Wednesday, September 29, 2010

Malaysia-Singapura beraya bersama.

BY Sis Lin IN , 2 comments

Salam semua..

Weiii jgn dok kata aku eh, amboii sedapnya dok ngata blog aku ni cite raya tak habis, eh suka le, aku yg nk sakan raya, nape? ko jelesssssssssss ker? hahahahahaa
Berapa kali mau cakap, slgi Syawal selagi tu le beraya kita kan...
Kali ni Lin beraya bersama geng family mama Moralle & Nad, plan nk raya bersama ni dh berapa hr rancang akhirnya kesampaian juga mereka sampai ke rumah Lin, cuma sian derang nk sggh ke rumah Cik Mat Gebu je tak dpt, sbb CMG kita di kunjungi tetamu2 VIP dia..miahahahaha..:p
Mama Moralle sampai ke rumah Lin pagi dlm jam 11am juga gitu, Nad naik tumpang dgn mama Moralle, so di sebabkan msh still mood breakfast gitu,  Lin masakkn menu spageti aje, simple and easy tp ntah sedap ke x agknya..hehehe 
Dr rumah Lin mereka semua ke rumah Kasawari tp maaf ye Lin x dpt ikut serta sbb waktu tu ada 2 openhouse nak pi, jdnya Mama Moralle sefamily juga Nad aje yg ke rumah Kasawari, nsb jugak petunjuk arah jalan Lin tu derang dpt juga cari dan sampai.
Malam tu kitaorg plan nk ke rumah kandryx, Lin col bgtau dia, terus Kandryx kata ok, so Lin bgtau mama Moralle juga Kasawari nnti malam tggu aje di Shell Giant Plentong, sbbnya rumah Kandryx kat Tman Johor jaya je tuh, Lin dr rumah tggu hubby balik bru terus ke sana, jln jem, Kasawari dn mama Moralle dr Pasir Gudang beraya, pun sama jln jem jugak..huhuhuhu


*U look so sweet la mama, nanti tggu Lin dtg beraya ke Singapura plk yek...


*Kakak dan adik,huhuhu aku dah tua rasanya bila Nad salam cium tangan..hihihihihi


*Lihat tu, suasana raya terasa bila berbaju melayu dan berbaju kurung.. :) encemm gitu..


*Siapa kata owang bujang tak pandai bt keje? tgk tu rajinnya la Kandryx, ada sapa2 nk jdkan menantu? hehehehehe


*Mama Moralle, Lin, Kandryx & Nad...kitaorg dh x sabar mau ke BATAM weiii..!!


*Lupa je nak tanya Kandryx nie 1 soklan..U pakai botox ka? ermmm muka dia lebih gebu's dr aku nie..huhuhuhu
Terima kasih la pada mama Moralle & Family juga Nad yg sudi dtg beraya ke rumah Lin, nnti Lin dtg beraya ye selagi ada raya, hehehehe
Dan terima kasih juga bt Kandryx, walaupun last minit tp tetap layan dgn layanan yg klasss gitu...penuh cawan 1 meja..hehehehehe 




P/S: Mama Moralle, jgn lupa oke temujanji kita ke Batam tue, nnti Lin roger dgn kandryx tu lg sekali.. :)


With Love

'Orang baru' Geng Setaman.

BY Sis Lin IN , 2 comments

Salam semua...

Tahniah tahniah buat Geng Setaman Lin ni, Tini..dia selamat melahirkan anak lelaki pd 23hb Sept bersamaan 14 Syawal lepas, ni mesti gara2 sehari sebelum tu dok sakan ikut berjalan raya 10 rumah..hehehe
Nasib le sempat ko raya ye Tini, dan nsb baik jugak tak sakit bersalin dlm kereta tue..kekekekekkee
Waktu kitaorg beraya hrtu, Tini ni tgh tggu hari je nak bersalin, tp x sangka plk mlmnya tu dia dh sakit nk bersalin dan esoknya dh selamat melahirkan..hahaha anak raya le tue..:)
Mcm biasa le, kitaorg donate ramai2 kumpul beli hamper besar bt baby Tini, so pg td Geng Setaman dok serbu baby Tini, apalagi abs le kena gomol2 baby tue..
Lama kan xde baby, so agk teruja le tgk anak owang, kena plk tu tembam cute comeii, semangat betul bdn dia, lahir 3.7kg weii mau tak rabakkkkkkkk...huhuhuhu


*Lin & Wana bergambar dgn baby, tp pelik betul baby tu dok asyik tido jekk..nk bkk mata pun susah..ishhhh...gerammnyaaaaaaaaaa


*Separuh dr Geng setaman sempat bergambar juga, ni turn kowang ni bila? thn depan mesti ada yg menambah, almaklum la, penyakit berjangkit..hehehehee


*Geramkan..eee td puas kena gigit cubit2 dgn aku..muahahahaha


*Haii saya Hafizuddin, saya ahli baru je mendaftar Geng Setaman, thn depan saya ikut beraya ek...hehehehe
Muahahaha thn depan dah kena tambah angpow raya maaaa...:p



P/S: Agak2 klu Lin yg bersalin ada baby, ermmm mau patah kaki aku nk kesana sini..oh!tidakkkkkkkkkkkk..cukup2 le yg ado tue..huhuhuhu

With Love

Turn rumah aku pulak kena serang!

BY Sis Lin IN , 4 comments

Salam semua...

Haaa asyik dok serang beraya je rumah owang, kali ni Syawal 15 hrtu, turn rumah Lin plk kena serang dgn Geng setaman, dok fening ko nak masak apa, last2 dek kerna tghri kan, jdnya Lin masak nasi lemak ajo, senang kejo, kenyang jugak kan, tp siap le mata mengantuk..hahahaha
Alhamdulilah, kali ni ramai yg serbu, yg keje pun siap cuti cabut balik jap, hahahaha siap le ko Ju, Linn dan Zue thn depan potong gaji..kakakakakah.
Ramai2 pun, apa yg ada di hidangkan kowang mkn le yek, ada rezki tu, Lin masak, klu dtg malas kang, x kowser aku!..kikikikiki
Lepas dr rumah Lin, kitaorg serang plk rumah Midah dan Wana..hrtu jek 3 rumah, tp dh masuk kembung perut di buatnya..adeiiii


*Nasi lemak cincai respi campak2..hahaha abs jugak akhirnya, cukup2 makan le...sedap ke tak ek? ermmm 


*Lihat...dah rupa mcm kat mesjid plk kan, berterabur penuh pelbagai saiz selipar kasut sandal semua..hehehehe.


*Posing mesti wajib lor..hehehe tak suka gambo nie, aku nmpak gumuk's sangat2 pakai baju tue..eeeeee


*Ni kat rumah Midah, Lin dgn Yatie berposing dgn termos dan senduk asam laksa penang..sedapppp!


*Awat hang Midah mulut tercopong tue? kotnya pun nak bg duit, mulut kasi tutup haaaa kang masuk lalat..hahahahaha


*Amboiii aksi 'Mak Dara' 2 org nie, bukan main lagi, manis bersimpuh..tp jgn tgk lama2, klu lama 2x pandang mcm 'Nenek Dara'..miahahahaha


*Peace..si kecil pun sibuk jgk ikut beraya, mesti la kan, mereka la yg seronok sangat, siap bwk bag handbag lgi tu nk isi duit raya, kalah bag maknya..pinky color gitusss...
Penat ke letih ke, dah tak kira dah, yg penting semuanya hepi dan seronok, tak kira usia klu katanya raya, mesti meriah kan.. :)



P/S: Makan makan dan makan..jgn kata makan je berpinggan2, minum pun rasanya klu di tadah balik dekat sebaldi..muahahaha..


With Love

Selagi ada Syawal..

BY Sis Lin IN , 24 comments

Salam semua...

Ngeh3x..dah tajuk pun 'selagi ada Syawal' so citenya mesti le raya raya dan raya, muahahahaha.
Kowang dh abs raya ke? ehh kan ada lagi Syawal tu, so msh boleh beraya lagi la weii, klu sapa2 yg dh kata tak raya lagi, maknanya mungkin dia puasa tak cukup sebulan kot, hahaha aku pose sebulan, so kena raya sebulan..miahahahaha :p
Syawal 14 hrtu, Lin dan Geng Setaman msh rancak lagi beraya, cuma hrtu 3 buah aje, plannya 4 rumah tp sbb yg lg sorg tu Effa, bizi dgn andaman dia, makanya tak jd ke rumah dia, ishhh ko tak raya ke mem? huhuhu
Jom layan....maleh nak cite nok..:)


*Ni tuan tanah rumah, Sarah.siap kena tegur dgn Lin, mcm baju smlm je ko pakai..hahahahaha 


*Gambar kenangan wajib lor...tiap2 rumah klu larat mesti amik gambo..heheheh


*Yg ni mkn kat rumah Azie plk, mee soto..masuk mgkuk tu dh 2x makan..adeiiiii muncit dh perut ku..


*Ishhh 'montot' ku lentik sehhhh...itu le dia byk sngt makan tongkeng..muahahahahaha


*Hahaha dah xde keje, perut dh kenyang, so kat uma Zana tu, terjumpa plk bende alah tu, apalagi buang tebiat le bergambo..kembang lobang idung segala..hahahahaha


*Gambar terakhir utk haritu, masing2 muka dh kepenatan dan letih, perut pun dh buncit..adeii tarik bantal sedap tuh kan..:) tp seronokkkkkkkkkkk...
Haip haip..belum abs lagikkkk..nnti ada sambungannya lagi..hahahahahaha 
Nsb jugak Geng Setaman yg 1 Taman, klu 2,3 Taman..mamposss lepak dan terus mendadak babat aku naik 5 kg ...hahahahaha




P/S: Maaf la jarang nak online skrg, siang bizi dgn anak2, malam bizi dgn marhaban., adeiii lepak bdn nie..'Kacip Fatimah 1 plesssss'....:p


With Love

Monday, September 27, 2010

Marhaban tema Merah & Purple.

BY Sis Lin IN , 22 comments

Salam semua..

Marhaban Ya Marhaban, sama jugak raya, selagi ada Syawal selagi tu le Lin sibuk marhaban sana sini, mana le tak gumukk's badan ni, dh dekat jam 10-11mlm bru le mencekik, klu x makan kang, kecik hati tuan tanah kan..huhuhuhu
Takpe2, start lepas ni, Geng Setaman akan main badminton semula,hehehehe yok yok kuruskan badan kita..hahahaha


*Malam tu Geng2 ramai yg xde, agknya openhouse byk kot..hehehhe makanya posing le kita sana sini sebelum acara bermula.


*Semangat marhaban, x kira dukung anak kecik pun boleh join skli, so kowang faham2 aje la yek anak kecik..jgn main sound sesuka hati jek..arghhhh


*Merah berapi menyala, skli pandang mmg lawa, 2x pandang dh mcm semut kerengge..hahahahaha


*Pepel?? i likeee...ni baju marhaban thn ni, cantikkan, apalagi klu si manis yg pakai..muahahahaha


*Meriah meriah betul mlm tu, color pepel bunga2, dh mcm tamn bunga gamaknya..hahahahah 


*Haa tgk tu, byk sungguh mkanan kan, adeii tiap2 mlm klu mcmni, bila mau kurus weiii....huhuhu
Malam tu satu kejadian yg sungguh memeranjatkan semua, DIA dh x kira tua muda didepan mata tp ikut sesuka hati main cakap, adeii mmg terkejut si empunya diri yg TERkena, apalah nk dikata, kita hanya mampu mendengar dan mengikut kata, tppppppppp tggu le tika dan masanya, ada hari DIA pasti TERkena juga dgn sendirinya...:)
Persoalannya....."Ni sapa ketua ni?" 



P/S: Lumrah manusia bila dh gila kuasa, rasa nak cakap, main cakap je, rasa nak marah main marah jek, tp "ada aku kisah?"


With Love

Sunday, September 26, 2010

Syawal 13 beRAYA 10 rumah.

BY Sis Lin IN , 23 comments


Salam semua...

Hurmm tak habis2 cite raya, sana sini hari2 cite raya, maklum le selagi ada Syawal, beraya le kita, sama jugak le dgn Lin nie..muahahaha.
Tp kali ni klu kowang baca jgn muntah meluat plk yek, mmg cite raya, hahaha biasa le sudah tiba masa 'GenG Setaman' beraya, mau tak habis sehari klu beraya..he he he
Jom le tak payah cite panjang2, kita layan je gambo dan cite pendek je yek, dh x larat nak cite tulis panjang2, asal gambo raya je, tepek je le...hehehehe

*Rumah per1 - Rumah MamaYatie*


*Yg tudung pepel 3 dr kanan tu Mamayatie..kali ni dia saji bee honn goreng putih.. :)


*Amboii sila2 ceduk lagi yek, jgn mkn byk, kang ada 9 rumah lagi..hehehehe

*Rumah ke2 - Rumah Johara*


*Ni dia tuan tanah rumah..hehehe bunga2 rumah dia.. :)


*Aksi bila Geng Setaman berposing...kekekeke

*Rumah ke3 - Rumah Anna 'terung'*


*Beratur anak2 kata Anna, ramainya la kanak2...hehehehe


*Sbb pggil dia Anna terung, kerana luar rumah dia color pepel terung, kalah uma aku..hehehe

*Rumah ke4 - Rumah Milah*


*Yg berdiri tu Milah, time ni dh larat nak makan apa dah..kenyang muncite perut dh semua..


*Wajah2 kekeyangan mcm dh nk naik kayangan je rasa...adeiiiii

*Rumah ke5 - Rumah Jalena(Linn Jell)*


*Time ni anak2 plk lapar, td mak2 makan, anak2 sibuk main, kali ni sibuk plk derang nk mkn.


*Serba ijo rumah si Linn jell nie, cmne? best x join kita nie? hehehehehe

*Rumah ke6 - Rumah Izan*


*Sampai rumah Izan, rasa nak tido dah, takat minum air je larat, jamah apa yg ptut..adeii sebu perut dh..


*Yg tudung merah kiri duduk tu le Izan.. :) Thankx Izan..

*Rumah ke7 - Rumah Aida*


*Rumah Aida plk, di sajinya sup tulang mkn dgn roti, wah2 buka selera plk ptg tue, makan lagi..hahaha


*Ni la Aida, tgh mengandung 5 bln, semuga semuanya selamat ye Aida.. :)

*Rumah ke8 - Rumah Nanu*


*Rupanya si Nanu nie bt harijadi anak dia skli, nape le ko x cakap Nanu, klu x boleh bwk hadiah..huhuhuhu


*Ni mak2 menumpang kek besday, Midah, Yatie, Ana, Aida dan Milah, semuanya menyambut harijadi dlm bulan Sept.tumpang sekaki le kt kek owang..hahahahaha

*Rumah ke9 - Rumah Tinie*


*Sian mak buyung si Yatie nie, terus lepak dah sampai terbaring kat uma Tini..


*Lihat yg tak mak buyung pun dah nmpk perut mcm mak buyung..hahahahaha

*Rumah ke10 - Rumah Fina*

 

*Rumah Fina ni nsama mcm rumah Johara, suka konsep ingris..leh la kowang jd geng..heheheh


*Sebagai penutup, berposing jap kasi panass kursi..hahahahaha
Esoknya beraya lagi, tp 4 buah rumah aje, nnti sambung ok.. :)


*Bersambung*


P/S: Bila beraya mcmni bru le dtgnya seronok, klu tidak mmg tak sampai beraya le rumah kawan2 nie..kan? :)


With Love