Thursday, May 07, 2009

Kena Jugak Le Renew..


Salam semua...
Akhirnye kena jugak le bt le yg baru tu, bukannye ape, pasport Lin tu tarikh luputnye lama lg, thn depan 2010 bln 12, tp dek kerana page dia dh abs, kena jgk le renew baru, tu nmpk tu dh kena tulis dgn kastam Sgpore 'To Renew PPT'...so klu x bt baru, Lin x boleh la gi Sgpore tu...
Tp sekarang dh senang sikit, dh dekat, dh x payah gi Wisma kt bandar nun, boleh bt kt Pekan Rabu Tampoi ni jek, orang pun x ramai, dtg2 jek, amik gambar, terus guna Kiosk Mesin KipPass tu, fuhhh canggih dh skrg, guna mesin je bt scan, dh x payah isi2 borang dh, kecuali nk bt baru, klu utk renew dn sambung, guna mesin jek, bayar pun guna mesin, mcm bayar parking kete tu..keh3x...
Nak di jdkn cerita, time2 duduk dh dpt no nk tggu giliran tu, jumpa pulak dgn sepupu yg keje kt bahagian dalam Pasport tu,hahahaha...apalagi, terus dia amik resit Lin, bwk masuk, x sampai setengah jam, dah siap,hehehehehe...tu le keje org dalam kan, tolong menolong sedara sendiri..thankx Mie, nnti ko bkk le blog aku ye, td dh bg ko Url tu kan..miahahahaha.


P/S: Masih harga lama rm300, bila la nk turun ni....ermmmmm

9 comments:

  1. Kena tunggu harga duit pasport tu turun baru nak buat hahaha

    ReplyDelete
  2. sy pakai border pas aje nak g luar negara tu.. tp dah mcm kain batik dah.. hehehe.

    ReplyDelete
  3. Hehehe...cepatnya habis page. Kalau na pulak, page belum habis, dah kena renew.

    ReplyDelete
  4. Hehehe...cepatnya habis page. Kalau na pulak, page belum habis, dah kena renew.

    ReplyDelete
  5. betul..betul..betul..wat kat pekan rabu lagi cepat..2 jam jek dah siap..lepas nih, nak wat untuk anak2 plak..

    ReplyDelete
  6. owh sama ler mcm saya...pasport saya pun due thn 2010 gak tp bulan tuh lupa lak...bulan 6 kot...tp byk lg lah page yg kosong...hikss

    ReplyDelete
  7. sis wat passport brpe kne ek

    ReplyDelete
  8. oh ye ke.. tgh nk kumpul duit nk wat passport..kot2 rase nk makan angin kat luar.. dah de passport xpyh riso.. brpe lame ek prosesnye

    ReplyDelete
  9. xde lagi la.. leh ek.. cdg nk cari tempat untuk vacation..tp xde tempat la.. nk cari yg kos murah sikit untuk berdua

    ReplyDelete

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com