AMARAN ! Kepada boyfriend anak gadisku.

11/05/2010 09:01:00 AM

Salam semua...

Hehehe..main surat-surat pulak..tapi kowang tengok tajuknya tu..fuhhh dasyatkan, jangan main-main, siapa dapat bapak mertua camni, sendiri mau ingatlah, agak-agak sekali bila boyfren nya tu baca surat ni, ermm apa yang dia akan jawab yek? adakah dia akan teruskan juga berkawan? atau dia terus angkat kaki cari yang lain? huh..dasar 'jantan' pengecut  tuh...huhuhuhuhu baru warning dengan surat dan kecut satu badan, belum betul-betul jadi menantu, maunya kang jadi hantu...huhuhuhuhu
Apa-apa pun ntah ye atau tidak, ianya hanyalah perkongsian info saje yang di petik dr Tok Wan.
Jom kita layan...



Kepada
Boyfriend anak aku,

Peraturan 1: Kalo ko sampai kat pagar umah aku pastu dok hon…hon, pastikan ko bawak barang yang nak dihantar..sebab ko takkan ambik ape2 atau sesiapa.

Peraturan 2: Jangan ko pegang2 anak aku depan atau belakang aku. Ko boleh pandang dia, selagi mata ko tak merayau lebih dari paras leher anak aku. Kalo ko takleh jaga tangan ko dari dok pegang2 anak aku..aku boleh tolong cabut dan jaga tangan ko kat umah..

Peraturan 3: Aku tau skang nih fesyen budak2 pakai seluar londeh sampai nampak boxer atau spender ko. Aku ni open-minded, so aku takkan suruh ko pakai seluar tu elok2 cam manusia normal. Tapi, bagi memastikan yang seluar ko takkan terbukak atau dibukak semasa ber’dating’ ngan anak aku, aku akan pakai stapler gun kat dalam laci aku nih untuk lekatkan seluar ko kat pinggang.

Peraturan 4: Aku rasa mesti ko tau pasal kempen seks ‘selamat’ yang omputih dok canang hari2 kat tv atau internet. Kalo tak pakai perlindungan cam kondom atau lain2, ko mungkin akan dapat penyakit yang mungkin membunuh ko satu hari nanti. Meh sini aku nak bagitau, kalo ngan anak aku ni, aku lah pelindung tuh..dan aku akan mendatangkan sakit kat tubuh badan ko dan kemungkinan besar akan bunuh ko jugak. Paham?

Peraturan 5: Biasalah kalo ko nak berkenalan lebih baik ngan aku ni sebagai calon bapak mertua ko..ko nak berbual pasal politik, pasal sukan atau lain2 topik semasa. Aku takmo dengar semua tuh. Satu jer topik yang aku minat nak dengar: bila ko nak antar anak aku balik ke umah ni semula? Dan jawapan yang aku nak dengar cuma: “Awal.”

Peraturan 6: Aku rasa ko ni hensem, popular kat kolej/pejabat ko, banyak peluang nak dating ngan aweks2 lain yang lagi kiut-miut..aku takde hal ngan kelebihan ko tu..selagi anak aku pon ok dengan kepopularan ko. Tapi, sekali ko dah couple ngan anak aku, ko jangan pandai2 cari pompuan lain sampai la anak aku dah bosan ngan ko atau dia break-off ngan ko. Kalo ko wat anak aku nangis, aku pulak akan wat ko nangis.

Peraturan 7: Sementara ko menunggu anak aku bersiap, jangan dok mengeluh kalo dia bersiap lama sangat. Kalo ko nak orang yang punctual, ko leh dating ngan mat askar. Kalo ko bosan menunggu kat luar tu, tolong le wat ape yang patut, cam basuh keta aku atau cat pagar umah aku ni.

Peraturan 8: Tempat2 berikut adalah dilarang sama sekali korang pergi dating; tempat yang ada katil, ada sofa, ada rumput atau apa2 tempat yang leh duduk2 atau baring2. tempat2 yang takde kehadiran orang tua, polis, tok imam. Tempat2 yang gelap. Tempat2 yang membolehkan korang berpegang tangan/menari atau bersukaria. Tempat2 yang panas sampai membuatkan anak aku terpaksa pakai tshirt takde lengan..pakai short skirt. Tempat yang sejuk sampai ko kena panaskan badan anak aku. Movie yang romantic, berunsurkan cium2 tu elakkan. Movie pasal seksa kubur atau hari kiamat dibolehkan.

Peraturan 9: Jangan sekali-kali menipu aku. Aku ni nampak jer perut buncit, kepala hampir botak, tapi aku akan tau semua pergerakan ko dari spy2 aku. Kalo aku tanya ko nak pegi mana, dengan sapa lagi yang join ngan korang, ko ada satu peluang jer nak jawab dengan benar, tiada yang tak benar melainkan benar belaka. Aku ada satu senapang patah, satu cangkul dan lima ekar tanah yang penuh hutan kat belakang umah aku ni. Selalunya aku dok menembak khinzir kat situ. Kalo aku tembak kepala ko kat belakang tu, takde sapa yang nak tanye. Jangan main2 ngan aku.

Peraturan 10: Ko patut takut ngan aku ni..kalo boleh biar sampai sangat2 takut. Aku ni dok teringat2 lagi peristiwa bukit kepong. Sampai skang kalo ada orang datang umah senyap2 pastu dok berbual kat laman aku nak tembak..aku ingatkan komunis. Nanti dah abih dating, sampai kat pintu pagar, bukak pintu kereta dan angkat dua2 tangan ko tinggi2. Cakap dengan jelas “saya datang antar anak pakcik”. Pastu terus blah. Tak payah masuk minum teh. Kilauan matahari yang ko nampak kat tingkap umah aku ni ialah teropong senapang sniper aku.

Sekian.

Yg ditakuti,
Bapak Kepada Gf ko 





P/S: Haaa dah baca? uishh uishh sapa-sapa yang agak-agak tergamak buat surat tu, apalagi silalah bapa-bapa, ibu-ibu copy & paste kasi print bagi kat anak-anak yek..hehehehe


With Love

18 Comments

  1. muahaha.
    an x bg kery hon2 time dtg ke rumah. x suka org hon2 keta ni. x beradap kcuali la ari hujan kan. so kalau dtg ke rumah, sila turun dgn penuh sopan n picit loceng ok. tingtong! awasss!! jgn picit manyak kali. tuan rumah akan merasa tganggu lak. keke

    ReplyDelete
  2. Ann: hehehehe..kalau Lin plk,pantang dengar bunyi hon..mesti PosLaju..muahahahaha

    ReplyDelete
  3. num 2 : x leh nk komen. muahaha. slalu nya depan mata jek x pegang2. opss pegang tgn oke tapi dibelakang hahaa. pegang beb!! pegang tangan. pegang lengan. muahaha

    num 3 : wahh sgt x suka bebudak yg memakai suar londeh. mukin trend bdk2 muda. tapi satu saat mahukan seseorang yg bpkaian kemassssss ;)

    num 4 : tunggu lepas nikah oke! ;) tetttt. muahahaha. lin lg bpengalan ok. kosi tips skit! haha

    num 5 : insyaALLAH sblm maghrib! jgn lepass dr itu. jgn telalu lama maksudnya dr pagik hingga ke ptg. 2/3 jam udah la ekk ;) shopping + mkn. rasa dh cukup masa diberi. muahaha.

    num 6 : insyaALLAH sama2 jaga tingkah laku. tapi kalau dh sayang mcm diri sndiri mukin x jadi kut. awass kery! muahaha. tapi alhamdullilah an sgt2 yakinn :)

    num 7 : biasa la prempuan kan! wwe. alaa kekadang kita pun menunggu dia gak. keke. adil!!

    num 8 : tpt bdetim tempat mkn n mall. muahaha. yeap2. kalau ke mall slalu ditemani. senang tu, sorang cr brg, sorang tolak troli. muahahah. dh letih bshopping kenyangkan perut. ye lah 2 kali sminggu je jumpa. jd nya mesti la nk mkn2 bsama kan. sbb tu la ada jek gamba mkanan. indah tuu ;)

    num 9 : insyaALLAH x kan menipu kcuali tpaksa. waaaaahh! muahaha. x kut!!

    num 10 : dulu2 amalkan kery bukakkan pintu. skg x lagik. muahaha. rasa over plak :) tapi yg pasti mesti angkat tgn & hon mnandakan mahuuu pulang. bye bye

    num 10 :

    ReplyDelete
  4. Ann: wah ann..pandai menjawab soklan2 tuh..heheheh

    yg best tu pakai seluar londeh..
    ye la pakai seluar ;un x tau, lg nk jd menantu..hahahaha

    yg pegang2 tu, biasa la kan, sapa la yg bercouple tak pegang tangan kan..heheheh klu mau pegang lebih2 cepat2 masuk meminang oke..!

    hehehe kalu dok bukakkan pintu tu..hehe time ni le ann nk dok manja, nnti dh kawin silap2, suami dh naik kete dulu, yg kita dok angkat brg soping kt bonet..hahahaha

    tp Lin tau..ann dgn kerie pasangan yg romantik sekali..betul kan?...
    semuga kalian kekal hgga ke akhir hayat..aminn

    ReplyDelete
  5. an slalu ckp kt dia tau..
    ni lum kawen jalan le skali. kang pas kawen. sorang jalan depan, sorang jalan blakang. dushhhh!!

    ReplyDelete
  6. Ann: pandai pun ann..mmg lumrah mcmtu ann..dlm 1000 jumpa 10 aje yg boleh sama mcm deting2..huhuhu

    Lin tidak le jln belakang sngt, cuma klu jln sama2 tu, lin lebih tinggi dr hubby..hahahahaha

    ReplyDelete
  7. kalo gini laa
    apa la nk jadi kat aku kn
    garang nye ayah dia
    ketawa perut bce
    nice pose kak:)

    ReplyDelete
  8. huhu ien pon dah bace surat kat fb.. mmg seram giler.. heheheh!

    ReplyDelete
  9. Wan: hahaha tau xpe..itu le agak2 jd menantu ke x tu yek..hehehehe

    ReplyDelete
  10. iEn:Kan..mmg garang seram betul dpt mertua mcmtu..lari dulu sebelum naik hantu..hehehehehe

    ReplyDelete
  11. amaran utk bapak mertua : saya tak ikut amaran tu. bye bapak. eh?? :P

    ReplyDelete
  12. Adusss.... cenggini pun ade yea....jawapan saya :- Ku pinang2 tak dapat.... Ku pujuk2 ku bawa lari laaa.....lalalalalala

    ReplyDelete
  13. Menarik nie..... actually boleh buat idea untuk jadikan sebagai skrip filem tau.... sure boleh jadi filem romantic comedy.... yoshhhh

    ReplyDelete
  14. nampak macam lucu... tapi mendalam... tq sis lin...

    p/s: maaf lewat view entry ni...

    ReplyDelete
  15. Irah: hahaha...sabo je ler...bye2 pak mertua ku.. :)

    ReplyDelete
  16. Hazman: ishh dah tahap bahaya siap nk bwk lari2 tuh..huhuhuhu

    ReplyDelete
  17. Kisah sensasi: heheh itu klu nk bt tajuk filem..apa ye tajuk yg sesuai..kekekekekek

    ReplyDelete
  18. Zulkifli: hehehe betul tuh..maksud mendalam tuh...heheehe

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com