Monday, August 23, 2010

Cerita 12 Ramadhan

Salam semua...

Whoaaaa dah le tak sahur, pi blog sana ada makan, pi blog sini pun ada makan, adeiiii sana sini cite makan..
Laparnya rasa ye, lain bebenar klu kita bersahur, tp kan nasib juga dah niat, Lin mmg amalkan selepas je berbuka pose dan solat Isyak, terus je baca niat pose utk esok hari, nak niat utk sebulan, belum tentu dptnya sebulan..huhuhuhu..
Ermm rupanya ramai jugak yg bt cucur udang yek smlm, Lin smlm berbuka dirumah Mak, plan asalnya berbuka kat rumah adik, tp sbb2 yg x dapat di elakkan, so berbuka kat rumah Mak jek, cuma adik Lin yg Lily aje takde, hubby dia keje, so kurang le sikit kemeriahannya tu..:) *mggu depan rumah ko yek*..
Tak tahu nak bawak apa ke rumah Mak smlm, so Lin korek2 apa yg ado kat dapur, akhirnya keluarkan udang buat cucur udang, walaupun bahan2 nya tak lengkap janji udang ada tertenggek kat atas tu, tp tak boleh lawan le sama 'Cucur Udang Tembam' Cik Mat Gebu tue..huhuhu mmg tembam betul kan, Lin punya ala2 kempis je non gebus dan tembam..huwaaaaa
Jom layan  :)


*Cucur udang kempis..kekeke jadi le janji nampak cucurnya..hehehe tak dapat banyak, sampai tak cukup, hrni ingat nak buat lagi utk makan sendiri.. :)


*Ni separuh dr cucu2 Mak Lin, 4orang anak adik Lin yg no-3..dlm ramai2 tu kata Amat, dia yg encemmm..kakakah, uwekkkkkk mendengarnya...hehehehe


*Smlm Mak masak, daging kari kerisik, daging goreng, ikan caru terutup, sambal asam budu(Lin x makan ni) dan sayur capcai, ala masak simple2 aje, siap dgn kuih muih sampai x larat nak makan..:) syukurrr..


*Balik je dr rumah Mak, pi Giant jap belanja brg dapur mana yg perlu sebelum gaji nie,hehehe, rupanya tgh sale yek Giant, siap dpt catalog kupon lagi smlm 1 buku, boleh la belanja guna kupon % bulan nie, :) jalan2 cari makan sambil apalagi bergambo aje le anak Lin,Naz nie...Yana tak nak  bergambo sbb dia x ready, muka tgh serabai katanya..boleh gitu? hahahahahahaha....




P/S: Dek sbb tak bersahur harini, so ptg ni nak masak yg special sangat2, sian anak2 blk sekolah mcm x larat..huhuhu sori okey!...


With Love

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..