahaha
Pada yang lahir dan akan menyambut hari lahir bulan 11 ni, hepi besday 2U..tak kisahlah berapa haribulan yang penting dalam bulan November.. :)
Ada sapa2 yang nak potong kek sama2 kita tak? :p


Aku di usia 36tahun..mulaweiii kena sebut ke itu umur? hahahahahaha
Jutaan terima kasih pada Cik Mat Gebu , kenapa? Biarlah rahasia..





P/S: TQ mr.hubby, kaulah sumber inspirasi kecantikkan ku.. :)