Tongkeng ayam hilangkan kesan parut di kepala?

10/06/2010 05:25:00 PM

Salam semua...

Hahaha itu le kowang, bila sebut je tongkeng, ada yg geli terus berut bibir tu, tp kowang tak tahu khasiat dan kegunaannya, Lin pun klu tak baca pun tak tahu, taunya makan jek,sedappp...tp rupanya bukan sedap di makan, malah boleh diguna untuk menghilangkan parut di kepala..x caya? hehehe
Td waktu Lin search gambar ayam utk kerja sekolah anak Lin, tiba2 terklik 1 blog ni, skli baca rupanya mcm2 ada dlm blog nie, ada cite kisah sekeliling kita, kisah cinta, kisah seram, kisah agama dan mcm2 lagi ler, juga byk petua yg ada kat situ, so Lin dok baca dan baca ternampak plk tajuknya Petua hilangkan parut di kepala, so Lin pun klik, tup2 tgk, eh guna tongkeng ayam lor..hahahaha mau tak gelak, mcm tak caya gak, tp mgkin betul kot, nk cuba? tp parut mana nak di tempel nya ek?..ermmmm
Di bawah ni Lin tulis ringkaskan petuanya..nnti kowang klik link kt bawah tu, baca sendiri klu tak caya..hehehe



Bagaimana caranya menghilangkan kesan parut di kepala...

Bahan-bahan yg diperlukan:
Tongkeng ayam (ikut kesan parut itu)

Cara-cara menyediakannya:
1. Ambil tongkeng ayam itu, lalu di bakar di atas api sehingga tongkeng itu mengeluarkan minyak sedikit demi sedikit.
2. Kemudian sapukan la di tmpt kesan parut itu.
Lakukan selama 3 minggu berturut2, 
Insya'allah kesan parut itu akan beransur pulih dan hilang.

Tak percaya jugak? kowang baca sini 

Info lanjut dan petua2 lain..boleh klik sini Cahaya Cinta.



P/S: Harini hari Rabu..wah2 terus rindu sama tongkeng lor..'Bang, tongkeng ayam rm3 ye'..:p


With Love

You Might Also Like

6 Orang Komen

  1. eee..mmg geli la..tp x sangke lak ada khasiat yg bgus...thanx ya for sharing..=)

    ReplyDelete
  2. Unniesya: hehehe dengo je tongkeng semua geli tp tgk tu, ada jgk gunanya..kan..:) sama2..

    ReplyDelete
  3. Lin ada parut kat mana..? dah banyak ke parut tu hilang...? Sabar, sabar...

    ReplyDelete
  4. BD:kekeke..dek selalu mkn tongkeng, smpai dh lupa le mana parutnya..hahahaha *mengoong taw BD nie...:p

    ReplyDelete
  5. tips baru ni.. tak pernah dgr lak.. tq for sharing..
    http://www.duitlama2u.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. lan_ax: hehehe mmg betul tu, sis pun terkejut dengo..hehehe

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.