Thursday, July 16, 2009

'Mak Tak Tahu Ke?' Ayooooo

Salam semua...

Huhuhu...tu le dia, kalo dh lama x masuk sek, nak jawab soklan matematik bdk drjah3 ni pun dok kira2 jgk tau,adeiiiii..
Smlm ptg, Lin sambil online sambil le dok tgk anak,Amat tu Lin bt homework tuisyen dia, skli bila tang soklan dia confius tu, dia tanya la Lin, ayooo mmg payah jgk le, ye la skrg kan matematik dlm bahasa BI, korang bayangkan le, nk tkr alih bahasa tu ingat sonang ka? silap2 add, minus, multiply, divide, subtract tu pun ada yg x tau, apa lagi nak memahami soklan dia..hahahahaha
Tp nasib baik jgk tau, sikit sebanyak pun kita yg dh tua ni pun masih boleh lg belajar tau, walaupun soklan darjah 3 je tu, kalo kena yg bebal silap2 tak leh jawab tu,muahahahahaha..
Bayangkan la sampaikan anak Lin si Amat tu kata apa bila Lin nak mengira tu, "Aik Mak tak tahu ke?" ada ka patut? adehhhh malunyeeeee....
"Bukan tak tahu la, cuma nak pastikan betul ke x jawaban tu,hehehehe"



P/S: Patut le kerajaan nak mansuhkan Math & Sains dlm BI ni,mmg susah lor..huhuhu


17 comments:

  1. salam..sis lin kita baru nak belajar blog nie..so sis lin kta nak tanya tentang nuffnang tu..kita dah daftar pastu cm na nak aktifkn..nak iklan ker apae ker..utk dpt kan rm tu..leh tlg ajarkn plz.....rosidah_rr@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. ha..ha...sis-lin ada masa kita ni pun bebal gak maklomla otak da berkarat

    ReplyDelete
  3. hahahahah...
    nmpknye sis pn da trkena da....
    mmg ek...
    fq dl pn blja dlm bm...
    bl tngk soln bdk skolh rendah,
    pict kpla gak nk fahmkn...

    ReplyDelete
  4. hahaha. comel gile ah anak akak :p ngee abeh dengan mak2 pon kene :p
    kalau yonna, mungkin bukak kamus kot hehe

    blaja dlm BI ni, bukan boleh alih gitu je ke BM, nnt maksud lari T___T nasb sekolah rendah kan kak? kalau tny soalan add maths form 4??

    ReplyDelete
  5. skrg bkn mcm dulu lagi semua dah advance..adehhh !

    anak2 kena pantas sbb zaman skrg sape slow alamat kena tinggal ler :(

    mama berblog pun kamus wajib ade kat sebelah nih ekeke :p

    ReplyDelete
  6. salam sis..skrg matapelajaran dorg makin lama makin susah..makin mencabar..

    ReplyDelete
  7. haaaa..
    kamu pon kena gak tuhh..
    sama laa cam kita..
    anak2 dok tanyerr..
    naseb laa kita2 ni celik english..
    kalo tak, payah gak lerr..

    ReplyDelete
  8. HOW CAN U DONT KNOW KAKKKK?????

    kehkehhhhhh!!!!

    hehe..ila pun 2x5
    only math my son gagal semester ni..mana tak nyaaa..
    bila bab wat latihan, ibunya terkial2 kena buat latihan sndiri dulu sebelum tunjuk kat dia.Waktu yg sama dia pun terus tidur.LAst2 latihan entah ke mana..orangnya pun dah smpai mimpi...

    essshhhh!!susah ler math darjah 4 skrang...mcm form 2 punya.huhukk

    aiiyoooooooooo!!!
    :p

    ReplyDelete
  9. agree! my sis darjah 5 mntak ajar, eyra dah blurrry semacam.

    ReplyDelete
  10. agree! my sis darjah 5 mntak ajar, eyra dah blurrry semacam.

    ReplyDelete
  11. Huk alohh ..... nasib baek la anak2 saye kecik lagi, lum sampai level tu & skang ni dah mansuhkan PPSMI tu .. Al-hamdulillah. ;D

    ReplyDelete
  12. tu la Sis...lama dah tinggal berkarat jugak otak kita..anak sy kecik lg so xda la pengalaman mcm ni..he he

    ReplyDelete
  13. similar story to one of my friend here in melbourne. lagi kesian... sbb mcm friend ni dah kawen, ada anak... bawak datang melbourne and membesar kat melbourne. english dia ofcoz ofcoz la bagus sbb skolah kat sini. ada ka dia tegur bapak eyy (my friend)... "your english is wrong". sian sian...

    ReplyDelete
  14. memang susah..sebab istilah yang digunakan sangat berbeza...dalam bahasa Melaysia, kita guna tambah, tolak, darab dan bahagi...dalam bahasa Inggeris..whose sendiri pun tak tahu....hehe...

    ReplyDelete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com