Friday, September 03, 2010

Cerita 21 Ramadhan.

Salam semua...

Bila di kira2 di hitung2 entry satu entry ni, adeii makin dekat je nak raya kan, kowang dh ready ke semua? ermm Lin setakat ni persiapan anak2 dh 80% siap, rumah 20% jek, Lin sendiri dlm 35% je bru siap..siannn ntah le xde mood mau soping, pi mana2 nak beli tu mcm dok berkira2 je nak keluar duit, aduhh dah tak tahu nak beli apa, rasa mcm sama je semua..huhuhuhu..
Lagi pulak klu bawak anak2 pi beli soping brg dia, aduiii naik fening kepala otak dok kesana tak nak, dok ke sini tak nak, anak2 kata bukan cereet tp nak beli yg alah membeli menang memakai, amboiii demand betul kowang thn nie yek, mak jugak yg dok tak raya kang..huhuhuhu
Tgk aje la gelagat anak2 Lin tu, thn ni derang nak pakai kebaya nyonya sulam baba, so hr cuti Merdeka hrtu, hubby cuti so Lin bawak le pi soping apa yg belum siap lagi, mula2 ke Plaza Kotaraya, dpt le beli selai dua helai baju Amat tu, yg kakak2 nya semua tak berkenan, pastu bawak plk ke Danga City Mall, akhirnya nasib jugak ada yg berkenan, mmg sebelum ni Lin dah ke butik baju tu, mmg byk semua up to date baju2 dia, cuma saiz dah tak byk, mmg thn ni byk betul yg nak pakai kebaya ek, Lin? oh lupakan lah, kang Lin pakai ada terkeluar semua babat2 luar dan dalam tue..hahahahha


*Bukan main suka lagi anak2, ye la dpt apa yg derang nak, itu bru seisi testing dan fitting, tp yg sebenarnya, mereka amik yg color lain dan fesyen kebaya lain, tu testing baju yg per-1..adeiiiii


*Alahai Naz, badan sekeping sangat, so saiz tu susah nak cr yg betul2 kecik lekat kat badan, kena fitting balk bru ngam, dia plk tu nak pakai yg fit aje..layannnn je la dik nun.. :)


*Yg ayah dia dgn Amat, dok melenguh melanguk dok tggu derang berdua tu, ada dekat 2 jam masa abs kat dlm kedai tu, aishh nasib angin ayah dia mood baik, klu tak mau bebel2 jugak..kekekekeke :p
Haii gini la agaknya bila anak2 dah besar dah tau nak melawa, pakai baju, pilih baju semua nak yg baguss, time Lin dulu, dpt je selai dua lai baju abah belikan, wah bukan main seronok lagi, mcm rasa betul2 raya, tp anak2 sekarang bila kita belikan semua tak berkenan, katanya tak cantik le, tak lawa le, kolot le, kuno la..adeiiiiii sabo aje le..ye la, lagipun skrg ni dh mcm2 fesyen kan, mak dia punya fesyen pun dah mcm2 skrg, nak tak nak je beli sbb harganya..mak aiii pejam mata nak hulur duitnya..huhuhuhu :(


*Haa dan fesyen mak2 sekarang ni 'baju Kaftan' fuyooo mmg cantik gilosss le, tp kowang kena pandai pilih dan pandai survey yek, ada yg mahal giler hgga mencecah rm6++ ke atas tau, tp klu kowang nak harga yg agak2 berpatutan kowang boleh belek2 kt Ceria Shoppe.. rasanya mcm dia xde blog ke website, kowang cuba le search kat FB tu nama tu, or klik je link tu.. :) mmg rambang bijik mato kowang bila tgk,hehehe..selamat membelek dan bersoping..hehehehe
*Macam nak sambar selai tp tggu budget dulu ni, nak settle urus persiapan rumah/anak2, bru soping baju sendiri..hehehe :)




P/S: Tp skrg tak susah, nsb le bazar jualan raya sana sini melambak, klu tak susah jgk nak keluar soping.. kan? :)

With Love

0 Orang Komen:

Post a Comment

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com