Nasi Kerabu Biru@Pok Mat KT.

12/20/2010 01:20:00 PM

Salam semua...

Hehehe tayangan perdana menu sarapan merangkap lunch untuk harini..'Nasi Kerabu' tapi kali ni colornya biru..nasib tak pepel..kekekeke


Harini masuk hari ke-3 aku di Paka,Trengganu, serasi, aman, tenang dan nyaman, hilang sekejap masaalah aku yang serabut kat kepala ni, masaalah?? ermm ko ingat takde masaalah ke? huhuhu.
Pagi tadi lepas hubby masuk Optima urus keje, Lin dan anak-anak siap-siap aje terus keluar nak pi sarapan, agak lewat sikit sebab anak bujang Lin sibuk nak tengok kartun Naruto the movie kat tv3 tu..
Pusing punya pusing, ternampak kedai makan 'Restoran Pok Mat KT', agak menarik, ramai owang makan kat situ, mesti menu tengahari dia dah siap tu.
Masuk aje dalam, betul sangkaan Lin, menu tengahari dah siap sedia semua terhidang, kali ni Lin cuba nak makan nasi kerabu, tapi cuma ada color biru saje, owang kata ada macam-macam color kan? ye ke?..ermm tengok aje dah sedap, cuma Lin amik setA, set simple takde berlauk sebabnya Lin nak makan lauk ikan patin tempoyak dengan sotong bakar rempah..hehehehe memang mengancam sedap giler, ternaik kening aku waktu makan..hahahha
Kowang apalagi, sapa-sapa yang dok area Paka ni, jom ar pi serang 'Pok mat KT'..memang berbaloi..sangat berpatutan harganya..:)




P/S: Petang nanti nak pi makan laksa buyung pulak..nak tahu menu apa tu..tunggu oke..:)


With Love

You Might Also Like

2 Orang Komen

  1. selamat bercuti..seronk berkumpul bersama family

    ReplyDelete
  2. Erienz: Thankx dear..hepi holiday to you too..:)

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.