Thursday, September 02, 2010

Bila anak jadi jurusolek..

Salam semua..

Hahahaha mmg gelak guling2 klu di ingat2 kan peristiwa ni, adeii sakit perut nak terkucil kitaorg anak beranak ketawa dan gelak, adeiii sabo je le tau..
Hrtu, Lin belikan anak2 Lin set make-up Mac, so nak jd cerita, anak Lin,Naz dgn Yana tu nak test le brg2 make-up tue, saje nak bt demo, nak tak nak, muka Lin jugak yg jd mangsa, mmg selalu Lin le yg kena dgn derang ni tau, nak buat cmne, kita tadah aje le muka kita..nsb x alergik tau..
Nak suruh Lin make-up? oh! tidakk Lin mmg tak reti nak menyolek ok, setakat pakai celak dan mascara tu boleh la, nak satu muka make-up tu mmg tak reti, tp agknya klu reti mgkin abs jugak muka ni..hahahahaha
Apalagi, bila Lin kata ok jek, derang ni mula la bukak You Tube tgk demontrasi dr sana cara2nya tue..adeii mmg lawak betul tau, pelik betul Lin, Mak dia ni tak reti make-up, anak plk punya le suke bermake-up, agknya masa mengandung Lin suke bermake-up ker? ermm *garu dagu*...


*Step demi step di kerjakan muka aku tu, adeii lawak sungguh masa tu, tak boleh ingat2, mesti nak gelak..hahahahahah


*Kowang tgk tu, sampai 2org jurumekap skli gus..hahaha mana tak lawak gelihati di buatnya, sampai Naz marah2 sbb comot semua asyik ketawa jek..hahahahahahha


*Ermm not bad le, cuma bedak asas dan foundation je Lin x pakai tu, pastu Lin dah kesat mana2 yg comot, itu yg Naz bising tu, dia bebel2 kata 'cantik mak cantik'..eee Lin x pernah mak-up so bila tgk muka Lin penuh color2 mmg le mcm pelik..hahahahahahaha
*Ada lain ke muka Lin tu, rasa mcm sama jek, tp klu Lin x kesat sebelum tu, mmg lain bebeno muka aku, mcm muka tak siap..hahahahahahahahahahahaha



P/S: Takde keje cr keje, layan je la anak oii......lepas ni sapa2 rasa nak test serah muka dia tu, mai sini, hahahahahah *Retna ko x nak ke, mai sini Naz touch-up muka ko..hahahahah


With Love

No comments:

Post a Comment

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com