Corat-coret @Paka,Trengganu-Day 3

12/25/2010 12:55:00 PM

Salam semua..

Maaf la yek, entry bertangguh 2 hari dah, simpan dok dalam draft lama benar, ntah takde mood mau bukak blog sejak 2-3 harini, malas mau baca entry kowang yang membuatkan aku sakit jiwa dan makan hati..huhuhu *tak kira le entry makan ke jalan-jalan*.huhuhuhu
Ok le tak payah aku nak taip banyak-banyak, jom layan aje le entry bergambo dan berbicara ni yek...:p


20hb Dec, hari ke-3 Lin dan anak-anak berada di Paka,Trengganu tu, memang tak kemana, juz duduk dalam chalet, jalan-jalan tepi pantai dan makan-makan aje, nak mandi laut pun dilarang oke..
Jadi pagi tu, Lin keluar bawak anak-anak makan ke Restoran Pok Mat KT tu, nampak dari tepi jalan memang ramai giler orang makan kat situ, rupanya menu dia memang ada umphh! Nasi kerabu set dia memang sodapp hingga menjilat jari..:)
Lin makan Nasi kerabu setA so yang asli dan simple aje, sebab nak makan lauk ikan patin masak tempoyak..adeii ngencessss pulak nih..


*Selesai makan, Lin dengan anak-anak berjalan ke tepi pantai, amik angin udara segar tapi ombak kuat betul haritu, terbang segala tudung dan terangkat segala baju dan kain aku, nak turun kebawah tu pun ngeri, dok tengok dari jauh jek..
Memang pemandangan cantik, nyaman, indah dan sejuk mata memandang..:)


*Kekeke bersama anak-anak dara Lin tersayang..dah sebaya besar badan dan juga dah sama tinggi dengan mak dia..huhuhu
Tapi sapa paling vouge?? hahahahahaha bukan vouge tapi over..hahahaha


*Balik dari pantai, Lin jalankan xtvt tido saja di chalet, hehehehe sedap tido tanpa sebarang ganguan..:)
Dalam jam 5pm, Lin baru keluar, Lin bawak anak-anak makan kat tepi pantai pulak, kali ni makan Laksa Penang cuma bukan dalam buyung aje, juz kat warung saja..:)
Makan sambil menikmati udara tepi pantai..bestkannnnn...:)


*Malam bila hubby balik, hujan renyai-renyai pulak, nak keluar macam malas, tapi lapar pulak. Fikir punya fikir last-last kitaorang keluar makan jugak, tapi makan dekat sikit dengan chalet kita 'Restoran Sabar Menunggu'..hahaha boleh sama dengan nama hubby Lin..kekekekeke


*Menu dia biasa-biasa aje, sama macam dekat warung dan kedai makan di JB ni, cuma yang berbezanya sup tulang nya tu, perghhh sekali hirup makan, sedapnyaaaaaaaaaaaaa...
Macam ada bahan tersendiri kat dalam tu, siap ada taugeh, lobak asin, daun bawang, bawang goreng dan limau nipis..ermm sedapnya masih terasa hingga bawak ke tidur..hehehehe


*Dah kenyang balik, tapi malam tu bulan penuh terang sangat-sangat kat atas langit tu, hubby dan anak-anak Lin asyik betul mereka duduk mengadap pantai dok tengok ombak pantai yang terang di sinari bulan..memang sungguh indah..:)
Dalam jam 11pm lebih, hujan turun selebat-lebatnya malam tu..apalagi..xtvt tido pun bermula ler..tutup lampu, tidoooooo ler..:p

*Bersambung*




P/S: Tempat macam tu, berangin, sejuk, hujan pulak tu memang sesuai untuk pasangan yang nak pi honeymoon..hehehehehe aku? opssss kilang dah tutup yek..kekekekeke


With Love

You Might Also Like

4 Orang Komen

  1. Kalau aku g tganu, aku suka makan nasi kukus.. Best tu..

    ReplyDelete
  2. nur org paka.... restoran fiza kat sungai best gak....

    ReplyDelete
  3. Fairus: kannn sedap kan..lain dr yang lain..:)

    ReplyDelete
  4. Asiah: Restoran u? kat mana? nnti bila pergi boleh sis singgah..:)

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.