Family Day camping@Batu Layar-3.

12/07/2010 08:39:00 PM

Salam semua...

Okey, dah puas mandi, dah bilas badan, dah siap kemas, yokk kita gerak balik, time nak balik tu, ermm muka masing-masing semua malas dan mengantuk, kalau dapat bantal tu, mau tido tak hengat dunia..huhuhu
Sebelum balik, kitaorang pakat nak singgah ke Taman Buaya,Teluk Sengat, tapi apa-apa hal kita cari kedai makan dulu, semua perut dah lapar belum makan tengah hari lagi..siann.
Dalam jam 1pm lebih juga kita gerak..Selamat tinggal ombak dan pantai, nanti kita datang lagi yek..:)


*Wajah-wajah mereka dalam kegembiraan, termasuk le muka aku yang letih lesu tu walaupun tanpa hubby di sisi tetapi nama mu tetap ku bawa ke mana saja..hehehehe
Macam biasa le, aksi berposing mesti ada..kekekekeke


*Kitaorang singgah makan di Bandar Penawar sebelum menuju ke Taman Buaya,Teluk Sengat, tapi agak hampa sikit di situ, kedai makan banyak tutup, makanannya pun banyak dah habis, maklum le tempat makan camtu, mesti le orang ramai tuju, jadi banyak order, makanan cepat le abis..huhuhu
Kitaorang makan apa yang ado aje le.. :)


*Selesai makan, kita terus menuju ke Taman Buaya, fuhhh punya le jauhnya nak ke sana, mula-mula nampak macam dekat, tapi tang jalan nak masuk ke dalam Taman Buaya tu yang agak adventure sikit,hehehe.
Sampai je di sana, bayaran untuk masuk dewasa rm8, kanak-kanak rm4, tapi bila tengok kedaan dan suasana di tempatnya, kitaorang macam berbelah bagi pulak nak masuk, sebabnya rasa macam tak berbaloi je dengan harganya, pastu nak kena jalan kaki lebih kurang 1 jam baru habis round satu Taman Buaya tu, pulak tu masing-masing semua dah kepenatan mandi laut, so rasa macam rugi la kalau tak pusing habis kan?huhuhu


*Sebenarnya macam-macam ada kat sana, bukan ada buaya hidup je, tulang, kepala, minyak, ubat, dan pameran buaya di awet pun ada, 'buaya darat' je yang takde,hehehe, cuma masing-masing dh letih, tu yang nampak tak bersemangat tu..sian pulak kan Mak nak kena jalan kaki tu..
Takpe lah lain kali kita datang lagi khas terus menuju ke Taman Buaya tu, baru puashati boleh round satu Taman kan?.. :)
Hurmm tang nak pegang anak buaya tu? oh tidakkk mintak maaf, ada aku lari 100m jauh ke depan kang..eee tak rela u walau duit rm1000 pun depan mato..i geli u..uwekkkkkkkss...

Dan akhirnya kitaorang terus pulang aje balik ke rumah, anak-anak semua dah tido dalam kereta kepenatan, Lin terus balik menuju ke Bukit Indah, Kasawari balik menuju ke Kulai, dan mak dan adik Lin terus balik menuju ke Kg Melayu, satu tujuan tapi berlainan arah..hehehe
*Yang bestnya, sampai nak elakkan jem, aku masuk Kota Tinggi tersesat menuju ke highway Kluang,melalui Sibol, terus ke Sungai Sayung, masuk Kulai Senai, baru le sampai di Bukit Indah. Itu le di namakan, jalan-jalan buang minyak..hahahahahhaaha.



P/S: Kalaulah ada hubby, mesti lagi meriah dan seronok..huhuhu bila mau balik ni sayang..I Miss U so much much much....huhuhuhu

With Love

You Might Also Like

7 Orang Komen

  1. salam...sis lin

    bestnya sis update holiday sis sklrg..
    paling best, bila dapat jalan2 sampai ke sayong..hehehehe..
    walau en suami tak ada..tapi kenangan ini amat bermakna dgn anak2, adik beradik dan kawan2 rapat.

    ayu tumpang gembira dgn pengalaman sis kesana...mmg syok

    ReplyDelete
  2. Ayu: hahaha ye skrg free update le..:)
    Itu jalan2 smpai ke Sayung jalan2 buang minyak, ingt nak sggh ke warung Ayu, rupanya di sebalik Mobil..huhuhu

    Takpe nanti sis dtg dgn CMG ye..:)
    Bila la nak jumpa Ayu ye..tungguuuuuuu dh tau ni,nanti sampai ler..hehehe

    ReplyDelete
  3. ni memang happy family la.. picnis.. camping.. siap pi taman buaya lagi.. bagus2... semoga kegembiraan berkekalan... insyaallah.. kawan2 mari doakan sis lin....

    ReplyDelete
  4. selalu tmpat makan kat b.pnwar tu meriah.. ntah kenapa ari tu byk kedai tutup kan... makan jer la.. huhu

    lor.. jauh tu masuk sibol - sayong.. kan ada jalan baru lalu inas keluar kat tesco kulai tu terus masuk hiway balik b.indah.. huhu..

    apa2 pun best camping kan.. dan betul la.. kalau ada abang sabar lagi best kan.. nanti kita gi camping lagi ar kat situ ek..

    ReplyDelete
  5. SMBenjamin: Thankx..ada masa sibuk mcmna pun kena luangkan ms bersama family dn kwn2.. :)
    Nanti free kita plk gather2 ye..:)

    ReplyDelete
  6. Kasawari: Terima kasih kasawari dn family sbb sudi meriahkan hr2 indah bersama Lin & family..kenangan bersama tetap segar di ingatan..
    Yg penting anak hepi,kita gembira..:)

    ReplyDelete
  7. iya.. yang penting anak2 hepi kan.. seronok tgk diarog hepi main sama2 kat pantai dan mandi laut.. yg tak seronok. baju disambar ombak.. huhu

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.