Raya ke-3 :Sana sini situ.

Salam semua...

Haaa bila dah masuk raya ke-3, mulalah dok sibuk tanya2, hrni kita nak raya mana ek? hrni kita gi uma sana nak? gi uma sini nak? hehehehe sbbnya, mood hari raya sudah mali maaa..collect collect!
So pagi 3 Syawal tu Lin beraya ke rumah Mak, dah janji dgn adik Lin,Lily nak gi beraya uma mak sedara Lin kat Kota Tinggi sana, cuma adik Lin yg no-3 je yg xde, turn balik kg mertua dia plk..hehehe
Selesai bersarapan kat rumah mak, kitaorg gerak, takut gak jem ke, tp nsb baik jugak lancar, ada jgk la slow tp still gerak lagi, sampai sana mmg dh ditunggu2 mak sedara Lin, siap dh masak segala, mee rebus lagi, adeii makan dan makan lagi, mau gumuk aku dibuatnya raya sebulan ni, xpe esok2 je la diet yek..hehehehe
Balik dr rumah mak sedara, Lin sggh ke rumah adik lin plk, kat Tmn Desa Jaya, ermm dh terlanjur satu jalan kan, nsb baik perut dh kenyang, so makan biskut2 aje la, rajin adik Lin yg sorg ni, semua biskut kat rumah tu dia buat, padahal anak2 kecik lagi, tp sempat lagi membaking..
Ptg tu terus balik rumah mak, tup2 sampai rumah, Pak Itam Lin tiba beraya rumah mak, bukan nak bgtau ke, dpt jugak le siap apa2, sian mak, kelam kabut dibuatnya, aparaaaa...last2 makan aje le apa yg terhidang. Lepas je Pak Itam Lin balik, Lin ke HSA melawat mak sedara Lin yg masuk wad raya per-1 sbb tekanan darah rendah dan juga buah pinggangnya tak berfungsi, sian la mak usu, semua anak2nya yg beraya di rumah mertua, pulang serta merta melawat mak nya, harap2 sihat dan cepat baik la mak usu Lin tu..
Dr HSA Lin dgn hubby terus ke ofis dia, hubby ada keje nak siapkan sikit.


*Posing dgn baju raya yg ke-3 terbaru utk raya thn nie, sengalll!..hahahahahah


*Bersama mak sedara Lin (adik arwah Abah)..ni je la tggal satu2 adik arwah abah Lin, keluarga kecik la katakan, so Lin mmg tak ramai sedara mara..huhuhuhu


*Aksi anak2 bila tgk je anak Lin,Amat bermain PsP dia...sakan tak makan pun takpe...aisshhh


*Dirumah adik Lin,Lily..baru nak isi biskut tu..byk betul biskut ko yek..rajin Yana sampai tolong isi skli..


*Pak Itam Lin dr Yong Peng (adik mak Lin), suka terjah2 tau... :p


*Hurmm dan malamnya plk, Lin ikut hubby ke ofis dia, hubby ada keje sikit nak buat nk print, itu le hubby, mana de cuti, raya2 pun kena kerja jugak..


*Buhsan menunggu, dok x de keje cr keje, hahaha skli tgk lama2, cantik kasut raya aku nie..hahahaha sponsor by Bethoven..:p
Settle semua keje kat ofis, pi amik plk budak keje dia, nak bwk pi bus stand Larkin, nak kena ke Paka mlm tu jgk, Lin ikut aje le, ke hulu ke hilir malam tu, sampai perut pun lapar, Naz sms Pak Ngah Lin dah sampai rumah mak, tp Naz sruh makan dulu, sbb lauk atok dah abs, semua makan tak henggat dunis, naz kata sedap atok malam tue, asam pedas ikan pari..hurmmmm
So Lin makan kt warung dekat dgn rumah mak, balik je, borak2 dgn pak Ngah jap, pastu Lin terus balik, letih betul2 hrtu, 1 hr keluar beraya dan poya2..hahahahahaha.


*Bersambung*.



P/S: Tggu cite entry beraya di rumah mat gebu nanti yek .. :)


With Love

6 comments:

  1. semoga mak saudara sis lin segera sembuh...

    sedih kan raya di hospital

    sis, bab terjah umah CMG tu., jgn upload pic cik mt sudah..nanti meletop blog sis..hehehe

    ReplyDelete
  2. wahh, style la kasut raya akak.
    hehe

    ReplyDelete
  3. Ayu:Mmg sedih, kesian, tp ramai jgk yg beraya kt hospital, dh sakit nak bt cmne kan..huhuhu

    Psstt..rasanya dh byk tau gambo CMG msk blog sis, tp ramai jugak yg x perasan dia..hehehe syhhhhh

    ReplyDelete
  4. Cha: hehe thn ni anak2 yg pilih tu cha..kekeke cntik ek?

    ReplyDelete
  5. Syamil:He3x..style? mmg ada style dh mcm remaja plk gayanya..kekeke

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..