Hari minggu yg 'R'..

3/23/2009 01:57:00 PM



Salam semua...
Macammana hari hujung minggu korang semua, kemana? tido ke? soping ke? kemas ke? ermm ada yg dok bosan je kt rumah kan, sama la kita..huk3x..
So smlm bngun je pg penyakit 'R' (Rajin) tu dtg, mmg dr ptg sabtu dh rase mcm nk bt tempeyek je, tp nk try bt guna kacang soya mcm mak selalu bt, so pg smlm tu terus je bngun bancuh adunan tepung nye dulu, gi kedai sat beli kacang soya, rendam skjp, sambil tu bt la keje yg patut sebelum nk dok kt kuali tu je,keh3x...
Dh mcm bt stim muka smlm, panas kemain kt kuali, mcm orang minyak pun ada, tu yg kadang2 maleh nk bt tu, mkn sodap!..hehehehe.
Tadaaa itu le hasil nye, ada yg pelik kan, klu nk tau rase nye, cuba sendri le....keh3x..




Selesai semua keje kt dapur, dlm tghri hubby ajak gi klinik gigi, sbb dia punye appoinment cuci gigi dh sampai, klu Lin nye belum tiba masa lg, cuma dh dekat je la..so Lin kuar dgn hubby dan anak,Amat, yg lain tu si Naz dn Yana tggl x nk ikut, sibuk tenet..
Sampai klinik ramai gak org tp dh bt temujanji so dtg tggu sekejap je la, terus masuk, 1st doktor cuci gigi hubby dulu, dh alang2 tu Lin bt skli je la, kt dlm tu doktor x bg amik gambo, tel pun nk ikutkn kena off..tp dok silentkn je le,syhhh...keh3x.
Setakat ni kira ok lg gigi Lin dn hubby, cuma rawatan kena teruskn utk elakkn gigi dr rapuh, kang belom tua gigi dg rongak,hahahahaha.
Bulan depan turn anak2 lak gi checkup gigi derang..yg paling takut si Amat tu, takut bebenar doktor cabut gigi dia..he3x.
Ermm korang cmne? dh bt checkup gigi?


P/S: Selalu guna 'Listerine', smlm doktor bg yg ni, lain mcm lak dlm mulut..bwekkkk



You Might Also Like

19 Orang Komen

  1. adehhh.. gigi geraham dir tengah denyut2 ni.. tak suke!!!

    ReplyDelete
  2. rajinnyer..

    gigi geraham aku dah kena cabut..
    huhu..

    ReplyDelete
  3. waaaa...tempeyek kacang soya..first time saya dengar nie..mesti sodapp

    ReplyDelete
  4. dah lama dah noi x checkup gigi
    gigi elok g hehehehe......tapi nak kene cek gak kan sis lin, anak noi yg sulung paling takut g jumpa doc gigi huhuhuhuu.....

    ReplyDelete
  5. wah sudah jadi rajin ler bibik lin ni keh3 lain kali buat ler lebih2 bole makan kat melaka ramai2 ehh hahahah

    cuci gigi tu sakit x lin..x pernah buat lagi ni..coz takutttt hehehehe kos nya berapa ya bibik :)

    ReplyDelete
  6. Whaaaaa!!!!!...bila sebut rongak tu terus i terasa gitu u..ahaks..Tapi aku rongak sebab terlebih beruss...hahahhaha!!..alah aku ni kalau terasa pun tak de lah sampai nak bunuh diri!!!...hehehehe....Tapi mmg seramm koo nak pi check gigi, pulak2 bila dgr bunyi mesin tampal yg ala2 gelek gerudi si Inul tuuu!!!

    ReplyDelete
  7. mcm sedap jer rempeyek soya..mak tiha penah campur soya dlm pulut dakap je..nk try la rempeyek ni...tq sis..

    ReplyDelete
  8. Cik Lynda Wawa:Ye ye Sis Lin dh mula rajin...hahahaha

    ReplyDelete
  9. DirFara:Lor sakit gigi ke tu?nape x gi cabut je tu..adehhhh

    ReplyDelete
  10. Pearls:Lor dh x de geraham,ssh nye nk makn bende keras kan....sian dia..huk3x

    ReplyDelete
  11. Dins:Ha itu le,lain dr yg lain..sama2.

    ReplyDelete
  12. Noey:Ishh ok ke x ok ke,kena gak gi check tu,tp mmg ye la,anak2 mmg takut jmpa doc gigi ek...hehehe

    ReplyDelete
  13. Ct Delima..Iya buk Ct,rajin time dtg angin je,klu 'M' tu dtg ,mkn kerak je tggl yer...
    Ishh jgn biaq je,kena check gigi tu,kang berkarang lak,walaupun hr2 berus tau...

    ReplyDelete
  14. Mat Gebu:Ala Mat,sori le,tp kan bkn nk ckp la,org skrg mmg takut ko nk jumpa doc gigi,sama la cam aku dulu,tp bila tgk gigi cntik bersih je kan,seronok lak kan...keh3x

    ReplyDelete
  15. Tihara:Itu le Tiha,selalu org bt yg biase tu,kali ni cuba guna kacang soya...sama2 Tiha.

    ReplyDelete
  16. gigi xsakit.. cume gusi je bengkak.. xbestnye!!!!

    ReplyDelete
  17. wah rajin eh buat tempeyek.. kasawari suka yang kacang2 punya..

    ermm gigi bersih kuat dan sihat.. he he..

    pasni leh jadi model darlie ar eh..

    ReplyDelete
  18. wah , jadi duta klinik Loh tu ye. baik punyer promote.heheh

    chemot

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.