wanita terlalu istimewa.

10/14/2008 08:50:00 AM

Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. '..i letih
la..dah lewat ni, i nak tido lah.....'
Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak
lipas...leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak rice cooker dalam
sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap...
susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal masa masak
tadi...check air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti malam anak
nak susu...memang dah kering pun flusk ni, jerang la air....sementara
tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong....salin la
gula...chec k bubur untuk anak nak hantar ke taska esok..nasib baik
ade lagi...ishh. ..ni lauk bila ni, semalam...dah beku dah...basuh la
kejap....pegi yard, masukkan baju
kotor dalam
mesin basuh...penat dah
ni, besok je la basuh...sidai kaian lap je lah...
tik...bunyi air dah masak...salin air dalam flusk...ok settle...
baru teringat tak sembahyang lagi...on da way nak g bilik, papa tgk tv
lagi...nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska...check. ..baju 2
pasang, towel...towel kecik utk selsama...calamine lotion untuk sapu
ruam....pampers 4 keping....alamak. .telupa pulak masukkan
botol...basuh botol jap...ok settle...
ternampak pulak beg g keje...emm.. besok nak pakai beg polo coklat
lah, asik2 pakai beg hitam ni je...salin jap barang2 g beg
coklat...cek sume 6 poket beg, takut la tetinggal apa2..leceh
pulak..selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakai
nanti...hishhh sempit la beg ni...hangin je...nak kena beli ni beg
baru...rasenya 25 hb ni Sogo sale nih...mana flyers tadi ek...ha ni
die..ok, catit jap kat yellow sticker, nanti lupa..ok
settle...
Tetiba dengar suara
papa...'..u buat apa lagi tu..tadi kata nak
tido..'....'..yelah nak tido la ni..nak sembahyang jap...'
masuk toilet..buat apa2 yang patut...cuci muka dulu..2 jenis lak
tu...adoi..gosok gigi...smayang. ..pakai toner...pakai treatment
cream...nak lawa and maintain punya pasal lah ni...
nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak...huhuhuhu. ..
bukak almari...emmm. ...pakai baju hijau ni lah besok...gosok
kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni...kat bilik
belakang...
la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi, dah
bersemut dah..ishhh ...g dapur, basuh, sambung gosok baju...gantung
elok2...kemaskan baju gantung2....masukkan seluar papa yang dah kotor
dalam tempat kotor...ok settle...
dgr suara papa lagi...'..i dah ngantuk ni..'..dalam pada nak masuk ke
bilik...owh. ..pokok aku dah nak mati ni ha...lu pa dah 3 hari
tak
siram...ok, siram jap...check jap pintu
ni...sah tak kunci
lagi...grill pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat
indon masuk rompak umah aku...bukak lampu luar..
ni mainan ni sepah2...masukkan la dalam bakul mainan budak ni...banyak
nya...sampai bawah meja makan pun ade...adoi.. ..ok dah ...
ok dah boleh baring...adoi sakitnya pinggang...cium si comel ni
kejap...selimutkan die...la..napa basah ni...emm, tukar la pempers
ni...tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la...nanti g Sogo 25
hb ni beli la skali...ok sayang tido k....kalau boleh jangan la bangun
tgh malam ni eh..tido sampai pagi k...gud nite..sweet dreams...
aaahh...sedapnya dapat baring...mana pulak lotion sapu kurus aku
nih....ha, ni dia...sambil sapu lotion kurus,,,setkan alarm...setkan
program kerja besok...pg kul 9.30 ade meeting..
ahh...boring. ..panas pulak lotion nih..dah la...emm..sedapnya
lelapkan mata...Ya
Allah...terima kasih untuk rezekiMU hari
ini,.
..mohon keberkatan dari mu tuhan...papa pun bangun tutup tv...'...i
dah ngantuk sangat ni...nak tido lah...citer pun tak best malam ni,
bola pun takde...'...selang seminit ...dengar suara papa
berkeruh...dah agak dah....
So?....apa yang peliknya..??
Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?...SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK
KENA BUAT....tu yang tak boleh nak mati cepat tu..
Tak kira la wanita berkerjaya atau surirumah.... setiap wanita adalah
istemewa dengan cara mereka sendiri...
Kalau lelaki mengakui kebenaran ini....hormat dah hargailah
mereka...untuk keperibadian dan kebolehan mereka untuk
berdikari...

27 Comments

  1. Salam Lin..

    betul tu Lin..sentiasa ada je keje yg nak dibuat.. Lebih2 lagi masa anak tgk kecik2 ni..Masa utk Intan lepak2 mmg takde..Kalau dah letih sgt,curi masa tido kejap..

    ReplyDelete
  2. wanita mmg patut dihargai..wanita mcm kita yg 24hrs non stop keje.. :(

    ReplyDelete
  3. wah penat nyer akak~~~ aduiiiii

    ReplyDelete
  4. order ambien better sleep ambien xanax - ambien cr cost

    ReplyDelete
  5. purchase ativan ativan online canada - ativan zoloft together

    ReplyDelete
  6. buy zolpidem online ambien cr side effects webmd - zolpidem tartrate medication

    ReplyDelete
  7. buy generic valium no prescription valium pill finder - diazepam compared valium

    ReplyDelete
  8. buy diazepam online diazepam side effects men - diazepam 10 mg laboratorio chile

    ReplyDelete
  9. generic ativan how many 1mg lorazepam - ativan side effects on elderly

    ReplyDelete
  10. diazepam 10 mg buy msj diazepam online - valium diazepam uses

    ReplyDelete
  11. lorazepam mg ativan.5 vs xanax.25 - ativan side effects elderly patients

    ReplyDelete
  12. buy xanax online best kind xanax bars - buy xanax online australia no prescription

    ReplyDelete
  13. ativan for anxiety ativan withdrawal low dose - ativan for addiction and substance abuse

    ReplyDelete
  14. order ativan online ativan side effects psychosis - many 1mg ativan overdose

    ReplyDelete
  15. cheapest soma what does carisoprodol 350 mg do - buy cheap soma online no prescription

    ReplyDelete
  16. can you buy valium online no prescription valium pharmacy no prescription - where can i buy valium uk

    ReplyDelete
  17. soma online pharmacy buy soma double cross - soma back pain medication

    ReplyDelete
  18. buy generic valium 5mg valium recreational - buy valium online fast delivery

    ReplyDelete
  19. buy soma buy soma online no prescription overnight - soma medication for pain

    ReplyDelete
  20. where to buy ambien online ambien 10mg not working - buy ambien no prescription overnight

    ReplyDelete
  21. generic ambien online buy ambien sleeping pills online - discount ambien cr

    ReplyDelete
  22. buy soma dea drug schedule soma - where can i buy somanabolic muscle maximizer

    ReplyDelete
  23. ambien 10 mg regular dosage ambien cr - ambien cr versus lunesta

    ReplyDelete
  24. soma pills generic somatropin human growth hormone - soma drug name

    ReplyDelete
  25. buy valium from india valium side effects alcohol - buy valium online india

    ReplyDelete
  26. buy valium online effects of valium in early pregnancy - generic valium cost

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com