K.A.W.A.N

12/07/2010 09:01:00 PM

Salam semua...

Awak sayang saya? Saya pun sayang awak... *.*
Takde istilah sebenarnya nak ungkap perkataan KAWAN tu, sebabnya terlalu besar pengertian makna KAWAN tu jika kowang betul-betul tau apa erti KAWAN..Yang memahami apa di sebalik erti KAWAN tu je yang dapat ungkapkan apa itu KAWAN jika berKAWAN..
Jom kongsi info desebalik pengertian KAWAN yang 10 ini..ehehee
Info dari Tok Wan (FB)..


Khas buat mu KAWAN -:

1) Kawan tu bukan macam main FUTSAL. Mula-mula kejar ...dah dapat sepak...

2) Kawan tu bukan macam main SKATE. Mula-mula gosok ...lepas tu pijak...

3) Kawan tu bukan macam main RAGBI. Mula-mula tangkap ... dah dapat tendang...

4) Kawan tu bukannya macam PAMPERS ... dah pakai, buang...

5) Kawan tu bukannya macam BARANG KEMAS. Waktu baru beli pakai. Dah sengkek gadai...

6) Kawan tu bukan macam PELANGI. Hari cerah takde ...hujan gerimis baru muncul...

7) Kawan tu bukan macam KERETA. Rosak sikit, jual ... ambik kereta baru...

8) Kawan tu bukan macam CHIPSMORE ... sekejap ade sekejap tak...

9) Kawan tu bukan macam BANK. Bila dah takde duit, pergi kat sana ambik...

10) Lagi ...kawan tu macam ape ye???? Haa..kawan tu macam AWAK LA. . bila saya hantar citer, awak akan baca citer saya dgn teliti sampai habis.


Walau ape pun tanggapan orang tentang kawan ...bagi saya, kawan tu penting. Seorang kawan takkan biarkan kawan dia menangis, sedih, berduka dan sebagainya.
Kawan yang sejati adalah seorang kawan yang dapat diajak duduk dan berbincang tentang pelbagai perkara.
Yang penting, seorang kawan akan sentiasa menghadiahkan senyuman kpd kawan-kawannya.

~ FRENSHIP FOREVER frenship never ends ~



P/S: Awak, Kamu, Dia, Kita, Kau, Mereka, dan Aku adalah KAWAN..:)

With Love

You Might Also Like

8 Orang Komen

  1. alhamdullilah..

    syukur dapat kongsi renungan ini bersama-sama

    sis lin...ayu suka berkawan dgn kak jugak...

    ReplyDelete
  2. Ayu: Ye syukur..dgn blog ni kita kenal sebagai KAWAN kan..:)

    Sis pun suka berkawan dgn Ayu walaupun belum pernah ketemu, dok bual aje di telefon..tapi awak memang KAWAN kita..:)

    ReplyDelete
  3. seronok dapat kawan mcm sis lin..selalu jengok2 blog saye... harap kite kawan sampai bebila... saya doakan sis lin happy selalu..

    entry yg baus sis... tq...

    ReplyDelete
  4. mmuah... bagi kiss kat sisLin.

    ReplyDelete
  5. saya suka KAWAN dengan AWAK!!!

    thanks sebab sudi jadi KAWAN saya!!!

    mmuuaacchhhh..........

    ReplyDelete
  6. SMbenjamin:Tq juga bt Zul, sbb sudi sggh bc di blog sis..:)
    kita kawan hgga bila2 yek..:)

    ReplyDelete
  7. Cha: muahhh..flying kiss juga bt Cha..:)

    ReplyDelete
  8. Retna: Muahhh awak kawan saya dunia akhirat..thankx 4 everything awak..:)

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.