Petua isteri sentiasa DARA.

Salam semua...

Bila tiba malam mulalah rasa serba tak kena, sepi, sunyi, ntah apa-apa tak tahu nak buat apa, duduk sekejap kat laptop ni, kesana kesini surf, jalan sana jalan sini blog walking, klik sana klik sini mana yang sempat, jadi terjumpa ini petua yang rasanya bagus untuk di kongsi bersama..
Bagi perempuan amat sesuai di amalkan, manalah tau kan, kita hanya mencuba, buka setiap yang baru akan kekal selamanya, tapi yang lama kalau di perbaharu lama-kelamaan akan nampak barunya.. :)
Jom baca ...petua share dari Tok Wan FB..




ISTERI-ISTERI SENTIASA DARA 

PETUA DARI Dr. Fatimah Az-Zahra  
Ustazah menurunkan petua untuk kaum ibu menjaga diri agar sentiasa jadi macam 'abqaro' menurut ayat di dalam Surah al-Waqiah. 

('Abqaro' ini bermaksud perawan yang sentiasa menjadi perawan) Ayat ini elok untuk diamalkan setiap hari oleh kaum ibu untuk menjaga kesihatan luar dan dalam. 


Caranya: Lepas solat Isya', ambil air segelas, baca Al-Fatihah sekali, Ayatul Qursi sekali dan Surah Al-Waqiah ayat 35-38 sebanyak 7 kali. Tiup dalam air dan minum. Niat dlm hati utk menjaga kecantikan diri & utk kebahagiaan rumahtangga. 


Makna surah Al-Waqiah ayat 35-38: 

(35) Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa, 

(36) Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh), 

(37) Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya,

(38) (Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan 




P/S: Nak seribu daya, taknak seribu dalih...sendiri mau ingatlah!..


With Love

10 comments:

  1. wah...
    bagusnya entry ini....

    tq sharing.....hope kita sentiasa dara..hehehehe
    amin

    ReplyDelete
  2. Ayu: Heheh sama2..
    Ye ayu, klu nak jd Dara byk usahanya, nk taknak je, kita usaha yg penting Tuhan izinkan..:)

    kena advance makan jamu kocok jugak..kekekeke

    ReplyDelete
  3. wah bagus2x.. bileh diamalkan ni .. tq for sharing ..



    * datang dari GPK ..

    ReplyDelete
  4. ermmmm kak e dah expiredlah lin :p hehehehehe

    ReplyDelete
  5. entry yang berguna... bagus dikongsikan kepada semua...

    ReplyDelete
  6. Lana Mak Budak:Sama2..sharing is caring.. :)

    ReplyDelete
  7. Kak-E: hehehe x baik ckp camtu Kak-E..xpe janji masih bergetah u..ahakkksss

    ReplyDelete
  8. Zulkifli: Yup..leh sruruh orang rumah amalkan..kot2 berkesan kan jika di izinkan.. :)

    ReplyDelete
  9. Sis-Lin: Bagus utk diamalkan ni. Sy pun dpt email ni dari sorang kawan.....:)

    p/s: slm ziarah & slm kenal Sis-Lin...:)

    ReplyDelete
  10. Azzey: Yup..klu di izinkan, rajin amalkan mugkin akan nmpk perubahan dn mujarabnya..
    Sis oun tgh mengamalkan...:)

    salam kenalan juga dr Sis.. :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..