Monday, May 04, 2009

Power Sehh...Awoookkk.



Salam semua...
Aduhhh mmg terangkat, sedap, manis, lemak berkrim, alamak terlebih sudah! muahahahaha.
Kan semalam Lin ada bgtau yg ikan merah tu Lin dh masak, tadaaa inilah dia menu masakan makan malam Lin & Family hasil tangkapan dr hubby di GP Joran smlm, semuanye fresh, baru dan betul2 membuka selera, ikan merah masak asam pedas kampung, sambal udang masak manis lada hitam....
Ye la ikan baru, masak apa2 pun sodap kan? isinye halus, didih sekejap je dh nak hancur, udang tu pulak goreng dulu tp baunye je dh menyelerakan tekak, semua masakan smlm pedas2 je, cuma sayur je goreng, lawan dgn telur dadar..oke le tu...
Hrni nak masak ikan muncung tu pulak, masak kari terung pipit, ikan tu namanye ikan kacang la Ret, mmg muncung dia tu panjang sangat, hubby kate kalau Lin x dpt beli sesuatu, mcm tu le sama muncung mulut Lin, eee melampau kan!!!!



P/S: Eh, tapi kan, kerana ikan tu yg sedap ke, atau kerana asam pedas aku yg power ek? hehehehe...jawab!!

3 comments:

  1. sedapnya ikan merah....fresh lak tuh.nak????

    ReplyDelete
  2. wooo. . . bestnyeee. .
    :( makan nie abes sume ngappp

    ReplyDelete
  3. perghhh.. terliuq air liuq ni.. ermm udang segar mesti manis kan lin.. berhasil jugak hasil dari GP Joran ni ek..

    ReplyDelete

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com