Sunday, December 19, 2010

Luahan Suami & Isteri

Salam semua...

Tengah duduk-duduk bukak FB, terbaca pulak satu artikel dari Tok Wan ni..
Lin memang suka buka page dia, macam-macam yang di kongsikan..i likeee
Dan aku ni kan baik, mana artikel yang bagus, akan aku kongsiukan di sini..baik kan aku? muahahahaha
Jom layan...info dan gambar dari Tok Wan (FaceBook)..TQ Tok..:)



Luahan Perasaan Suami.

 
1. "isteriku, Iktitraflah kelakianku".

2. "Isteriku, Jagalah Rumahku".
 
3. "Isteriku, Janganlah Leteri aku".
 
4. "Isteriku, Fahamilah Perasaanku".
 
5. "Isteriku, Berbincanglah dengan ku".
 
6. "Isteriku, Hiasilah Dirimu".
 
7. "Isteriku, Berlemah Lembutlah terhadapku".
 
8. "Isteriku,Hargailah pemberianku".
 
9. "Isteriku, Janganlah Pilih Kasih Terhadap Anak-anak".
 
10. "Isteriku, Jagalah Makan Minumku".
 
11. "Isteriku, Jagalah pakaianku".
 
12. "Isteriku, Didiklah Anak-Anakku".
 
13. "Isteriku, Raikan Keluargaku".
 
14. "Isteriku, Sembunyikanlah Kepintaran & Kelebihanmu".
 
15. "Isteriku, Janganlah Membuang Masamu".
 
16. "Isteriku, Janganlah Banyak Kerenah".
 
17. "Isteriku, Patuhlah Kepadaku".
 
18. "Isteriku, Janganlah Cemburu Buta".
 
19. "Isteriku, Tunjukanlah sifat sabarmu".
 
20. "Isteriku, Iktiraflah Kepimpinanku".
 
21. "Isteriku, Bantulah Kejayaan ku."
 
22. "Isteriku,"Jadikan Anak2ku Insan Berakhlak mulia".
 
23. "Isteriku, Permudahlan Penglibatan Sosial ku".
 
24. "Isteriku, Janganlah Boros".
 
25. "Isteriku, Hargailah Kejayaanku".
 
26. "Isteriku, Galakkanlah Hobiku".
 
27. "Isteriku, Suburkanlah Pembangunan Intelek ku".
 
28. "Isteriku,Berjimat Cermatlah".
 
29. "Isteriku, Berterus-terang dan Berkomunikasilah Denganku".
 
30. "Isteriku, Janganlah Terlalu Mengawalku."


Luahan Isteri Terhadap Suami

1. suamiku...bimbinglah keluargamu...
 
2. suamiku...janganler rileks aje...tolonglah sikit !!!
 
3. suamiku...jagalah matamu...
 
4. suamiku...jangan abaikan rumahtanggamu.
 
5. suamiku...jangan balik kerja lambat sangat.
 
6. suamiku...dengarlah rintihan hatiku....

7. suamiku...bertutur dengan lembutlah nganku...jangan main hentam kromo aje!!!
8. suamiku...setialah pada keluargamu....JANGAN CARI YANG LAIN!!!!

9. suamiku...bersabarlah dengan kerenah anak-anakmu !!!
10. suamiku...ciumlah pipiku @ dahiku sebelum pergi kerja
11. suamiku...makan dan minumlah hidangan dari air tanganku. Jangan jeling
aje dan nak komen aje.
12. suamiku...pujilah diriku dan jangan bandingkan diriku dengan orang lain!!!!




P/S: Naper suamii byk sgt dia punya luahan..?
Pasal dosa sang isteri, suami yang tanggung jika dia tidak menegur.


2 comments:

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com