Friday, March 19, 2010

Ngidam yg kesampaian

         
*Asam pedas ikan kerisi, sayur goreng campur, ikan pekasam goreng berlado..


Salam semua..

Uhuk uhuk..accchummm adeiii batuk selsema dtg menyerang ni, skli bertambah2 plk dgn kepedasan asam pedas tu, aduhh meleleh air hidung dan mata di buatnya...
Ok le, lama x masuk en3 masak2 yek, so hrni kowang masak apa? dh makan? Lin hrni lambat sikit makan tghri,, sbbnya pg td bt cokodok, kenyang le anak2, ptg bru masak, ni pun baru siap makan, so malam kang dh tak makan le Lin, hubby plk mmg tgh 'on diet' jdnya malas nak masak byk2, takat ikan 2-3keping je, so menu hrni Asam pedas ikan kerisi, sayur goreng campur, ikan pekasam goreng berlado..
Sebenarnya lama dh teringin nak makan ikan pekasam, beli kt pasar ni, tak sama sedapnya dgn kt pekasam Perak or Kedah tu,so bila dengar je kawan Lin,Azie nak balaik Perak, cepat2 kirim kt dia, sbb lagi le fresh kan, ermm dapat gak akhirnya, terima kasih bt AzieRizal, cuma pekasam skrg agak dh upgrade sikit, ikan pekasam dlm magkuk plastik pakai buang sehhhh, kering dan suci bersih ikannya..hehehe...mmg sodappppp...
Psstt Zie, kalo balik lagi, faham2 ingat2 la Lin ye...hehehehe


P/S: Kalo makan dgn cencaluk perah limau..aduii boleh licin dgn pinggan2 nya skli..kekekeke

1 comment:

  1. Ikam perkasam..huhu memang membangkitkan selera ni.

    ReplyDelete

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com