Breaking

Thursday, February 19, 2009

Surat Reject dr Isteri!!

Salam semua..
Ha ingat lagi x dgn en3 Lin bertajuk 'surat rasmi nak kawin lagi' dr suami tu? keh3, Lin ada mintak tolong Cik Lawa tolong jawabkan bg pihak si isteri, so ni ha jawaban nye...



Tengku Minachi bt Raja Melewar
Kedai Bundle India ,
130 Jln Masjid India Kuala Lumpur.
19/2/2009

Tuan,

Perkara: Permohonan kawin satu lagi atas biaya sendiri.

Daiiii...kanda...ayoyo dinda ada terima surat permohonan kanda mau kawen satu lagi.Biarlah dinda list out bawah ni.Syarat syarat untuk berbini dua ialah seperti:

1.Kanda sebagai suami mesti kuat menipu dan bohong.
2.Mesti berat sebelah,lebihkan bini tua dalam segala hal.
2.Mesti selalu cakap susah, mesken dan tak der duit dgn bini muda supaya dia tak boros perabih duit kanda!
3.Kereta dan rumah adalah atas biaya bini muda sebb nak seksa dia!
4.Malam dan siang mesti ada di rumah bini tua.Rumah bini muda jika pandai putar belit alasan munasabah adalah di benarkan!
6.Sengsarakan bini muda!
7.Tingkatkan stamina kanda!terutama ketika di rumah dinda!Dinda dah order satu lori tongkat Ali ni!
8.Hari Raya adalah bersama bini tua biarkan bini muda Raya sorang sorang!
9.Bini muda biarkan ada pekerjaan tetap!Senang support kanda jika sesak!Tak payah hutang dgn bank dah!
10.Segala kesulitan dan keserabutan mental dan fizikal tidak boleh rujuk bini tua.
11.Semasa sihat fizikal sahaja dibenarkan berada di rumah bini tua.Sakit kronik ke hanya di rumah bini muda.


P/S: So amacam suami? keh3, tp syarat yg no-7 tu isteri leh guna pakai eh..keh3

9 comments:

  1. kat blog kat kak lawa pn ada entry yg sme..

    ReplyDelete
  2. He..he.. kalu dari kak lawa mmg geli hatinye jawapannyer. Bukan senang nak kawin lagi... Saya ada handle satu kes percubaan kawin lagi. Adoi... susah nak nolong settlekan delima mereka.
    p/s: "Sesape yg berkeinginan atau bercita2 nak berkawin lagi, pikir habis2. Tanggungjawab, kemampuan, keadilan harus diberi perhatian. Balik kepada agama untuk mencari penyelesaiannya". InsyaAllah...

    ReplyDelete
  3. Amer:A'ah tu sama dgn Kak Lawa nye,dia tolong jawabkn tu...keh3

    ReplyDelete
  4. Dr.Araz:Betul tu,mmg lawak kan,tp itu la org lelaki,selalu nk bt x beringt dulu,nnti dh ssh bru nk menyesal..kan?

    ReplyDelete
  5. bagus betul jawapan cik lawa tuh...hahah..confirm reject terus nak kwen lagi..

    ReplyDelete
  6. Qaseh:A'ah kan..mmg bagus utk si suami yg teringin sngt nk berbini lebih tu...keh3

    ReplyDelete
  7. Salam Lin, Hukum Tuhan membolehkan, tapi manusia yang tak iikut peraturan yang Allah gariskan dengan jelas kalau kamu tak mampu berlaku adil sorang cukup. Semua mesti sama, rumah , kereta dzahir dan bathin

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..