Wednesday, November 26, 2008

Lawak Mat BANGLA

Salam semua...
Pg ni Lin kongsi cerita kawan Lin ni,lawak gelak pepagi la ni...keh3
Cerita bermula d satu station minyak,d station minyak ni ada 2org pekerja bangla yg tau ckp melayu sikit,ckp org putih sikit dan bahasa bangla yg mmg diaorg ni pro la kan...Seorg tu namanye MAJID,dn seorg lg tu namanye IQBAL...

Pada satu hr berhenti la sebuah kete mewah mercedes utk mengisi minyak.Pemandu kete tu seorg PAK ARAB,kebetulan pula pd masa tu minyak d station itu sudah abs,nie yg membtkan si IQBAL tu pening kepala nk bgtau pd PAK ARAB tu yg minyak tu dh abs,PAK ARAB tu plk x pandai dn x faham sepatah haram pun bahasa melayu,bahasa omputih sikit2 la taunye...

IQBAL tu pun bgtau la PAK ARAB tu sambil menyebut 'fuel' sambil di susuli gerakan memusingkan tangan tanda abis,PAK ARAB tu terdiam ternganga x faham.IQBAL cuba sekali lg menyebut 'fuel' sambil gerakan mengelengkan kepala tanda minyak abis,PAK ARAB tu bertambah ternganga x faham...

IQBAL x tau nk bt cmne,lalu d panggilnye MAJID,mereka bercakap dgn bahasa Bangla,dan bunyi nye begini...
IQBAL: MAJID tolong aku cepat,PAK ARAB tu X tau minyak dh abis...
MAJID: Ala ko ckp je la minyak dh abis...
IQBAL: Dah ckp dah tp dia x faham,aku bknnye tau ckp omputih,yes,no,alrite,i lap u tau la aku...
MAJID: Aku pun x tau gak ckp omputih.
IQBAL: ala ko tolong la aku...
MAJID: Ok aku tau sikit2 cakap Arab.

Lalu pergi la MAJID tu kat PAK ARAB tu dan dgn selamber dek nye...MAJID bercakap...
"Fuel!, Sod0qallah'hul... azim"

Baru la PAK ARAB tu faham dan terus pergi....keh3
:minimo_20:

P/S:So sapa2 yg dok nk keje kt station minyak tu amik la kursus bahasa dulu atau pun kena la khatam quran ye...keh3
This entry was posted in

4 comments:

  1. Salam ziarah... hahahahahaha

    penat aku gelak... wei...

    Sampai ni jak komen aku Sod0qallah'hul... azim

    ReplyDelete
  2. AMiiinnn.. paham gark akhirnye uhu

    ReplyDelete
  3. Lawak lawak keh keh keh... Pandai sis LIn buat lawak pepagi nih... jap tak habis lagi gelak..
    wargh wargh wargh jap gi nak guling2 laks..

    ReplyDelete
  4. Salam Lin,

    Cite you ni mmg lawak.

    Just to share saya ni bukan mahir sgt pasal it ni, ni pun termasuk blog you secara tak sengaja, bila masuk blog bekas pensyarah saya, byk blog yg berpaut..... saya browse.... ramainya org ada blog sendiri.

    Kreatif dan menghiburkan, bermakna kita org melayu tidak ketinggalan dalam teknologi maklumat, semua sudah ada sekarang, suka atau tak suka je, nak belajar atau tidak saja. Semoga bangsa kita terus maju....

    ReplyDelete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com